Bulls katkaisi Heatin voittoputken, Markkanen 17 pistettä

16.1.2018 Lauri Markkasen Chicago Bulls sai vieraakseen viime yönä seitsemän ottelun voittoputkessa olleen Miami Heatin, joka jäi Bullsin jalkoihin 111-119. Markkanen säkitti ottelussa 17 pistettä ja repi yhdeksän levypalloa. Samalla Markkasesta tuli nopeiten sata kolmosta heittänyt pelaaja NBA:n historiassa.

Lauri Markkanen teki heittotaidollaan NBA:n historiaa. Kuva: Ville Vuorinen.


Bulls punnersi vankan johdon kolmannella neljänneksellä karaten jo liki kahdenkymmenen pisteen johtoon. Sinnikäs Heat kiri päätösneljänneksellä, mutta ei päässyt missään vaiheessa viittä pistettä lähemmäksi.
 

– Tulimme aggressiivisesti peliin. Tiesimme, että vastustaja on voittoputkessa, joten pelasimme kovaa ja epäitsekkäästi kuten aina, Markkanen kommentoi.
 

Markkanen pääsi esittelemään koko repertuaarinsa aina tyylipuhtaista kolmosista voimakkaisiin ajoihin ja taitaviin viimeistelyihin. Kolmestatoista pelitilanneheitostaan ”The Finnisher” upotti kuusi ja kuudesta kolmosestaan kolme. 17 pisteen lisäksi hän kirjautti yhdeksän levypalloa, kolme syöttöä ja yhden riiston.
 

Markkanen teki NBA:n historiaa saaden täyteen sata kolmen pisteen heittoa nopeammin kuin kukaan muu. Aiemmin ennätystä piti hallussaan Damian Lillard, joka tarvitsi satasen puhkaisemiseen 44 ottelua, kun Markkanen ohitti rajapyykin 41 ottelussa.
 

Markkasen lisäksi Bullsin pistetaakkaa kantoivat Justin Holiday (25/4), Zach LaVine (18/5) ja Nikola Mirotic (18/5). Heatin pisterikkaimmat olivat Goran Dragic (22/5/9 syöttöä), Kelly Olynyk (21/3/8) ja Wayne Ellington (20/5).

Ottelutilastot: Heat – Bulls
 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia