Korpivaaralle 27 pistettä, Teneriffalle viides perättäinen voitto

8.11.2010 Heta Korpivaara jatkoi erinomaista kauttaan tykittämällä 27 pisteellään Aguere Teneriffan 75-71 (24-28)-voittoon Bembimbrestä Espanjan kakkosliigassa. Tiina Sten keräsi puolestaan Kreikan liigan viikonlopun kierroksella "tupla-tuplan", mutta ei pystynyt auttamaan Panioniosia voittoon Esperidesistä.

Heta Korpivaaran Aguere Teneriffa nelisti viidenteen perättäiseen voittoonsa Espanjan kakkosliigassa.

Tiina Sten keräsi Kreikan liigan viikonlopun kierroksella tupla-tuplan. Kuvat: Tomi Kaminen.

Espanjan kakkosliiga Liga Femenina 2:n A-lohkon kahden tappiottoman joukkueen kohtaamisessa Bembimbre oli pitkään viedä vierasvoiton Heta Korpivaaran Aguere Teneriffasta.

Tasainen ottelu ratkesi vasta 25 sekuntia ennen loppua, kun Teneriffan Eva Lorenzo Gonzales heitti kolmosellaan joukkueensa 73-69-johtoon. Teneriffa voitti ottelun lukemin 75-71 (24-28).

Täydet 40 minuuttia pelannut Korpivaara huhki ottelussa peräti 27 pistettä (kakkoset 11/18, kolmoset 1/2, vapaaheitot 2/2), keräsi viisi levypalloa ja antoi kaksi korisyöttöä. Lisäksi Korpivaaralle merkittiin yksi virhe ja yksi pallonmenetys. Bembimbren tehokkain oli Aminata Diop (17/8).

Teneriffa on voittanut kauden kaikki viisi otteluaan ja jakaa Liga Femenina 2:n A-lohkon ykkössijan toisen tappiottoman joukkueen, Valbusendan kanssa. Korpivaara on mättänyt alkukauden keskiarvoikseen 21,2 pistettä, 8,4 levypalloa, 2,4 riistoa ja 1,2 korisyöttöä ottelua kohden.

Stenille tupla-tupla, Panioniosille tappio

Tiina Stenin Panionios kohtasi Kreikan liigan runkosarjan toisessa ottelussaan kotikentällään Esperidesin. Panionios hallitsi ottelua pitkään, mutta Esperides käänsi kelkan viimeisellä jaksolla ja voitti ottelun 55-58 (32-25).

Panioniosin avausviisikkoon kuulunut Tiina Sten oli ottelussa joukkueensa tehokkain. Suomalaislaituri keräsi tilastokirjaan 13 pistettä (kakkoset 5/12, kolmoset 0/3, vapaaheitot 3/4), 12 levypalloa, kolme pallonriistoa ja yhden korisyötön. Lisäksi Sten menetti pallon kerran ja rikkoi vastustajaa kahdesti.

Esperidesin ja kentän tehokkain oli 25 pistettä upottanut Lida Milkova, joka sai tukea Andrea Gardner-Combsilta (12/11/4 syöttöä).

Panionios on voittanut kauden kahdesta ottelustaan yhden.

Bundesliigan suomalaisjoukkueille tappiot

Saksan Bundesliigan molemmat suomalaisjoukkueet viettivät viikonlopun tappiollisissa merkeissä.

Kaksi edellistä otteluaan voittanut Jenni Muurisen ja Laura Saarisen Rhein-Main Baskets hävisi vierasottelunsa sarjakomonen Donau-Riesille tylysti 55-80. Muurinen keräsi 18 minuutissa seitsemän pistettä (kakkoset 3/6, vapaaheitot 1/4), yhden levypallon, yhden riiston ja yhden blokin, ja Laura Saarinen 16 minuutissa kaksi pistettä (kakkoset 1/5), kolme levypalloa, yhden blokin, kolme menetystä ja kolme virhettä.

Rhein-Main Baskets on voittanut kauden seitsemästä ottelustaan kaksi.

Henna Salomaan Chemcats Chemnitz hävisi puolestaan lauantain ottelunsa Wolfenbuettelille täpärästi 77-80. Salomaa ei ollut ottelussa joukkueensa kokoonpanossa. Chemcats on voittanut Rhein-Main Basketsin tapaan kaksi ottelua ja hävinnyt viisi.

Koposen Umeå kaatui kotonaan

Ruotsin pääsarjan Damliganin Umeå Cometsia edustava Henna Koponen kuului jälleen joukkueensa avausviisikkoon lauantain sarjakierroksella. Umeå kärsi kotikentällään Marboa vastaan lauantaina jo kuudennen perättäisen tappionsa, tällä kertaa lukemin 68-80.

Koponen sai peliaikaa 29 minuuttia ja keräsi tilastoihin kolme pistettä (kakkoset 1/11, vapaaheitot 1/2), kuusi levypalloa, yhden korisyötön, yhden riiston, yhden blokin ja kolme virhettä.

183-senttinen Pussihukkien kasvatti on saanut kauden kuudessa ottelussaan peliaikaa keskimäärin 31,2 minuuttia ottelua kohden ja nostellut keskiarvoikseen 11,2 pistettä, 7,3 levypalloa ja 1,5 korisyöttöä.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.