Shawn Huff kantaa suurta vastuuta Saksassa

30.1.2018 Susijengin kapteeni Shawn Huff, 33, on kuulunut Saksan Bundesliigassa pelaavan Frankfurt Skylinersin avainpelaajiin läpi kauden. Nuoressa joukkueessa Huff on urakoinut isoja minuutteja ja ollut kokeneena pelaajana johtajan roolissa.

Shawn Huff on urakoinut isoja minuutteja Saksassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

"Huhvi" pääsee taas Susijengin kanssa irti helmikuussa, kun MM-karsinnat jatkuvat. (Kuva: Ville Vuorinen)

Skyliners lähti kauteen nuorella joukkueella, jossa Huffilla tiedettiin ennakkoon olevan iso rooli. Joukkueen loukkaantumistilanteen takia Huff on kuitenkin joutunut urakoimaan keskimäärin peräti 31 minuuttia ottelua kohden. Viikonlopun ottelussa Tübingenia vastaan peliaikaa tuli jopa 37 minuuttia

- Olen ollut joutunut pelaamaan vähän liian isoja minuutteja. Meidän nuori saman paikan pelaajamme kärsi aivotärähdyksestä emmekä kertaakaan ole olleet samaan aikaan kunnossa. Silloin, kun minä olin muutaman viikon loukkaantuneena, niin hän oli kunnossa, mutta kun palasin kentälle, niin hän loukkaantui. Olen ollut ainoa pelaaja pelipaikalla ja joutunut pelaamaan isoja minuutteja. Vielä, kun on kovatempoista peliä ja ikääkin on tämän verran, niin minuutteja on tullut jopa vähän liikaakin, Huff naurahtaa.

Huff kärsi MM-karsintaotteluiden jälkeen muutaman viikon alaraajavammasta. Loukkaantumisella oli kuitenkin myös valoisa puolensa, sillä samalla se antoi Huffille tärkeää lepoaikaa.

- Urheilijana sitä koettaa ottaa loukkaantumisetkin kehityksen kautta. Sinä muutamana viikkona minkä olin poissa, niin yritin saada kaikki pikkuvammat kuntoon ja huilata. Joskus loukkaantumisten jälkeen pystyy palaamaan paremmassa kunnossa kuin ennen loukkaantumista. Pelituntuma on tietenkin hieman ruosteessa, mutta itse tulin ainakin freesimpänä takaisin.

Saksan Bundesliiga on tällä kaudella ollut hyvin tasainen. Bayern München pitää sarjan kärkipaikkaa, mutta heidän takanaan käydään tiukkaa taistelua pudotuspelipaikoista. Skyliners on tällä hetkellä sarjassa yhdeksäntenä, mutta matkaa kakkospaikkaan on ainoastaan kolmen voiton verran.

- Mielestäni tämä on ollut tasaisin ja kovatasoisin Bundesliiga sinä aikana, kun minä olen täällä pelannut. Taso ylhäältä alas on tosi laaja ja moni joukkue taistelee pudotuspelipaikasta. Pudotuspelien ulkopuolelle tulee jäämään myös joukkueita, jotka varmasti ansaitsisivat paikkansa siellä, aiemmin myös Ludwigsburgin riveistä Bundesliigakokemusta kartuttanut Huff kertoo.

Skylinersin kausi ei ole sujunut ilman vastoinkäymisiä. Päävalmentaja Gordon Herbertillä on käsissään hyvin nuori joukkue jota loukkaantumiset ovat verottaneet kovalla kädellä. Kolikolla on jälleen kääntöpuoli, sillä nuorten peluuttamisella on tapana maksaa korkoa jossain vaiheessa.

- Me olemme kärsineet hurjasti loukkaantumisista. Pahimmillaan meiltä puuttui kuusi rotaation pelaajaa ja nytkin neljä on sivussa. Nuoret ovat kuitenkin esiintyneet hyvin. Toivottavasti sitten loppukaudesta ne minuutit auttavat joukkuetta. Nuoret pelaajat ovat aina ailahtelevia, mutta he ovat olleet hyvin peleissä mukana. Täytyy kuitenkin muistaa, että monet heistä ovat 18-19-vuotiaita.

Skyliners jäi viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle. Huff ei halua saman toistuvan tällä kaudella.

- Vaikka meillä on nuoria pelaajia ja ihan sama vaikka meillä on ollut loukkaantumisia, niin pudotuspelit ovat tavoitteena. Pitää saada joka jätkä kuntoon. Meidän pitää olla enemmän hereillä peleissä ja kuunneltava skouttia sekä olla valmiimpia kentällä ja seurata pelisuunnitelmaa.

Susijengin henki miellytti kipparia

Susijengi jatkaa MM-karsintaotteluitaan taas helmikuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Islannin ja sitten pari päivää myöhemmin Bulgarian Helsingissä. Suomi aloitti MM-karsinnat hienolla vierasvoitolla Bulgariasta, mutta toisessa pelissä oli tyytyminen tappioon Tshekkiä vastaan.

- Ne olivat tiukkoja pelejä ja menimme niihin aika erinäköisellä joukkueella kuin mitä EM-kilpailuissa oli. Bulgaria oli kova paikka hakea vierasvoitto. Tshekkiä vastaan yritimme tehdä pelin mahdollisimman rumaksi ja annoimme siinä itsellemme mahdollisuuden voittaa, mutta ikävä kyllä emme onnistuneet. Helmikuussa on edessä taas kaksi kovaa peliä.

Suomen kokoonpano oli kokenut isoja muutoksia sitten kesän EM-kisojen, sillä joukkueesta puuttuivat NBA:ssa huimaa tulokaskautta pelaava Lauri Markkanen, Euroliigassa pelaavat Petteri Koponen ja Sasu Salin sekä maajoukkueuransa lopettaneet Gerald Lee Junior ja Teemu Rannikko. Poissaolot avasivat kuitenkin jälleen oven uusille pelaajille, kun Anton Odabasi ja Ilari Seppälä tekivät debyyttinsä Susijengin paidassa ja lisäksi Alexander Madsen sekä pienen tauon jälkeen maajoukkuekuvioihin palannut Antti Kanervo saivat näyttömahdollisuutensa.

- Henki on sama, mutta mukana on vähän eri pelaajia, joten sitä myöten myös systeemiä täytyy hieman muuttaa. Nuoret tuovat energiaa, mutta rutiini puuttuu vielä ja se tulee pelaamalla. Joukkueessa tapahtuu aina muutoksia ja se on nähtävä myös siltä kantilta, että kun pelaajia muuttuu, niin se on samalla hieno mahdollisuus nuorille pelaajille, kapteeni muistuttaa.

Molemmat MM-karsintaottelut olivat hyvin tasaisia. Bulgariasta Susijengi ryösti kahden pisteen voiton ja kovaa Tshekkiä vastaan Susijengi taisteli voitosta loppuun saakka, mutta Tshekin Blake Schilbin viisi onnistunutta kolmen pisteen heittoa päätösneljänneksellä olivat lopulta liikaa. Tappion tullenkin Huff muistaa katsoa positiivisena eteenpäin.

- Koris on mennyt eteenpäin. Meiltä puuttui viisikollinen äijiä ja hävisimme Tshekille niukasti. Kymmenen vuotta sitten hävisimme heille parhailla pelaajilla 30 pistettä. Nyt materiaalin laajuus on kasvanut ja olemme kehittyneet sekä joukkueena että yksilöinä. Euroopassa kilpailu on tiukkaa ja pelit ovat pienestä kiinni.

Susijengi jatkaa MM-karsintaotteluitaan helmikuussa kohtaamalla 23.2. vieraskentällä Islannin ja 25.2. Helsingissä Bulgarian.

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

Näytä lisää vastaavia