Mirolybov vei suomalaisvalmentajien kohtaamisen

8.10.2017 Saksan ProA-liigassa nähtiin mielenkiintoinen suomalaiskohtaaminen, kun Anton Mirolybovin valmentama Kirchheim Knights isännöi Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion Crailsheim Merlinsiä. Kirchheim vei paikallisottelun nimiinsä ja aiheutti Crailsheimille sen kauden avaustappion. Viikonloppuna nähtiin runsaasti suomalaissäpinää Euroopan kentillä.

Anton Mirolybov vei kauden ensimmäisen suomalaisvalmentajien kohtaamisen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Petteri Koposen Barcelona on aloittanut kauden vahvasti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Jukka Toijalan Steaua avasi kauden selvällä voitolla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kirchheim kukisti Crailsheimin niukasti 73-71 (38-29). Kyseessä oli samalla Crailsheimin avaustappio. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kolmesta ottelustaan kaksi.

Daniel Janssonin valmentama OrangeAcademy hävisi kotikentällään selvästi Karlsruhe Lionsille 61-91 (25-44). OrangeAcademy on voittanut kolmesta pelistään yhden.

Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners koki kauden avaustappionsa Saksan Bundesliigassa, kun Skyliners hävisi Huffin entiselle seuralle Ludwigsburgille 62-79 (31-41). Huff raatoi kentällä peräti 35 minuuttia heittäen viisi pistettä ja ottaen neljä levypalloa.

Petteri Koposen Barcelona jatkaa Espanjan liigassa puhtaalla pelillä, kun se murskasi kotonaan Burgosin 111-81 (56-41). Koponen pelasi 18,5 minuuttia tilastoiden kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä. Barcelona on voittanut kaikki kolme otteluaan.

Sasu Salin koki kauden avaustappion, kun Malaga hävisi Fuenlabradan vieraana 69-77 (35-35). Salin pelasi reilun vartin saaden tilastoihin kaksi pistettä, yhden levypallon ja yhden syötön.

Erik Murphy jatkoi vahvoja esityksiään Ranskan ProA-liigassa, mutta hänen 10 pistettään eivät riittäneet Nanterrelle voittoon saakka, kun Le Portel oli kotonaan parempi 87-73 (44-41). Murphy nappasi lisäksi kaksi levypalloa. Nanterre on voittanut neljästä pelistään kaksi.

Carl Lindbomin Utenos Juventus jahtaa edelleen avausvoittoaan Liettuan koripalloliigassa, kun se hävisi niukasti kotikentällään Neptunasille 72-73 (40-35). Lindbom säkitti 12 minuutissa viisi pistettä. Juventus on hävinnyt kaikki viisi otteluaan.

Alexander Madsenin USK Praha nappasi kauden toisen voittonsa kaatamalla kotonaan Decinin 82-74 (49-37). Madsen huhki kentällä 32 minuuttia tehokkaasti merkkauttaen 10 pistettä, neljä levypalloa, kaksi torjuntaa, kaksi riistoa ja yhden syötön.

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest aloitti kautensa vakuuttavasti voittamalla paikallisvastustajansa Dinamon selvästi 97-65 (49-30).

Anton Odabasin kausi Turkin liigassa Trabzonsporin kanssa alkoi 71-82 (38-41)-tappiolla Besiktasille. Odabasi sai peliaikaa kuuden minuutin verran ja heitti kaksi pistettä ja otti yhden levypallon.

 
22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

Näytä lisää vastaavia