Murphyn Northeasternille kaksi voittoa viikonloppuna

8.1.2018 Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa Tomas Murphyn Northeastern voitti molemmat ottelunsa viikonlopun aikana. Voittoihin suomalaismiehistä ylsivät myös mm. Samuli Nieminen ja Oskar Michelsen.

Tomas Murphy johdatti yliopistonsa kahteen voittoon viikonlopun aikana. Kuva: Ville Vuorinen.

Murphy ja Northeastern nappasi viikonlopun ensimmäisen voittonsa perjantaina, kun ”Huskies” päihitti Elon 60-72 (18-39). Murphy sai maltilliset yhdeksän peliminuuttia, joiden aikana hän pussitti kaksi pistettä, kahmi viisi levypalloa ja riisti kahdesti.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Sunnuntaina taas Northeasternin jalkojen alle jäi James Madison loppulukemin 67-80 (31-36). Tällä kertaa Murphy sai peliaikaa peräti 24 minuuttia heittäen kymmenen pistettä, noukkien kaksi levypalloa ja tarjoillen yhden syötön.

Samuli Niemisen Stephen F. Austin jatkoi voittojen tiellä, kun Niemisen yliopisto voitti Northwestern Staten 64-56 (29-30). Nieminen pelasi 15 minuuttia pussittaen kolme pistettä, hakien kaksi levypalloa ja jakaen yhden syötön.

Fiifi Aidoo ja Grand Canyon pitivät liki 14 000 katsojaa jännityksessä johtaen ensimmäisellä puoliajalla, mutta kaatuen lopulta Illinoisille niukasti 58-62 (32-27).  Aidoo sai tappiopelissä parkettiaikaa yhdeksän minuuttia kirjauttaen yhden levypallon, syötön, riiston ja torjunnan.

Oskar Michelsen ja Davidson voittivat selkeästi vieraissa George Masonin 86-59 (45-27). Virhevaikeuksista kärsinyt Michelsen sai aloitusviisikossa peliaikaa 19 minuuttia, joiden aikana hän haki yhden levypallon ja tarjoili yhden syötön.

Lassi Nikkarisen Montana State voitti kotikentällään North Dakotan 68-79 (31-45). Nikkarinen viiletti parketilla 11 minuuttia hakien kaksi levypalloa ja jakaen kaksi syöttöä.

Remu Raitanen ja San Francisco nappasivat voiton Pepperdinestä loppulukemin 80-67 (36-32). Raitanen jäi ilman tilastomerkintöjä yhdessä peliminuutissa.

Lasse Gummerus ja Marist hävisivät kotikentällään vahvan toisen puoliajan pelanneelle Niagaralle 86-70 (40-41). Gummerus pelasi aloitusviisikossa 15 minuuttia, joiden aikana hän heitti kaksi pistettä ja repi neljä levypalloa.

Edon Maxhunin Long Beach State hävisi UC Irvinelle vieraissa 73-86 (31-51). Maxhuni toi penkiltä korintekovoimaa seitsemän pisteen arvoisesti pelaamassaan 11 minuutissa.

Shawn Hopkinsin Troy kärsi tappion, kun ”Trojansin” viimeisten sekuntien lay-up kieri raudoista ohitse ja Texas State voitti 56-57 (30-37). Hopkins haki kahdessa peliminuutissa yhden levypallon.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.