Koposen Bologna taipui jatkoajalla

6.2.2011 Petteri Koponen piti jatkoajalla Virtus Bolognaa pystyssä, mutta ei pystynyt auttamaan joukkuettaan vierasvoittoon Avellinosta Italian Serie A:n sunnuntain kierroksella. Avellino nappasi jännitysottelusta 105-101 (39-40, 89-89)-voiton Koposen viimeistellessä 13 pistettä.

Petteri Koposen Virtus Bologna taipui jatkoajalla Avellinolle.

Teemu Rannikko seurasi kentän laidalta Sienan voittoa Varesesta.

Samuel Haanpää nakutti kauden ennätyspisteensä Léonin vieraana.

Snaidero Udine taipui Gerald Lee jr.:n jätettyä kentän viidennen virheensä jälkeen.

Sasu Salinin Union Olimpija kaatui Bosniassa. Kuvat: Tomi Kaminen, Ville Vuorinen ja Tytti Nuoramo.

Varsinaisella peliajalla tiukasti Avellinon takapuolustuksen puristuksissa ollut Koponen pelasi vahvat minuutit jatkoajalla. Koponen rekisteröi kahdessa minuutissa joukkueensa tilille seitsemän pistettä ja yhden korisyötön pitäen Virtuksen voittotaistelussa kiinni Avellinon karkuyrityksistä huolimatta. Vain 40 sekuntia ennen päätösvihellystä Koponen toi kolmosellaan ja korilleajollaan Virtuksen viiden pisteen takaa pisteen päähän.

Avellinon Valerio Spinellin onnistuttua korinteossa Spinelli onnistui kuitenkin kalastamaan Koposelle hyökkääjän virheen, joka oli suomalaistakamiehen viides. Spinelli upotti toisessa kenttäpäädyssä ratkaisevan vapaaheiton, joka vei Avellinon lopulliseen 105-101-johtoon.

Koponen urakoi Avellinon illassa 31 minuuttia nakuttaen 13 pistettä (kakkoset 1/3, kolmoset 3/8, vapaaheitot 2/2), joista seitsemän jatkoajalla. Koponen ehti myös hakea kaksi levypalloa, antaa yhden korisyötön, riistää pallon kerran ja menettää kahdesti ennen virhetilinsä täyttymistä.

Virtuksen tehokkaimmat olivat tuorein amerikkalaisvärväys Kelvin Rivers (25/4/4 riistoa) ja georgialaislaituri Viktor Sanikidze (17/12). Illan ehdoton tähti oli kuitenkin Avellinon puolalaisrunkopelaaja Szymon Szewczyk, joka sivusi Koposen joulukuun lopussa heittämiä kauden ennätyslukemia 36 pisteellään ja kaapi lisäksi 17 levypalloa. Marques Green tahditti Avellinoa 28 pisteellä ja yhdeksällä syötöllä.

Virtus Bologna on voittanut 18 ottelustaan puolet ja jakaa Serie A:n sijat 5.-7. Montegranaron ja Pesaron kanssa. Bologna kohtaa ensi viikon torstaina Italian cupin puolivälierässä Montegranaron.

Siena kuritti Varesea, Rannikko sivussa

 

Italian Serie A:n ylivoimainen kärkijoukkue Montepaschi Siena hyvitti Teemu Rannikon Cimberio Vareselle lokakuussa kärsimänsä kauden ainoan tappion. Sunnuntain ottelussa Sienan paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä, kun hallitseva mestari puolusti kotikenttäänsä 82-59 (42-39)-voitolla. Varese sinnitteli Sienan kyydissä avauspuoliskon, mutta väsyi toisella puoliskolla isäntien joukkuepuolustukseen ja upotti tauon jälkeen ainoastaan 29,2% pelitilanneheitoistaan.

Tasaisen Sienan parhaasta esityksestä vastasivat David Moss (13/6/3 syöttöä) ja Rimantas Kaukenas (13/1/3 syöttöä), kun taas Sienasta huutoon vastasi parhaiten Viron maajoukkuemies Kristjan Kangur (19/14). Viime viikon ottelussa saanutta lievää pohjerepeämää poteva Teemu Rannikko seurasi ottelun kentän laidalta.

Varese tipahti tappionsa myötä Serie A:n jaetulle 13.-14. sijoille Cremonan kanssa. Varese on voittanut seitsemän ja hävinnyt 11 ottelua. Viimeisestä kymmenestä ottelustaan Varese on voittanut vain yhden.

Haanpään Palencia järjesti heittosirkuksen

 

Koko kauden loukkaantumisista kärsinyt Samuel Haanpään Palencia pisti pystyyn heittosirkuksen Espanjan kakkosliiga Adecco Oron lauantain myöhäisottelussa. Liigan toiseksi viimeisellä sijalla majaileva Palencia ei kumarrellut kuvia liiganelonen Léonin kotikentällä, vaan mylläsi kotiyleisön tyrmistykseksi 60-91 (35-48)-voittoon.

Palencia antoi paukkua hurjilla heittotarkkuuksilla jo avausjaksolla nakuttamalla 32 pistettä Léonin 15:a vastaan. Heittotyöskentelyssään kompastellut kotijoukkue ei päässyt koko ottelussa 12 pistettä lähemmäksi, kun Palencia säkitti kakkosensa 52% ja kolmosensa 50% tarkkuudella sukkaan.

Vierasjoukkueen avaukseen kuulunut Samuel Haanpää säkitti runsaassa 26 minuutissa kauden ennätyspisteensä, 12, hyvin tarkkuuksin (kakkoset 1/3, kolmoset 3/3, vapaaheitot 1/2). Haanpää repi myös muhkeat yhdeksän levypalloa, riisti pallon kerran, menetti kahdesti ja rikkoi vastustajaa kolme kertaa.

Koko arsenaalillaan pisteitä latoneen Palencian tehokkaimmat olivat Timothy Frost (17/11) ja Carles Bravo Mateu (16/1/5 syöttöä/3 riistoa). Jamel Seawright nakutti kotijoukkueelle 19 pistettä.

Palencia jakaa Lobe Huescan kanssa Adecco Oron sijat 16.-17. kuudella voitolla ja 15 tappiolla. Liigajumbo Ourense on voittanut kolme ottelua.

Leen Udinelle kolmas perättäistappio

 

Pitkään Italian kakkosliiga LegaDuen jaetulla kärkisijalla viihtynyt Gerald Lee jr.:n Snaidero Udine hävisi sunnuntaina kolmannen perättäisen ottelunsa. Udinen kampesi nurin tällä kertaa liigan keskikastin Pistoia kotikentällään pistein 84-72 (30-38).

Joukkuepuolustuksellaan ottelun avauspuoliskoa hallinnut Udine tipahti takaa-ajoasemaan kolmannella jaksolla, kun Pistoian NBA-veteraani Joseph Forte aloitti pistetehtailunsa. Päätösjaksolla Pistoia kasvatti johtonsa yli kymmenen pisteen, kun Udinen korin alle vapautui ajoväyliä Lee jr.:n saatua viidennen virheensä.

Lee kuului joukkueensa parhaimmistoon upottamalla 29 minuutissa 15 pistettä (kakkoset 7/8, vapaaheitot 1/1), kaappaamalla kuusi levypalloa, riistämällä pallon kolmesti ja jakamalla kaksi korisyöttöä. Lee myös menetti pallon kuusi kertaa.

Kentän tähti oli Pistoian Joseph Forte (27/4/6 syöttöä/4 riistoa), jota täydensi Jarvis Varnado (18/5). Clint Harrison pommitti Udinelle 26 pistettä.

Udine jatkaa LegaDuen kolmannella sijalla 13 voitolla ja kuudella tappiolla. Udine on voiton päässä liigakakkonen Casalesta ja kahden voiton päässä liigakärki Venetsiasta.

Salinin Olimpijalle niukka tappio

 

Sasu Salinin Union Olimpijan taival Adrianmeren liigan runkosarjassa jatkui sunnuntaina niukalla tappiolla Bosniassa, kun isäntäjoukkue Siroki kaatoi slovenialaisvieraansa pistein 86-85 (37-37).

Tasainen ottelu ratkesi Sirokille viimeisellä kaksiminuuttisella, kun kotijoukkueen Fran Pilepic säkitti kaikki seitsemän saamaansa vapaaheittoa. Olimpija kavensi Pilepicin vapaaheittojen jälkeen eron kolmesti yhteen pisteeseen, mutta ei saanut tasoitus- eikä voittokoria aikaiseksi.

Sirokin voitossa tehokkaimmasta illasta vastasivat Sinisa Stemberger (20/5/4 syöttöä/6 riistoa), Ivan Grgat (17/9) ja Vedran Morovic (15/1/9 syöttöä). Olimpija eli Kevinn Pinkneyn (22/6) ja Goran Jagodnikin (17/3/3 riistoa) onnistumisilla. Sasu Salin pelasi kymmenen minuuttia keräten tililleen yhden pallonmenetyksen.

Olimpija jakaa Adrianmeren liigan kakkossijan montenegrolaisen Buducnost Podgorican kanssa 12 voitolla ja kahdeksalla tappiolla. Liigakärki Krka on voittanut yhden ottelun enemmän.

 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia