Shawn Huff ja Roope Ahonen erinomaisessa vireessä

6.11.2017 Shawn Huffin ja Roope Ahosen ruuti oli kuivaa viikonloppuna Euroopan korisparketeilla ja Saksassa suomalaisvalmentajat käyvät mielenkiintoista keskinäistä vääntöä.

Shawn Huff on pelannut Frankfurtissa hienoa kautta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Daniel Jansson kuittasi ensimmäisen voiton suomalaisvalmentajien keskinäisissä. (Kuva: BBU01)

Roope Ahosen vahva vire ei auttanut voittoon Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners palasi voittokantaan Bundesliigassa voittamalla kotikentällään Oldenburgin 93-82 (52-42). Huff puhisi kentällä yli 34 minuuttia ja 12 pisteen, kolmen levypallon ja yhden syötön edestä. Skyliners on sarjassa neljäntenä kuudella voitolla ja kahdella tappiolla.

Saksan ProA:ssa nähtiin kauden kolmas suomalaisvalmentajien kohtaaminen, kun Daniel Janssonin OrangeAcademy Ulm sai vieraakseen Anton Mirolybovin Kirchheimin. Jansson luotsasi joukkueensa makeaan 85-79 (43-41)-voittoon.

- Ihan kiva voitto kyllä, Jansson aloitti ottelun kertaamisen.

- Meiltä äärimmäisen ehjä 40-minuuttinen ja silloin pystymme kyllä kilpailemaan ihan kenen kanssa vain. Ikävä puoli oli se, että ”uhriksi” osui ”Ponttis”, Jansson naurahti.

- Puolustimme hyvin ja vastasimme heidän fyysisyyteen erinomaisesti, hän päätti.

ProA:ssa suomalaisvalmentajilla on mielenkiintoinen keskinäinen tilanne, sillä Janssonin, Mirolybovin sekä Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion joukkueet ovat kaikki kohdanneet toisensa tämän kauden aikana kertaalleen. Keskinäisissä otteluissa kaikilla saldo on yksi voitto ja yksi tappio. Iisalon ja Vertion Crailsheim voitti Janssonin Ulmin, mutta Mirolybovin Kirchheim sen sijaan aiheutti Crailsheimille sen kauden ainoan tappion. Janssonin mukaan valmentajilla ei ole kuitenkaan päällä mitään vetoa keskinäisten otteluiden voittajasta.

- Ei ainakaan vielä, Jansson heitti.

Voitto oli Ulmille kauden kolmas kahdeksassa pelissä ja Kirchheimin saldo on 4/4.

Crailsheim sen sijaan jatkoi vahvaa menoaan hakemalla 105-85 (54-40)-voiton Ehingen Urspringin vieraana. Crailsheimilla on kahdeksasta ottelusta seitsemän voittoa ja joukkue on sarjassa toisena.

Koposen Barca murskaava, Ahonen kuumana Espanjassa

Espanjan ACB-liigassa Barcelona ei antanut minkäänlaisia mahdollisuuksia Bilbaolle, vaan haki selvän 104-83 (55-36)-vierasvoiton. Kovassa ottelusumassa oleva Barcelona kierrätti miehistöään tuloksen ollessa selvä ja Petteri Koponen oli kentällä reilut 13 minuuttia ja naulasi sisään yhden kolmosen. Voitto oli Barcelonan neljäs kuudessa ottelussa.

Sasu Salinin Malaga hävisi kotikentällään Baskonialle niukasti 72-73 (43-35). Salin sai kasaan kolme pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä 11 minuutissa. Malagan saldo Espanjan liigassa on neljä voittoa ja kaksi tappiota.

LEB Orossa Roope Ahosen 18 pistettä, viisi levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa eivät riittäneet Ourenselle voittoon Valladolidista. Valladolid nappasi 72-65 (32-36)-voiton. Ourensen kausi on ollut vaikea, sillä se on sarjassa viimeisenä yhdellä voitolla seitsemästä pelistä.

Ranskassa ja Romaniassa tappioita

Ranskan ProA-liigassa sekä Erik Murphyn että Lassi Tuovin joukkueet joutuivat tunnustamaan vastustajat paremmakseen. Murphyn Nanterre hävisi vieraskentällä niukasti Hyeres-Toulonille 86-90 (40-41). Murphylle kertyi 15 minuutissa kuusi pistettä ja neljä levypalloa. Nanterre on voittanut kahdeksasta pelistään viisi.

Tuovi käväisi Gravelines-Dunkerquen kanssa viime kauden työpaikallaan SIG Strasbourgin vieraana. Strasbourg oli Tuovin miehille tyly isäntä voittaen ottelun 73-50 (32-23). Gravelinesilla on kahdeksasta ottelusta kolme voittoa.

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest hävisi jännittävien vaiheiden jälkeen jatkoajalla Craiovalle 99-102 (87-87, 46-48). Tappio oli Steaualle toinen viidessä ottelussa.

Liettuan liigassa Carl Lindbom ei saanut peliaikaa, kun Juventus voitti vieraissa Vytautasin 98-85 (47-45). Juventuksella on kymmenestä ottelusta nyt kaksi voittoa.

 
22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

Näytä lisää vastaavia