Extrugasa voittoon Tuukkasen johdolla

18.12.2006 Espanjan liigassa Taru Tuukkasen ja Reetta Piiparin edustama Extrugasa kohtasi Niina Laaksosen Gran Canarian viikonlopun kierroksella. Tuukkasen 15 pisteen johdolla Extrugasa voitti suomalaiskohtaamisen lukemin 65-59. Seuraavassa myös muita suomalaissähkeitä Euroopasta.

Tuukkanen pelasi täydet 40 minuuttia ja 15 pisteen lisäksi otti kahdeksan levypalloa. Extrugasan aloittava pelintekijä Reetta Piipari heitti seitsemän pistettä, otti levypallon ja antoi kolme syöttöä pelaamassaan 26 minuutissa.

Gran Canarian Niina Laaksonen pelasi kymmenen minuuttia tehden korin ja hakien levypallon.

Extrugasa on Espanjan liigassa seitsemäntenä voittosuhteella 7-5 ja Gran Canaria sijalla 11 (4-8).

Lyhyesti

Espanjan kakkosliigassa Mari Puustisen Badajoz kaatoi Majadahondan luvuin 63-49. Puustiselle kirjattiin 17 minuutissa viisi pistettä ja kaksi levypalloa.

Siiri Nuutisen ja Susanna Rinnan edustama Jovent Palma kärsi 72-96-tappion Vinarosille. Rinta heitti 21 minuutissa 11 pistettä ja otti viisi levypalloa ennen viidettä virhettään. Nuutinen nosteli kahdeksan pistettä ja otti kaksi levypalloa pelaten 27 minuuttia. Jovent Palman tehokkain pelaaja oli Suomessakin Äänekosken Huiman ja Forssan Alun paidassa pelannut Sylita Thomas, joka upotti 21 pistettä.

Ruotsin pääsarjassa Fia Ohtosen edustama Solna Vikings lähti joulutauolle sarjajohdossa voittosuhteella 10-3. Viimeisessä ottelussa ennen taukoa Sundsvall Saints kaatui kotikentällä lukemin 100-58. Ohtonen pelasi 22 minuuttia heittäen neljä pistettä, ottaen neljä levypalloa sekä riistäen kolmesti. Sarja jatkuu joulutauon jälkeen 7.1.

Michaela Moua ei pelannut, kun Gospic otti Balkanin maiden Adriatic–liigassa kolmen pisteen voiton Jedinstvosta vieraskentällä lukemin 80-77. Gospicin paras pistenainen oli odotetusti Marina Mazic tehoilla 23 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

"Suomalaisjoukkueet" jatkaa EuroCupissa

Viime viikon FIBA EuroCupin alkulohkojen viimeisten otteluiden jälkeen niin Michaela Mouan Gospic kuin Niina Laaksosen edustama Gran Canaria selvittivät tiensä 32 parhaan joukkoon.

Gospic sijoittui kaikkien alkulohkojen kolmosten vertailussa korisuhteen perusteella neljänneksi, kun taas Laaksosen Gran Canaria selvisi toiseksi viimeisenä joukkueena jatkokierroksille.

EuroCup jatkuu ottelupareilla, jossa alkulohkojen ykkönen kohtaa lohkojen heikoimman ja lohkojen toiseksi paras kohtaa toiseksi heikoimman. Näin ollen Gran Canaria (sija 31.) saa heti vastaansa kovan turkkilaisjoukkueen Besiktas Colaturkan (2.).

Gospic (26.) puolestaan kohtaa Gran Canarian lohkon voittaneen ranskalaisjoukkueen Lattes Montpellierin (7.). Ottelupareissa kahden ottelun yhteistulos ratkaisee jatkoon menijän.

FIBA EuroCup jatkuu 11. tammikuuta "suomalaisjoukkueiden" kotiotteluilla. Toinen osaottelu pelataan 18. tammikuuta.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_naiset/

15.4.2024 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin takamiehet tehokkaina

Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.