Salinille ja Koposelle tappiot Euroliigassa

13.1.2018 Sasu Salin ja Petteri Koponen joutuivat pettymään Euroliigan peleissä. Saksan ProA:ssa Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion Crailsheim ylsi murskavoittoon ja Adria Cupissa Alexander Madsenin USK Praha piti jatkotoiveensa elossa.

Petteri Koposen Barcelona joutui taipumaan Ateenassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Alexander Madsenin USK Praha piti jatkohaaveensa elossa Adria Cupissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Tuomas Iisalon päävalmentama Crailsheim etenee vakuuttavasti Saksan ProA:ssa.

Koponen ja Barcelona joutuivat tunnustamaan Panathinaikosin paremmakseen Ateenassa. Tiukka taistelu kääntyi lopulta kotijoukkueen eduksi 84-75 (36-34). Koponen heitti 19,5 minuutissa viisi pistettä, otti yhden levypallon ja antoi yhden syötön. Barcelonalla on Euroliigassa kuusi voittoa ja 11 tappiota.

Salinin Malaga koki kirvelevän 77-79 (40-32)-tappion Zalgiriksen vieraana. Malagalla oli mahdollisuus viedä ottelu jatkoajalle viimeisellä sekunnilla, mutta Edgaras Ulanovs torjui Ray McCallumin ajon ja Zalgiris pääsi tuulettamaan kahden pisteen voittoa. Salin jäi 11 minuutissa pisteittä, mutta koristeli tilastojaan kolmella levypallolla ja kahdella syötöllä. Malagalla on 17 ottelusta seitsemän voittoa.

Adria Cupissa Madsenin USK Praha nappasi tärkeän voiton kaataessaan Wienin kotikentällään 99-78 (56-40). Madsen pelasi seitsemän minuuttia tilastoiden kaksi pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja yhden torjunnan. Praha on lohkossa kolmantena kahdella voitolla ja kolmella tappiolla. Praha kohtaa alkulohkon päätösottelussaan Prievidzan ja voi voitolla nousta vielä kahden joukkoon ja jatkoon.

Ruotsin liigassa Antto Nikkarisen Jämtland koki niukan 79-82 (38-44)-tappion Nässjölle. Nikkarinen jakoi yhteensä yhdeksän korisyöttöä ja merkkautti kuusi pistettä ja levypallon. Jämtland saldo on seitsemän voittoa ja kahdeksan tappiota.

Saksan ProA:ssa Iisalon ja Vertion käskyttämä Crailsheim murskasi Hagenin 122-71 (38-59). Crailsheimilla on 16 voittoa ja kaksi tappiota ollen sarjassa toisena.

Daniel Janssonin valmentama OrangeAcademy Ulm sen sijaan taipui Kölniä vastaan 63-91 (44-41). Ulmilla on viisi voittoa ja 13 tappiota.

Anton Mirolybovin Kirchheim hävisi kotonaan Karlsruhelle 72-85 (34-50). Kirchheimilla on kahdeksan voittoa ja kymmenen tappiota.

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia