Muurisen ja Saarisen Rhein Main Baskets säikytteli Saksan mestaria

22.11.2010 Jenni Muurisen ja Laura Saarisen edustama Rhein Main Baskets säikytteli hallitsevaa Saksan mestari Saarlouisia sunnuntaina Muurisen ollessa kentän ykköstykki 21 pisteellään. Heta Korpivaaran Aguere Teneriffa puolestaan palasi voittojen tielle Espanjan LF2:ssa.

Jenni Muurinen hurjasteli 21 pistettä hallitsevaa Saksan mestari Saarlouisia vastaan.

Heta Korpivaara paimensi Aguere Teneriffan takaisin voittojen tielle.

Henna Salomaa heitti yhdeksän pistettä Leipzigiä vastaan. Kuvat: Tomi Kaminen.

Rhein Main Baskets lähti vierasotteluunsa hallitsevaa Saksan mestari Saarlouisia vastaan ilman runkopelaajiaan Nadine Ripperiä, Anna-Lisa Rexrothia ja Francis Pieczynskiä.

Vajaamiehisyydestään huolimatta Rhein Main jopa hallitsi otteluaan Saarlouisia vastaan ja johti päätösjaksolla vielä lukemissa 54-57. Saarlouis vei seuraavat minuutit 14-2 siirtyen ottelussa yhdeksän pisteen johtoon, mutta Jenni Muurinen toi kolmosillaan joukkueensa vielä kolmen pisteen päähän. Lähemmäksi vierasjoukkue ei kuitenkaan enää päässyt, ja Saarlouis vei kotipisteet lukemin 74-69 (32-36).

Jenni Muurinen oli kentän tehokkain pelaaja nakuttamalla 32 minuutissa 21 pistettä (kakkoset 5/11, kolmoset 2/3, vapaaheitot 5/5). Lisäksi Muurinen kaapi seitsemän levypalloa, antoi neljä korisyöttöä, riisti pallon kahdesti ja torjui yhden vastustajan heiton. Laura Saarinen pelasi puolestaan Rhein Main Basketsille kuusi minuuttia päätyen kahteen pisteeseen (kakkoset 1/2) ja yhteen virheeseen.

Saarlouisin ratkaisija oli Svenja Greunke (17/8/4 syöttöä).

Rhein Main Baskets on voittanut Bundesliiga-kauden yhdeksästä ottelustaan kolme ja jakaa liigan seitsemännen sijan Hallen, Hernerin ja Leipzigin kanssa.

Korpivaaran Aguere jälleen voittoon

Heta Korpivaaran Aguere Teneriffa palasi voittojen tielle hävittyään viime viikonloppuna ensimmäisen ottelunsa Espanjan kakkosliiga Liga Femenina 2:n A-lohkossa.

Agueren uhriksi jäi tällä kertaa Caceres, joka jyrättiin Teneriffalla murskalukemin 71-48 (34-18). Caceres upotti pelitilanneheittonsa 32,7% tarkkuudella ja menetti pallon 26 kertaa kotijoukkueen huikean puolustuksen puristuksessa.

Heta Korpivaara pelasi totutun kovat 38 minuuttia. Maajoukkuelaituri upotti 10 pistettä (kakkoset 2/7, kolmoset 1/5, vapaaheitot 3/4), haki kuusi levypalloa, jakoi neljä korisyöttöä, riisti pallon kolme kertaa ja torjui kaksi vastustajan heittoa.

Agueren tehoista vastasivat Esther Moreno (19/5/4 riistoa) ja Jetaime Brown (10/12/3 riistoa). Aguere on voittanut kauden seitsemästä ottelustaan kuusi ja jakaa lohkonsa kakkossijan Bembimbren kanssa.

Panionios voittoon, Sten sivussa

Tiina Stenin Panionios jatkoi urakkaansa Kreikan pääsarjassa kahden viikon tauon jälkeen. Panioniosin paluu kentälle oli voitokas, kun FEA Neas hävisi kotikentällään lukemin 54-64 (36-33).

FEA Neas käväisi päätösjakson alussa vielä kahden pisteen päässä, mutta Panionios piti kotijoukkueen yhdeksässä pisteessä jakson viimeisen yhdeksän minuutin ajan ja jylläsi Meg Tierneyn (14/11), Stavroula Prassan (14/5), Kari Kochin (13/8) ja Avgoustina Rousoun (8/14) johdattamana selkeään voittoon. Sten kuului joukkueensa kokoonpanoon, mutta ei pelannut.

Panionios on voittanut kolmesta ottelustaan kaksi.

Salomaan Chemcatsille kuudes perättäinen tappio

Henna Salomaan Chemcats Chemnitz koki kuudennen perättäisen tappionsa Saksan Bundesliigan sunnuntain kierroksella. Chemnitzin päänahan saalisti Leipzig kotikentällään lukemin 79-70 (35-36).

Chemcats aloitti ottelun terävästi ja johti avausjakson jälkeen lukemissa 15-24. Chemcats hallitsi ottelua kolme jaksoa, mutta Leipzig vei kolmannen jakson ensimmäiset minuutit nimiinsä 13-0, eikä Chemcats päässyt enää kunnolla peliin mukaan.

Salomaa tuli peliin vaihdosta ja heitti Chemcatsille 16 minuutissa yhdeksän pistettä (kakkoset 1/2, kolmoset 2/7, vapaaheitot 1/1). Lisäksi Salomaalle merkittiin yksi levypallo, kaksi pallonmenetystä ja yksi virhe.

Melissa Jeltema oli Chemcatsin kaikki kaikessa 29 pisteellä, kahdeksalla levypallolla ja neljällä riistolla. Leipzigin johtotrion muodostivat Angela Pace (27/5/6 syöttöä/5 riistoa), Lacey Haughian (21/13) ja Candace Williams (20/10).

Chemcats jakaa Bundesliigan jumbosijan Oberhausenin kanssa voitettuaan yhdeksästä ottelustaan kaksi.

Telgen korinalusvoima liikaa Koposen Umeålle

Henna Koposen Umeå Comets hävisi yhdeksännen perättäisen ottelunsa Ruotsin pääsarja Damliganissa. Umeån kukisti tällä kertaa Telge, joka vei lauantain ottelun numeroin 58-75 (29-39).

Umeålla oli vaikeuksia erityisesti korin alla, missä Telge jyräsi 190-senttisen Amanda Zahuin johdolla. Umeå upotti Telgen korinaluspuolustuksessa kakkosensa vain 26% tarkkuudella samalla, kun Zahui nakutteli 29 pistettään pääasiassa lähietäisyyksiltä. Toinen Telgen vahva pelaaja oli Cleopatra Forsman-Goga 22 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla.

Koponen pelasi Telgeä vastaan 31 minuuttia painien ansiokkaasti Zahuita vastaan korin alla. Koponen nosteli 12 pistettä (kakkoset 5/15, vapaaheitot 2/2), tarrasi yhdeksän levypalloa, jakoi neljä korisyöttöä ja rikkoi vastustajaa neljästi.

Umeå jatkaa Damliganin hännänhuippuna hävittyään kaikki kauden yhdeksän otteluaan.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.