Muurisen Skylinersille tappio Saksan mestareiden cupissa

26.9.2010 Saksan Bundesliigan suomalaisjoukkue Frankfurt Skylinersille tarjoutui lauantaina mahdollisuus hyvittää kevään katkera finaalitappio Bambergin Brose Basketsille, kun joukkueet kohtasivat Saksan mestareiden cupin finaalissa. Skyliners jäi kuitenkin vastaantulijan rooliin, kun Bamberg jyräsi 85-58 (41-23)-voittoon.

Kimmo Muurinen kuului joukkueensa parhaimmistoon, mutta ei onnistunut auttamaan Frankfurt Skylinersia voittoon Saksan Mestareiden cupin finaalissa.

"Calle" Lindbom pelasi lupauksia herättävästi Skylinersin paidassa.

Udinen Gerald Lee jr. oli pelipäällä Italian kakkoscupin suomalaiskohtaamisessa.

Myös Ferraran Tuukka Kotti uurasti hyvin korien alla cup-viikonloppuna.

Teemu Rannikon Varesen viikonlopun saldona oli voitto ja tappio. Kuvat: Tomi Kaminen ja LegaDue Pictures.

Ilman loukkaantuneita runkopelaajiaan Quantez Robertsonia, Joe Dabbertia ja Carlos Powellia cup-finaaliin lähtenyt Skyliners tipahti kyydistä jo ensimmäisellä puoliajalla Bambergin pakottaessa vieraansa jatkuviin pallonmenetyksiin.

Bamberg kasvatti vastahyökkäyksillä eron pahimmillaan yli 20 pisteen, kun Reyshawn Terry (19/5), Tibor Pleiss (14/7/3 blokkia) ja Kyle Hines (13/5) pääsivät vireeseen. Skyliners sai hyökkäyspelinsä kulkemaan kolmannella jaksolla, mutta ei onnistunut haastaaman Bambergia enää voittotaisteluun.

Frankfurtilaisten harvoihin valopilkkuihin kuuluivat suomalaislaiturit Kimmo Muurinen ja Carl Lindbom. Muurinen väänsi 28 minuutissa hyvin tarkkuuksin kymmenen pistettä (kakkoset 3/4, kolmoset 1/1, vapaaheitot 1/1), kaapi kolme levypalloa ja jakoi yhden korisyötön.

Päätösjaksolla tuleen päässyt 19-vuotias Lindbom puolestaan upotti ennakkoluulottomasti kuusi pistettä (kakkoset 2/2, kolmoset 0/2, vapaaheitot 2/2) ja nappasi yhden levypallon. Skylinersin paras pistemies oli Marius Nolte (12/4).

Skylinersilla on seuraava näytön paikka keskiviikkona Eurocupin karsintakierroksen avausottelussa turkkilaista Besiktas Cola Turkaa vastaan.

Italian kakkoscupissa suomalaiskohtaaminen

Maajoukkueen korinaluspelaajat Gerald Lee jr. ja Tuukka Kotti ottivat sunnuntaina yhteen Italian kakkoscupin ottelussa. Peli eteni tasaisissa merkeissä aina puoliajalle saakka, mutta ottelun kolmannella jaksolla Leen Udine karkasi Kotin Ferraralta lopullisesti matkallaan 79-59 (37-30) voittoon.

Lee uurasti ottelussa 30 minuuttia ja heitti joukkueensa toiseksi korkeimman pistemäärän, 16 (kakkoset 7/12, vapaaheitot 2/2). 208-senttiselle Leelle kirjattiin myös kolme levypalloa, yksi korisyöttöä ja yksi riisto. Kotti pelasi puolestaan 18 minuuttiaan tehokkaasti nostellen 12 pistettä (kakkoset 4/9, vapaaheitot 4/4) ja keräten yhdeksän levypalloa, yhden korisyötön ja neljä riistoa.

Sekä Lee että Kotti esiintyivät parketilla myös perjantaina, jolloin molemmat menettivät tappioiden myötä mahdollisuutensa pelata paikastaan kakkoscupin Final Fourissa.

Udine hävisi lauantain ottelunsa Tezenis Veronalle 60-90 (32-53) Leen viimeistellessä 28 minuutissa 13 pistettä (kakkoset 6/13, vapaaheitot 1/3), yhdeksän levypalloa, kaksi riistoa, yhden korisyötön ja menetyksen.

Ferrara puolestaan tipahti lauantaina jatkoajalla Umana Venetsialle 75-80 (29-42, 69-69) Kotin nakutellessa 29 minuutissa kahdeksan pistettä (kakkoset 4/6, vapaaheitot 0/2), kaapiessa yhdeksän levypalloa, jakaessa yhden korisyötön ja menettäessä pallon neljästi.

Rannikko, Salin ja Mäkäläinen myös parketilla

Teemu Rannikon Cimberio Varese osallistui viikonloppuna neljän joukkueen turnaukseen, josta joukkue sai saldokseen voiton ja tappion. Lauantaina Varese hävisi Armani Jeans Milanolle 60-74 Rannikon parannellessa säären alaosassa ollutta lievää lihasvammaa. Sunnuntaina Varese jätti Sassarin taakseen 91-84 Rannikon viimeistellessä 13 pistettä.

Petteri Koposen Virtus Bologna kohtasi Sassarin lauantaina ja kärsi 70-71-tappion, vaikka johti tauolla vielä 12 pisteellä 40-28. Jalan rasitusmurtumasta yhä toipuva Koponen ei kuulunut joukkueensa kokoonpanoon, mutta osallistui loppuviikolla joukkueensa 5-5-harjoituksiin ensimmäistä kertaa sitten huhtikuun.

Sloveniassa Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana haki lauantaina harjoitusottelusta 65-57-voiton italialaisesta Enel Brindisistä. Salin säkitti voittajille seitsemän pistettä.

Ruotsissa Vesa Mäkäläisen LF Basket Luleå kohtasi lauantaina harjoitusottelussa Solna Vikingsin ja kärsi 91-99 (33-51)-tappion toisen puoliajan hurjasta kiristään huolimatta. Mäkäläiselle merkittiin seitsemän pistettä.

Samuel Haanpään Palencia hävisi viimeisen harjoitusottelunsa ennen kauden alkua Alcazarille 78-90 (40-46). Ottelu ratkaistiin kolmannella jaksolla, joka merkittiin Alcazarille 24-14. Polven tähystysoperaatiosta toipuva Haanpää ei vielä ollut pelikunnossa.

 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia