Sten ja Korpivaara voittoihin sunnuntaina

18.1.2011 Tiina Stenin Panionios jyräsi sarjakolmonen Liosan 79-69 (43-27) Kreikan liigan sunnuntain kierroksella ja Heta Korpivaaran Aguere Teneriffa karkasi päätösjaksolla 91-74 (42-41) voittoon Arxilia vastaan Espanjan kakkosliiga Liga Femenina 2:ssa. Jenni Muurinen puolestaan naulasi 21 pistettä Saksan Bundesliigan sunnuntaikierroksella.

Tiina Stenin Panionios vei Liosaa avausjaksolla hurjin lukemin 20-0!

Heta Korpivaara oli elementissään Agueren voitto-ottelussa.

Jenni Muurinen nakutti 21 pistettä Bundesliigan sunnuntaikierroksella.

Henna Salomaan Chemcats kärsi vierastappion. Kuvat: Tomi Kaminen ja Ville Vuorinen.

Stenin Panionios otti luulot pois Liosalta jo sunnuntain ottelun avausjaksolla, joka päättyi Panioniosin pallonriistojen ja nopeiden hyökkäysten jälkeen huikeasti tilanteeseen 20-0. Liosa sai kenttätapahtumista otteen ottelun edetessä ja onnistui kaventamaan eron parhaimmillaan kuuteen pisteeseen, mutta Panionios pysyi tarkkana vapaaheittoviivalta ja päätti ottelun 79-69 (43-27)-voittoon.

Panioniosin avausviisikkoon kuulunut Tiina Sten pelasi 27 minuuttia ja nakutti viisi pistettä, mutta ei tällä kertaa onnistunut heittopelissään (kakkoset 1/9, kolmoset 0/1, vapaaheitot 3/4). Lisäksi Sten tarrasi viisi levypalloa, antoi yhden korisyötön, blokkasi yhden heiton ja rikkoi vastustajaa neljästi.

Kotijoukkueen ehdottomat tehopelaajat olivat Sofia Grigoriou (29/15) ja Kary Koch (25/7). Liosaa piti pelissä mukana parhaiten Diana Delva (20/12).

Panionios on voittanut 11 ottelustaan seitsemän ja jakaa Kreikan liigan neljännen sijan Panathinaikosin kanssa. Liosa pysyttelee tappiosta huolimatta kolmannella sijalla.

Teneriffan vahva päätösjakso liikaa Arxilille

 

Espanjan kakkosliiga Liga Femenina 2:n A-lohkon keskikastin joukkue Arxil piinasi Heta Korpivaaran Aguere Teneriffaa 30 minuuttia liigan sunnuntain kierroksella, mutta tipahti päätösjaksolla kotijoukkueen kyydistä. Aguere vei viimeisen kymmenminuuttisen 29-15 ja koko ottelun 91-74 (42-41).

Teneriffan voitto kulminoitui kolmen avausviisikon tähtipelaajan huikeaan iltapuhteeseen. Amerikkalaisten Daphne Kennedyn (28/5/4 syöttöä/5 riistoa) ja Jetaime Brownin (23/11/4 riistoa) lisäksi talkoisiin osallistui täydet peliminuutit hikoillut Heta Korpivaara, joka linkosi 20 pistettä (kakkoset 8/13, kolmoset 0/4, vapaaheitot 4/4), keräsi seitsemän levypalloa, jakoi kaksi korisyöttöä, riisti pallon kerran ja rikkoi vastustajaa kolmasti.

Aguere Teneriffa jatkaa Liga Femenina 2:n A-lohkon kakkossijalla voitettuaan 11 ja hävittyään kaksi ottelua. Lohkoykkösenä jatkaa voiton enemmän saalistanut Valbusenda.

Muurinen tulessa, Rhein Mainille tappio

 

Jenni Muurisen ja Laura Saarisen Rhein Main Baskets kärsi neljännen perättäisen tappionsa Saksan Bundesliigassa sunnuntaina. Leipzig hallitsi puolustusvoittoista ottelua avausminuuteilta alkaen, eikä luovuttanut johtoasemaa kotijoukkue Rhein Main Basketsille tämän suomalaistähden Jenni Muurisen huikeasta iltapuhteesta huolimatta.

Muurinen uurasti kentällä 33 minuuttia nakuttaen joukkueensa korkeimman pistemäärän, 21 (kakkoset 7/11, vapaaheitot 7/8). Muurinen tarrasi käsiinsä myös seitsemän levypalloa, riisti pallon kolmasti, antoi yhden korisyötön, menetti pallon neljästi ja rikkoi vastustajaa kolme kertaa. Joukkueen toinen suomalaispelaaja Laura Saarinen ei ollut 19-vuotispäivänään pelaavassa kokoonpanossa.

Vierasjoukkue Leipzigin tehokkaimmat olivat Angela Pace (16/5/3 syöttöä/6 riistoa) ja Britta Hueske (16/1).

Rhein-Main Baskets on voittanut neljä ja hävinnyt kymmenen ottelua ja jakaa Bundesliigan yhdeksännen sijan Oberhausenin kanssa.

Salomaan Chemcats kaatui menetyksiin

 

Henna Salomaan Chemnitz Chemcats matkasi Bundesliigan lauantain kierroksella Oberhausenin vieraaksi. Vierasottelu ei päättynyt Chemcatsin kannalta mieluisaan tulokseen, sillä Oberhausen käytti vieraiden 22 pallonmenetystä hyödykseen ja juoksi selvään 75-62 (49-35) voittoon.

Salomaa sai matkapelissä rutkasti peliaikaa, 21 minuuttia, ja keräsi iltapuhteekseen kaksi pistettä (kakkoset 1/3, kolmoset 0/2), kolme levypalloa, yhden syötön, kaksi pallonmenetystä ja yhden virheen.

Chemcatsin voittotoiveita piti parhaiten yllä Nadine Grieb (18/5). Oberhausenin ja kentän tehopelaaja oli Sarah Austmann (26/7/6 riistoa).

Chemcats on voittanut kolme ja hävinnyt kymmenen otteluaan ja jatkaa Bundesliigan toiseksi viimeisellä sijalla. Joukkue on haalinut yhden voiton enemmän kuin liigajumbo Herner.

Koposen Comets nousi jumbosijalta

 

Henna Koposen Umeå Comets haki toisen voittonsa Ruotsin pääsarja Damliganissa lauantain sarjakierroksella. Räjähtävän alun peliin saanut Umeå kukisti Kvarnbyn kotonaan pistein 71-63 (44-23).

Umeån tehopelaaja oli joulutauolla joukkueeseen hankittu amerikkalaispelaaja Pamela Rosanio, joka upotti 27 pistettä ja kauhoi huikeat 18 levypalloa. Kvarnbysta huutoon vastasi lähes vastaavat teholuvut viimeistellyt Vivian Frieson (26/12).

Poikkeuksellisesti vaihdosta peliin astellut Henna Koponen pelasi 30 minuuttia ja nakutti 15 pistettä (kakkoset 7/16, vapaaheitot 1/2). Lisäksi Koponen tarrasi kahdeksan levypalloa, riisti pallon kolmasti, antoi kaksi korisyöttöä ja rikkoi vastustajaa kolmasti.

Umeå jätti voitollaan Damliganin jumbosijan taakseen. Joukkue on voittanut 15 ottelustaan kaksi ja kaikkiaan yhden enemmän kuin liigajumbo Brahe.

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia