9.3.2018 Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssin lopputurnauksissa Tomas Murphyn Northeastern hävisi CAA:n loppuotteluissa College of Charlestonille. Samuli Niemisen Stephen F. Austin taas eteni puolivälieriin Southland-konferenssissa.

Tomas Murphy ja Northeastern taipuivat loppuotteluissa.

Edon Maxhunin...

... ja Lassi Nikkarisen tulokaskauden päättyivät tappioihin...

... kuten myös Remu Raitasen sophmore-kausi. Kuvat: Ville Vuorinen & Oma Design.

Samuli Niemisen Stephen F. Austin teki selvää kauraa Central Arkansasista Southland-konferenssin puolivälierissä 64-86 (34-46). Nieminen väänsi 14 minuutissa kahdeksan pistettä, yhden levypallon ja riiston. Välierissä Stephen F. Austin saa vastaansa jo ensi yönä Nichollsin.

Tomas Murphy ja Northeastern voittivat maanantaina selkeästi UNCW:n CAA:n välierissä 52-79 (27-36). Murphy käytti pelaamansa 17 minuuttia tehokkaasti venyen 11 pisteen, neljän levypallon ja yhden syötön iltaan.

Tiistaina Northeastern hävisi konferenssin loppuottelussa College of Charlestonille jatkoajan jälkeen 83-76 (36-23, 65-65). Charleston nappasi ensimmäisen johtonsa vasta jatkoajalla, jonka jälkeen ”Huskies” ei enää kyennyt kääntämään peliä itselleen. Murphy teki kaksi pistettä ja kaksi levypalloa 11 peliminuutissa.

Murphyn tulokaskausi poiki hänelle paikan CAA-konferenssin tulokasviisikkoon. Murphyn veljeskatraan nuorin pelasi keskimäärin 16,2 minuuttia per ottelu 6.6 pisteen ja 2,4 levypallon keskiarvoilla.

Edon Maxhunin tulokaskausi päättyi puolivälieriin, kun Cal State Fullerton veti pidemmän korren Big West -konferenssin lopputurnauksessa loppunumeroin 74-76 (35-31). Maxhuni pelasi seitsemän minuuttia tehtaillen kolme pistettä, yhden levypallon, syötön ja riiston.

Maxhuni sai peliaikaa tulokaskaudellaan keskimäärin 17,3 minuuttia ottelua kohden 6,2 pisteen, 1,7 ja 1,0 syötön keskiarvoilla. Aloitusviisikossa Maxhuni esiintyi viisitoista kertaa 33 pelistä.

Lassi Nikkarisen ja Montana Staten tie katkesi Big Sky -konferenssin ensimmäisellä kierroksella North Dakotan käsittelyssä 74-76 (40-33). Nikkarinen sai peliaikaa kahdeksan minuuttia, joiden aikana hän heitti kolme pistettä, tarjoili yhden korisyötön ja riisti kerran.

Nikkarisen pelasi nousujohteisella tulokaskaudellaan keskimäärin 7,3 minuuttia ottelua kohden 0,7 pisteen, 0,6 levypallon ja 0,6 syötön keskiarvoilla.

Remu Raitasen ja San Franciscon joutui toteamaan Gonzagan paremmakseen WCC:n lopputurnauksen välierissä loppunumeroin 60-88 (27-48). Raitanen teki kaksi pistettä ja noukki yhden levypallon kuudessa minuutissa.

Raitanen pelasi toisella kaudellaan keskimäärin 14,8 minuuttia ottelua kohden 3,7 pisteen ja 2,7 levypallon keskiarvoilla.

Fiifi Aidoon Grand Canyon nappasi yliopistohistoriansa ensimmäisen pudotuspelivoiton, kun ”Lopes” nousi karmaisevan 20-4-alun jälkeen niukkaan 74-77 (42-40) -voittoon Kansas Citystä. Aidoo ei saanut ottelussa peliminuutteja.

Grand Canyon saa WAC:n lopputurnauksen välierissä vastaansa Joonas Tahvanaisen Utah Valleyn, joka päihitti CSU Bakersfieldin 74-81 (31-43). Myöskään Tahvanainen ei pelannut ottelussa.

Shawn Hopkinsin Troy selvitti tiensä Sun Belt -konferenssin lopputurnauksen puolivälieriin South Alabaman kustannuksella 62-69 (35-29). Hopkins ei pelannut ottelussa.

Hannes Pöllän Oklahoma hävisi Big Sky -konferenssin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Oklahoma Statelle 71-60 (60-71). Tulokaskaudellaan keskimäärin 1,1 pistettä ja 1,1 levypalloa tehtaillut Pöllä ei saanut peliaikaa ottelussa.

Henkilöt

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

22.4.2024 14:01 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen johdattamassa Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtonen oli Granadan avainpelaajia joukkueen ottaessa ison askeleen kohti sarjapaikkaa. Severi Kaukiainen joutui pettymään Viron ja Latvian yhteisliigan finaalissa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

15.4.2024 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin takamiehet tehokkaina

Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.