Koponen, Salin ja Lee terävinä lauantain otteluissa

13.11.2010 23:55 Petteri Koponen loisti lauantaina puolustuspäässä, kun Virtus Bologna haki kauden neljännen voittonsa Italian Serie A:ssa. Lisäksi Sasu Salin heitti kauden ennätyspisteensä Adrianmeren liigassa ja Gerald Lee jr. johdatti Snaidero Udinen kuudenteen perättäiseen voittoon Italian LegaDuessa.

Petteri Koponen palasi Virtus Bolognan avausviisikkoon voitto-ottelussa Pepsi Casertaa vastaan.

Sasu Salin huudatti lauantaina slovenialaisyleisöä 14 pisteen edestä.

Gerald Lee jr. oli Snaidero Udinen paras pistemies kuudennessa perättäisessä voitossa.

Kimmo Muurisen Frankfurt Skyliners hurjasteli kuudenteen perättäiseen voittoon.

Shawn Huff lepuutteli pohjettaan BC Kavala/Panoraman noustessa A1 Ethnikin jaetulle kolmossijalle.

Samuel Haanpää urakoi 15 minuuttia Palencian paidassa perjantaina. Kuvat: Ville Vuorinen, Francois Perthuis, Tytti Nuoramo ja Tomi Kaminen.

Petteri Koponen palasi Virtus Bolognan aloitusviisikkoon lauantain myöhäisottelussa, kun Bologna kukisti Pepsi Casertan tiukkojen vaiheiden jälkeen 63-71 (44-43).

Tasainen ottelu ratkesi Bolognan hyväksi päätösjakson alussa. Joukkueet kitkuttelivat neljä minuuttia tilanteessa 57-60, jonka jälkeen Koponen ja Kennedy Winston heittivät Bolognan perättäisillä koreillaan 57-64-johtoon. Caserta käväisi vielä neljän pisteen päässä, mutta Winston katkaisi kotijoukkueen voittotoiveet onnistuneella heitollaan päätösminuutin alussa.

Lähes puolen vuoden poissaolon jälkeen vahvaa paluuta parketeille tekevä Koponen kuului Bolognan voiton takuumiehiin Caserta-ottelussa. Koponen heitti 27 minuutissa yhdeksän pistettä (kakkoset 3/5, kolmoset 1/1), mutta keräsi valmentajansa erityiskiitokset puolustuspelillään. Koponen vartioi vuoroin Casertan Fabio Di Bellaa ja Tim Bowersia, jotka heittivät 20 pelitilanneheitostaan vain viisi sisään.

Koposelle merkittiin lisäksi kaksi levypalloa, yksi blokki, yksi menetys sekä neljä virhettä. Bolognan ykkönen oli Kennedy Winston (22/1/4 riistoa) ja Casertaa kannatteli Ebi Ere (13/5/3 riistoa).

Koponen on viidessä ottelussaan viimeistellyt 9,4 pistettä, 1,0 levypalloa, 1,2 syöttöä ja 1,0 riistoa 22,8 minuutissa ottelua kohden. Koponen on upottanut kolmosensa 47,1% ja vapaaheittonsa 81,8% tarkkuudella. Bologna jakaa Serie A:n kakkossijan Montepaschi Sienan kanssa neljällä voitolla ja yhdellä tappiolla.

Salinille ennätyspisteet voitto-ottelussa

Sasu Salin kuului Union Olimpija Ljubljanan tehopelaajiin joukkueen murskatessa Adrianmeren liigan ottelussa kotikentällään bosnialaisen Sirokin 107-70 (67-37).

Alkukauden vähillä minuuteilla pelannut Salin sai valmentaja Jure Zdovcilta Sirokia vastaan peräti 21 minuuttia peliaikaa. Salin huudatti kotiyleisöään esittämällä kauden parasta heittopeliään 14 pisteen (kakkoset 1/2, kolmoset 4/7) edestä. Salin oli pirteä myös pelin muilla osa-alueilla jakaen kolme korisyöttöä ja riistäen pallon kahdesti.

