Hanno Möttölällä hurja paluu tositoimiin

26.3.2004 Kolme viikkoa Hanno Möttölä joutui seuraamaan pääasiassa vaihtopenkiltä italialaisjoukkueensa Skipper Bolognan edesottamuksia parannellessaan sormivammaansa. Torstai-iltana Möttölä teki paluun totisiin tositoimiin ja teki sen upeasti. Möttölä murjoi 22 pistettä ja oli joukkueensa ehdoton tähti Bolognan kaataessa Euroliigan jatkosarjassa Olimpija Ljubljanan Slovenian illassa lukemin 86-73.

Möttölän paluu tuli Bolognan kannalta kreivin aikaan. Joukkue nimittäin menetti vahvuudestaan viime viikonloppuna belgialaissentteri Tomas Van Den Spiegelin loukkaantumisen vuoksi. Van Den Spiegelin arvellaan olevan pohjerevähdyksen vuoksi sivussa useita viikkoja.  

Viimeisen kolmen viikon aikana Möttölä on ollut koko ajan joukkueensa kokoonpanossa, mutta hän on käynyt kentällä vain pakon sanelemana. Viikonloppuna Möttölä viestitti, että häntä riesannut oikean käden keskisormen nivelkapselivamma on parantumaan päin. Torstaina vammasta ei ollut enää tietoakaan – ainakaan Möttölän peliesityksien perusteella.  

- Kolme viikkoa olen odottanut tätä hetkeä. Sormivamman ainoa hyvä puoli on ollut se, että olen pystynyt keskittymään fysiikkaharjoituksiin. Pelaamattomuus kuitenkin kasvatti hirmuisen halun päästä kentälle, kertoi Möttölä Skipper Bolognan verkkosivuilla.  

Tuo halu näkyi kentällä. 209-senttinen Möttölä oli Bolognan aloitusviisikossa ja aloitti vauhdilla. Kuudessa minuutissa suomalaislaituri oli upottanut jo seitsemän pistettä. Möttölän tahdittamana Bologna hankkiutui juuri ennen puoliaikaa jo 22 pisteen johtoon (54-32). Olimpija Ljubljana yritti nousta kolmannella jaksolla takaisin peliin, mutta Möttölä piti joukkueensa turvallisen välimatkan päässä. Suomalainen teki kolmannella kymmenminuuttisella kahdeksan pistettä. Kotiyleisönsä kannustamana Ljubljana nousi vielä kymmenen pisteen päähän (59-69), mutta lopullisesti Bologna hoiteli kotijoukkueen pois pelistä päätösjakson alussa. Bologna piti Ljubljanan lähes neljä minuuttia pisteittä, vei kyseisen hetken 7-0 ja Möttöläkin pääsi loppuhetkillä lepäämään.  

Ottelun tilastot olivat lopulta suomalaisittain komeaa luettavaa. Möttölä nakutti 22 pistettä osuen pelitilanneheitoillaan 50 prosenttisesti (6/12). Vapaaheittoviivalta hän teki täydellistä jälkeä (7/7). Peräti 34 minuuttia raatanut Möttölä oli ajoittain pysäyttämätön hyökkäyspäässä, mutta pisti kaiken peliin myös puolustuksessa. Möttölälle merkittiin ottelussa kaksi torjuntaa, jonka lisäksi hän vastasi lähes yksinään painista Ljubljanan ison kaluston kanssa.  

Möttölän pistelukema oli hänen kauden parhaansa, edellinen oli Zalgiris Kaunasia vastaan heitetyt 21 pistettä.  

- Tiesin, että ottelu on meille erittäin tärkeä. Pyrin vain antamaan kaikkeni kentällä ja tekemään niitä asioita, joita valmentaja (Jasmin Repesa) minulta haluaa, jatkoi Möttölä.  

Final Four –paikka omissa käsissä 

Ljubljana-voiton myötä Bolognalla on mahdollisuus varmistaa paikkansa Euroliigan lopputurnauksessa Final Fourissa jo jatkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella ensi viikolla. Ensi keskiviikkona (31.3.) Bolognaan Skipperin vieraaksi saapuu Efes Pilsen, jolle Bologna kärsi joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa 70-72-tappion viimeisen sekunnin korilla.  

Mikäli Bologna voittaa Efes Pilsenin vähintään kolmella pisteellä, on sen paikka Final Fourissa varma. Bologna on voittanut Euroliigan jatkosarjassa neljästä ottelustaan kolme.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

Näytä lisää vastaavia