USK Prahan Alexander Madsen nuoren joukkueen konkariosastoa

3.10.2017 Alexander Madsen, 22, aloittaa toisen kautensa tshekkiläisen USK Prahan riveissä. Nuoresta iästään huolimatta Madsen on jo yksi joukkueen kokeneemmista ja johtavista pelaajista.

Alexander Madsenilla on edessään toinen kausi Tshekin liigassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kesällä Madsen oli vielä Susijengin nuorten joukkueessa, mutta Prahassa hän on jo kokeneempaa kalustoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Madsen otti Kouvojen mestaruuskauden jälkeen uuden askeleen urallaan, kun hän siirtyi USK Prahan joukkueeseen. Debyyttikausi sujui Madsenilta mallikkaasti, sillä hän lukeutui joukkueensa parhaimmistoon tilastoiden ottelukohtaisiksi keskiarvoikseen 10,2 pistettä, 5,4 levypalloa, 1,8 syöttöä sekä 1,3 torjuntaa. Vaikka Madsen on vasta 22-vuotias, lukeutuu hän tällä kaudella joukkueensa kokeneimpiin pelaajiin, sillä joukkueesta löytyy vain neljä vanhempaa pelaajaa.

- Joukkue on muuttunut viime kaudesta paljon. Viime kauden kuudesta parhaasta pelaajasta neljä lähti muualle. Tilalle on noussut uusia nuoria ja muutama amerikkalaispelaaja, Madsen valottaa joukkueen tilannetta.

                                  

Praha panosti jo viime kaudella nuoriin pelaajiin ja nuorennusleikkaus on jatkunut tällekin kaudelle.

- Joukkue on nuorempi kuin viime kaudella. Meiltä lähti 1990-94 syntyneitä pelaajia ja tilalle on tullut lähinnä 1997 syntyneitä ja nuorempia. Mielenkiintoinen tilanne. Meillä on uusi valmentaja ja uusi pelitapa, joka on hieman nopeampi kuin viime kaudella.

Atleettinen ja ulottuva Madsen on uhka kentän molemmissa päissä ja tarjolla onkin iso rooli täksi kaudeksi.

- Tulen varmaan olemaan enemmän pallossa tällä kaudella. Meillä on paljon settejä rakennettu minun ja amerikkalaispelaajien ympärille, paljastaa Madsen.

Madsen ei ota suuremmasta vastuusta kuitenkaan paineita.

- Näen sen enemmän mahdollisuutena, kun organisaatio ja valmentaja luottavat minuun.

Tshekin liigassa pelataan ensin kaksinkertainen runkosarja, jonka jälkeen sarja jaetaan kahtia kuuden joukkueen jatkolohkoihin. Ylemmässä jatkolohkossa joukkueet ratkovat asetelmia pudotuspeleihin ja alemmasta kaksi parasta pääsee pudotuspeleihin ja muut taistelevat sarjapaikastaan. Viime kaudella USK Praha ylsi ylempään jatkosarjaan, mutta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tuli noutaja.

- Emme ole puhuneet tavoitteista eikä virallista tavoitetta ole asetettu. Jos minulta kysytään, niin ensiksi pitäisi päästä kuuden joukkoon ja ylempään loppusarjaan.

Tshekin liigan lisäksi USK Praha pelaa tulevalla kaudella Adria Cupia, jossa on mukana joukkueita Tshekistä, Slovakiasta, Sloveniasta, Unkarista, Itävallasta ja Kroatiasta. USK Prahan lohkossa pelaavat slovenialainen Lasko, slovakialainen Prievidza sekä itävaltalainen Wien.

- Se tuo uuden säväyksen, kun pääsee pelaamaan toisista maista tulevia joukkueita vastaan. Vastaan tulee uusia joukkueita, uusia pelaajia, uusia maita ja uusia pelityylejä. Tavoitteena on mennä siitäkin alkulohkosta jatkoon.

USK Prahan kausi alkaa keskiviikkona 4.10., kun se kohtaa BK Olomouckon. Adria Cupissa ensimmäinen ottelu on edessä 25.10., kun USK Praha matkaa Prievidzan vieraaksi.

Lisätietoja: Alexander Madsen
Lisätietoja: Tshekin liiga
Lisätietoja: Adria Cup

Henkilöt

 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

Näytä lisää vastaavia