Olimpija ryntäsi jo avausjaksolla 36-19-johtoon ja kasvatti taukoon mennessä johtonsa 30 pisteeseen. Slovenialaisjoukkue oli hurjassa heittohurmoksessa nakaten kakkosensa sisään 68,6% tarkkuudella ja kolmosensa 55,6% tarkkuudella. Salinin ohessa Olimpijan tehokkaimmat olivat Saso Ozbolt (20/1) ja Marque Perry (16/3/6 syöttöä).

Olimpija on voittanut seitsemästä Adrianmeren liigan ottelustaan viisi. Joukkue jakaa Adrianmeren liigan ykkössijan serbialaisen Hemofarm Vrsacin ja tshekkiläisen Nymburkin kanssa.

Lee johti Udinen kuudenteen perättäiseen voittoon

Gerald Lee jr.:n Snaidero Udine ei suostu häviämään Italian kakkosliiga LegaDuessa. Lauantaina Lee kuului jälleen kentän parhaisiin pelaajiin, kun Udine haki kuudennen perättäisen voittonsa päihittämällä Reggio Emilian kotonaan täpärästi 75-72 (41-39).

Lee nakutteli lähietäisyyksiltä kovia koreja johtaen Udinen 31-18-johtoon ottelun toisen jakson puolivälissä. Udinen hyökkäyspeli jämähti kuitenkin hetkessä ja Reggio Emilia vei seuraavat minuutit 14-0. Emilian hallinta jatkui toisella puoliajalla ja joukkue johti viisi minuuttia ennen loppua vielä numeroissa 58-69.

Udine sai kuitenkin pelin juonesta uudelleen kiinni juoksemalla onnistuneilla puolustuksilla nopeita vastahyökkäyksiä 1 900-päisen kotiyleisönsä riemuksi. Udine vei ottelun viimeiset minuutit 17-3 kruunaten iltansa Clint Harrisonin viime hetken kolmosella, joka takasi Udinen voittoputkelle jatkoa.

Lee oli Udinen pistetykki nostellen 31 minuutissa 17 pistettä (kakkoset 7/10, vapaaheitot 3/6). Lisäksi Lee kiskoi kahdeksan levypalloa, antoi yhden korisyötön, menetti pallon neljästi sekä rikkoi vastustajaa kolme kertaa. Lee sai tulitukea Clint Harrisonilta (16/4/4 syöttöä) ja Jason Williamsilta (14/7/6 syöttöä/4 riistoa), ja Emilian terävimmät olivat Romel Beck (19/2) ja Joe Smith (19/3).

Ensimmäistä ammattilaiskauttaan pelaava Lee on viimeistellyt alkukauden otteluissa 12,6 pistettä, 4,9 levypalloa ja 1,1 riistoa ottelua kohden. Lee on myös LegaDuen kahdeksanneksi tarkin kahden pisteen heittäjä 59,7% tarkkuudellaan. Udine johtaa LegaDueta voitettuaan seitsemästä ottelustaan kuusi.

Skyliners kasvatti voittoputkeaan

Kimmo Muurisen ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners kasvatti keskiviikkona voittoputkensa kuuden ottelun mittaiseksi kukistamalla sarjan häntäpään Ludwigsburgin kotonaan 74-67 (29-24).

Frankfurtin 3 570-päinen kotiyleisö sai odottaa kotijoukkueensa syttymistä pitkään. Ludwisburgin korinaluspelaajat tukkivat avauspuoliskolla tehokkaasti kotijoukkueen tien korille, eikä Skyliners onnistunut kasvattamaan eroa viittä pistettä suuremmaksi.

Toisen puoliajan alussa Skyliners ryntäsi Kimmo Muurisen hurjan donkin käynnistämän kirin turvin 46-32-karkumatkalle. Ludwigsburg onnistui kuitenkin onnistuneella heittopelillä kuromaan eron vielä kahteen pisteeseen ennen kuin Skyliners terästäytyi puolustuspäässä.

