Salinin Olimpija päihitti Buducnostin

27.11.2010 23:30 Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana päihitti montenegrolaisen Buducnost Podgorican 68-53 (35-19) Adrianmeren liigan lauantai-illan kierroksella. Buducnost kärkkyi viiden pisteen päässä vielä viisi minuuttia ennen loppua, mutta Olimpijan puolustus piti.

Sasu Salinin virhetili täyttyi Olimpija Ljubljanan kohdatessa lauantaina Buducnost Podgorican.

Tuukka Kotin Naturhouse Ferrara jäi Joe Crispinin Sigma Barcellonan jalkoihin.

Samuel Haanpää pelasi perjantaina vain 11 minuuttia telottuaan selkänsä aiemmin viikolla. Kuvat: Tytti Nuoramo, Ville Vuorinen ja Tomi Kaminen.

Olimpija näytti montenegrolaisille kaapin paikan ottelun avauspuoliskolla karkaamalla parhaimmillaan 35-16-johtoon. Buducnost onnistui ensimmäisen 20 minuutin aikana pelitilanneheitossa ainoastaan kahdeksasti Olimpijan saadessa hyökkäyspään onnistumisia koko miehistöltään.

Buducnost palasi tauon jälkeen kentälle uudella itseluottamuksella ja nousi Montenegron maajoukkuelaituri Vladimir Dragicevicin koreilla viiden pisteen päähän, 53-48, kun ottelua oli pelaamatta viisi minuuttia. Damir Markota ja Kenny Gregory päästivät kuitenkin kotiyleisön piinasta koreillaan, ja Olimpijan puolustus piti Buducnostin seuraavat kaksi minuuttia pisteittä pedaten slovenialaisille kotivoiton.

Olimpijan kolmen kärjen muodostivat Vlado Ilievski (13/2/3 syöttöä), Damir Markota (12/2) ja Kenny Gregory (12/4/3 riistoa). Vladimir Dragicevic heitti Buducnostille 21 pistettä.

Sasu Salin pelasi Olimpijalle 12 minuuttia saldonaan yksi kahden pisteen heittoyritys, yksi levypallo, yksi pallonmenetys ja viisi virhettä. Salin on viimeistellyt kauden aikana 3,2 pistettä ja 0,5 levypalloa ottelua kohden.

Olimpija jakaa Adrianmeren liigan piikkipaikan serbialaisen Hemofarm Stadan ja slovenialaisen KK Krka Novo Meston kanssa. Kaikki kolme joukkuetta ovat voittaneet yhdeksästä ottelustaan kuusi.

Crispin upotti Kotin Ferraran

Tuukka Kotin Naturhouse Ferrara kohtasi Italian kakkosliiga LegaDuen perjantain kamppailussa liigakolmonen Sigma Barcellonan kotikentällään. Ferrara hallitsi ottelua 35 minuuttia, mutta ei pystynyt lopussa pysäyttämään Barcellonan amerikkalaistakamies Joe Crispiniä. Barcellona kuittasi ottelusta 79-86 (38-39)-voiton.

Kotti kuului tuttuun tapaan Ferraran aloitukseen, mutta pelasi virhevaikeuksien johdosta vain 20 minuuttia. Kotti ehti nostella kahdeksan pistettä (kakkoset 2/3, vapaaheitot 4/4), kaapia kolme levypalloa, jakaa kaksi korisyöttöä ja menettää pallon neljästi ennen virhetilinsä täyttymistä. Kotti joutui suihkuun viisi minuuttia ennen ottelun loppua.

Joe Crispin upotti Barcellonalle huikeat 35 pistettä, joista 20 päätösjaksolla. Lisäksi Crispin poimi viisi levypalloa ja jakeli neljä korisyöttöä. Ferraran tehokkain oli Klaudio Ndoja (25/5/3 riistoa).

Ferrara on voittanut kauden yhdeksästä ottelustaan kolme.

Selkäkivut kiusasivat Haanpäätä

Samuel Haanpään Palencia hävisi perjantain vierasottelunsa Espanjan kakkosliiga Adecco Orossa Juha Stenin viime kauden seuran Lobe Huescan kotikentällä. Palencia piti pelin tasaisena runsaan 25 minuutin ajan, kunnes Huesca karkasi Palencian pallonmenetyksistä 91-79 (40-38)-voittoon.

Haanpää pelasi ottelussa puolikuntoisena telottuaan selkänsä harjoituksissa aiemmin viikolla. Haanpää tuli penkiltä peliin ja viimeisteli 11 minuutissa yhden kolmen pisteen heittoyrityksen, yhden levypallon, yhden korisyötön ja kaksi virhettä.

Lobe Huescan tehoista vastasi kaksikko Asier Zengotitabengoa (21/4/3 syöttöä)-Javier Perez (24/4/4 syöttöä). Palencian tehokkain oli Carles Mateu (20/6/5 syöttöä).

Palencia on voittanut 11 ottelustaan kaksi ja jakaa Adecco Oron jumbosijan Ourensen kanssa.

Sarjajohtaja jyräsi Mirolybovin Mitteldeutscherin

Suomalaisapuvalmentaja Anton Mirolybovin luotsaama Mitteldeutscher sai lauantaina huutia kotikentällään Saksan Bundesliigan kärkijoukkue Brose Baskets Bambergilta.

Bamberg murjoi Mitteldeutscherin toisella jaksolla 21-6 ja vei koko ottelun nimiinsä 55-78 (24-46) kasvattaen perättäisten voittojensa sarjan jo yhteentoista. Mitteldeutscher ei päässyt bambergilaispuolustuksessa korin alle ja upotti kaukoheittonsa kehnolla 13,0% (3/23) tarkkuudella.

Mitteldeutscherista Jerome Tillman (15/4/2 blokkia) pysyi parhaiten vierasjoukkueen tahdissa. Tasaisesta Bambergista onnistuivat parhaiten Brian Roberts (16/5/4 syöttöä) ja Reyshawn Terry (15/9).

Mitteldeutscher on voittanut Bundesliigan kymmenestä ottelustaan kolme.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Miikka Muurinen debytoi pirteästi Petteri Koposen alaisuudessa nuorten Euroliigassa

Petteri Koposen valmentama Next Generation -kutsujoukkue sijoittui Dubain turnauksessa kolmanneksi. Joukkueen riveissä pelasi täksi kaudeksi Yhdysvaltain high school -kentille Sunrise Christianiin siirtynyt Miikka Muurinen.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

25.3.2024 10:43 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen johdatti Kalev/Cramon runkosarjan ykköseksi

Viron ja Latvian yhteisliigassa saatiin runkosarja paketoitua ja Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Alexander Madsen pääsi juhlimaan tärkeitä pisteitä Espanjassa ja Perttu Blomgren heitti joukkueensa ABA2:n pudotuspeleihin.

25.3.2024 09:22 Suomalaiset ulkomailla

Osku Heinonen Islannista Italiaan loppukaudeksi

Heinosen uusi seura on Italian Serie A2 -sarjassa pelaava San Giobbe Chiusi.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.