Iiskola, Grönberg ja Weckström säväyttivät debyyteissään – Holopaisen ja Mäkitalon joukkueet puhtaalla pelillä

1.10.2017 Camilla Grönberg, Evita Iiskola ja Sophie Weckström olivat viikonlopun suomalaisnimet, kun he olivat joukkueidensa tehokkaimpia kauden avausotteluissaan. Annika Holopainen ja Anni Mäkitalo jatkavat kauttaan Bundesliigassa puhtaalla pelillä ja myös Vilma Kesänen pääsi kauden avauksessa tuulettamaan voittoa.

Evita Iiskola säväytti avauksessaan. (Kuva: Ville Vuorinen

Italian SerieA 2:ssa Iiskola oli vahvassa iskussa heittämällä 18 pistettä, ottaen kahdeksan levypalloa ja jakamalla kolme korisyöttöä Umbertiden aloittaessa kautensa 76-53 (56-24)-voitolla Cagliarista.

- Olimme selkeästi valmiimpia peliin ja toteutimme pelisuunnitelmaamme niin kuin piti. Tiesimme olevamme isompia, joten käytimme sitä hyväksi, yli 30 minuuttia parketilla ahertanut Iiskola kertasi ottelua.

- Oli rento fiilis peliin lähtiessä ja olimme joukkueena samalla sivulla kentällä. Sitä kautta minäkin sain onnistumisia, Iiskola jatkoi.

Saksan Bundesliigassa Holopaisen Wasserburg otti kauden toisen voittonsa, kun se kukisti vieraskentällä Heidelbergin 72-68 (43-25). Holopainen teki tarkkaa jälkeä heittäen kaikki kolme pelitilanneheittoaan sisään merkkauttaen kuusi pistettä. Peliaikaa kertyi 13 minuuttia.

Mäkitalo heitti kaksi pistettä ja otti neljä levypalloa, kun Donau-Ries otti kauden toisen voittonsa. Saarlouis kaatui vieraskentällä komeasti 87-79 (40-43). Mäkitalo pelasi ottelussa 20 minuuttia.

2. Bundesliigassa Grönberg aloitti kautensa Bad Homburgin kanssa 43-69 (26-38)-tappiolla Würzburgille. Grönberg uurasti kentällä 28 minuuttia ollen joukkueensa pisteykkönen 15 pisteellä. Lisäksi tilastot karttuivat neljällä levypallolla ja kahdella torjunnalla.

Espanjan kakkosliigassa keskiviikkona 29-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Kesänen pääsi voiton makuun, kun Real Canoe avasi kautensa voittamalla Magec Tiaksen 69-53 (34-34). Kesänen oli avausviisikossa pelaten 22 minuuttia. Tilastoihin kertyi kaksi pistettä, yksi levypallo ja kaksi syöttöä.

Eri lohkossa Kesäsen kanssa pelaava Weckströmin Aros Leon aloitti kauden niin ikään ryminällä, kun se voitti Basket Mar Gijonin selvästi 86-59 (45-40). Weckström oli joukkueensa paras pistenainen 18 pinnalla ja tilastosarakkeet kaunistuivat myös kahdella levypallolla ja kolmella syötöllä.

Artikkelia muokattu 1.10.2017 kello 16.30: Lisätty Sophie Weckströmin tilastot.

 
22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

Näytä lisää vastaavia