Skylinersin avaukseen kuulunut Kimmo Muurinen kärsi ottelussa virhevaikeuksista ja ehti pelata 14 minuuttia ennen virhetilinsä täyttymistä. Muurisen illan saldoksi jäi neljä pistettä (kakkoset 2/5, kolmoset 0/1), kaksi levypalloa, yksi syöttö, yksi riisto, yksi blokki ja kaksi menetystä. Skylinersin toinen suomalaispelaaja, 19-vuotias Carl Lindbom pelasi neljä minuuttia keräten tilastoihin yhden kolmen pisten heittoyrityksen, yhden levypallon ja yhden virheen.

Skylinersin parhaat olivat Roger Powell (16/6) ja DaShaun Wood (13/4/8 syöttöä). Alex Harris upotti 18 pistettä Ludwigsburgille. Skyliners on voittanut yhdeksästä ottelustaan seitsemän ja pysyy Bundesliigan sarjataulukossa kakkossijalla tappiottoman Bambergin jälkeen.

Apuvalmentaja Anton Mirolybovin Mitteldeutscher kukisti puolestaan Bundesliigan lauantain sarjakierroksella Ulmin 61-49 (29-28) Vassili Evtimovin (17/12) johdolla. Mitteldeutscher on voittanut kahdeksasta ottelustaan kolme.

Kavala sarjakolmoseksi, Huff sivussa

Shawn Huffin Kavala/Panorama nousi Kreikan pääsarja A1 Ethnikin sarjataulukossa jaetulle kolmannelle sijalle päihittämällä lauantaina kotonaan vielä viime vuonna Euroliigaa pelanneen Maroussin 79-58 (39-27).

Maroussi johti toisen jakson alussa David Huertasin (18/4/3 riistoa) johdolla lukemissa 19-21, mutta Kavala vei jakson lopun 20-6 ja piti tiukalla joukkuepuolustuksellaan Maroussin vähintään kymmenen pisteen takaa-ajoasemassa koko toisen puoliajan.

Kentän tähtikolmikko löytyi Kavalan paidasta - niin Milt Palacio (24/1/6 syöttöä), Cedric Simmons (16/15) kuin Sotiris Karapostoloukin (16/3) olivat vierasjoukkueelle pysäyttämättömät.

Lievää pohjevaivaa potenut Shawn Huff oli sivussa Kavala/Panoraman kokoonpanosta. Huffin odotetaan palaavan pelikentille ensi viikonloppuna, kun Kavala kohtaa vieraskentällä tappiottoman Panathinaikosin.

Kavala on voittanut neljästä ottelustaan kolme ja jakaa A1 Ethnikin kolmannen sijan Aris Thessalonikin kanssa. Sarjan piikkipaikan jakavat kestomenestyjät Panathinaikos ja Olympiakos.

Haanpään Palencialle tappio

Elokuisesta polvioperaatiosta pelikuntoon toipunut Samuel Haanpää pelasi kauden toisen ottelunsa, kun Palencia kohtasi Espanjan kakkosliiga Adecco Oron ottelussa Ford Burgosin.

Energinen Palencia ampaisi ottelun toisen jakson alussa kymmenen pisteen johtoon Burgosilta, mutta jumiutui ottelun edetessä täysin hyökkäyspelissään. Burgos tarrasi johtoasemasta kiinni juuri ennen taukoa ja kasvatti johtoaan tasaisesti matkallaan 59-69 (33-36)-vierasvoittoon.

Vaihdosta peliin tullut Haanpää huhki kentällä 16 minuuttia päätyen viiden pisteen (kolmoset 1/3, vapaaheitot 2/4), kahden levypallon, yhden riiston ja kahden virheen iltaan. Carles Mateu johti Palenciaa 15 pisteellä ja Manuel Gomez viimeisteli Burgosille 14 pistettä ja kuusi levypalloa.

Palencia on voittanut kauden kahdeksasta ottelustaan yhden ja jakaa Adecco Oron jumbosijan Ourensen ja Tarragonan kanssa.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.