Rannikko heittopäällä, Varesen tappioputki katkesi

16.1.2011 Teemu Rannikko ja Petteri Koponen pelasivat merkittävät minuutit Italian Serie A:n sunnuntaikierroksella. Rannikko viimeisteli yhdeksän pistettä Varesen katkaistessa kuuden ottelun tappioputkensa ja Koponen seitsemän pistettä Bolognan hakiessa vierasvoiton Teramosta.

Teemu Rannikko taituroi yhdeksän pistettä Varesen katkaistessa tappioputkensa.

Petteri Koposen Virtus Bologna lunasti paikkansa Italian Cupin lopputurnauksessa. Kuvat: Francois Perthuis ja Tomi Kaminen.

Cimberio Varese kävi sunnuntaina tiukan kamppailun Serie A:n kolmannella sijalla yllätyksellisesti majailevan Cantun kanssa. Ottelu ratkesi kuitenkin jo päätösjakson alkuminuuteilla, kun Varese kasvatti huippuvireessä olleen Phil Gossin ratkaisuilla johtoasemansa kolmesta pisteestä (59-56) kuudessa minuutissa 20 pisteeseen (78-58). Varese katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa lopulta pistein 82-65 (38-33).

Teemu Rannikko asteli kentälle Varesen avausviisikossa ja oli pelituulella nakuttamalla 28 minuutissa yhdeksän pistettä (kolmoset 3/5), kaapimalla kolme levypalloa ja jakamalla kolme korisyöttöä. Rannikolle merkittiin myös viisi pallonmenetystä sekä kolme virhettä.

Varesen ehdoton ykkönen oli amerikkalaistakamies Phil Goss (26/4/4 syöttöä/5 riistoa), jota säestivät Diego Fajardo (12/8/3 riistoa) ja Ronald Slay (10/8/4 riistoa). Vierasjoukkue Cantun pirtein oli Mike Green (12/1/3 syöttöä/8 riistoa).

Varese on voittanut kauden viidestätoista ottelustaan seitsemän ja jakaa Serie A:n sijat 6.-10. Angelico Biellan, Air Avellinon, Scavolini Pesaron ja Pepsi Casertan kanssa.

Bolognalle paikka Italian cupin lopputurnaukseen

 

Petteri Koposen Virtus Bologna lunasti sunnuntaina paikkansa Italian cupin helmikuisessa lopputurnauksessa kaatamalla Banca Tercas Teramon vieraskentällä täpärästi puolustusvoittoisen ottelun jälkeen lukemin 55-62 (35-37).

Joukkueet pelasivat tasapisteissä 39-39 vielä kolmannen jakson kolmannella minuutilla, jonka jälkeen kotijoukkue törmäsi täysin Bolognan puolustusmuuriin. Bologna piti Teramon pisteittä seitsemän minuutin ajan ja juoksi nopeista vastahyökkäyksistä tauotta koreja toiseen kenttäpäätyyn. Kolmannen jakson lopussa Bologna oli karannut jo 39-57-johtoon.

Päätösjaksolla Teramo sai vastaavan puolustuspään hurmoksen päälle ja vei viisiminuuttisen 13-0, kuroen eron viiteen pisteeseen. Bolognan Giuseppe Poeta ja Kennedy Winston upottivat kuitenkin perättäiset korit siivittäen joukkueensa taas kymmenen pisteen karkumatkalle.

Petteri Koponen avasi ottelun Virtuksen pelinrakentajana ja upotti 24 minuutissa seitsemän pistettä (kakkoset 1/4, kolmoset 1/2, vapaaheitot 2/2). Koposen tilille merkittiin myös yksi levypallo, yksi riisto, kaksi menetystä ja kolme virhettä.

Bolognan terävimmät olivat Kennedy Winston (14/3), Giuseppe Poeta (12/7) sekä Viktor Sanikidze (11/10). Teramolta huutoon vastasivat Kevin Fletcher (13/9) ja Drake Diener (13/3).

Bologna on voittanut 15 ottelustaan kahdeksan ja jakaa Serie A:n neljännen sijan Montegranaron kanssa. Joukkueet kohtaavat myös 10. helmikuuta Italian cupin puolivälieräottelun merkeissä.

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

Näytä lisää vastaavia