Rannikon Vareselle arvokas voitto

19.2.2011 Alkuvuoden seitsemästä ottelusta vain yhden voittanut Teemu Rannikon Cimberio Varese haki lauantaina arvokkaan päänahan Italian Serie A:ssa kukistamalla Benetton Trevison kotonaan 74-68 (39-35). Rannikko upotti voitto-ottelussa kuusi pistettä ja jakoi kolme korisyöttöä.

Teemu Rannikon Varese juhli voittoa Trevisosta.

Shawn Huffin Kavala sai oppia Panathinaikosilta.

Samuel Haanpään Palencia jatkaa nousuaan Adecco Orossa.

Anton Mirolybovin pesti Mitteldeutscherin päävalmentajana jatkui toisessa ottelussa.

Sasu Salinin Olimpija kesti Cedevitan rynnistyksen. Kuvat: Tomi Kaminen, Ville Vuorinen ja Tuomas Venhola.

Lauantai-illan ottelussa oli ratkaisun makua jo kolmannen jakson puolivälissä, kun Varese vei kolmen minuutin jakson 13-2 karaten Trevisolta jo 62-48-johtoon. Päätösjaksolla Treviso onnistui hyydyttämään Varesen hyökkäyspelin, mutta jäi silti alakynteen Varesen viimeistellessä 74-68 (39-35)-voiton.

Teemu Rannikko aloitti ottelun Varesen pelinrakentajana ja pelasi kaikkiaan 27 minuuttia. Rannikko urakoi joukkueelleen kuusi pistettä (kolmoset 2/6), yhden levypallon, kolme syöttöä, yhden riiston, yhden menetyksen ja yhden virheen.

Varesen ehdoton tehomies oli Ronald Slay (25/5/6 riistoa). Trevisolta huutoon vastasi Devin Smith (20/6).

Varese ja Treviso jakavat Serie A:n 12. sijan. Joukkueet ovat voittaneet kahdeksan ja hävinneet 11 ottelua.

Panathinaikos ryöpytti Huffin Kavalaa

Suurseura Panathinaikos ryöpytti Shawn Huffin BC Kavalaa perinpohjaisesti Kreikan pääsarja A1 Ethnikin lauantain kierroksella. Panathinaikos karkasi kotijoukkue Kavalalta jo avausjaksolla ja tyylitteli tiensä 64-89 (27-55)-voittoon.

Panathinaikos hallitsi ottelua jokaisella pelin osa-alueella ja ratkaisi pelin erityisesti toisella jaksolla, joka päättyi ateenalaisten hyväksi 28-11. Panathinaikos säkitti kakkosensa 53,3%, kolmosensa 52,9% ja vapaaheittonsa 100% tarkkuudella, ja vei ottelun levypallot selvästi 34-25.

Vaihdosta kentälle tullut Shawn Huff pelasi seitsemän minuuttia ja upotti kaksi pistettä (kakkoset 1/2) tappio-ottelussa. Huff haki myös yhden levypallon ja rikkoi vastustajaa kerran.

Kavalalta kaksinumeroisille pisteluvuille pääsivät Milt Palacio (15/5/3 syöttöä) sekä Cedric Simmons (14/4), ja Panathinaikosilta Romain Sato (14/9) ja Drew Nicholas (12/1).

Kavala on voittanut 18 ottelustaan puolet ja jatkaa A1 Ethnikin viidennellä sijalla.

Haanpään Palencia jatkaa nousuaan

Samuel Haanpään Palencia jatkaa nousuaan Espanjan kakkosliiga Adecco Oron sarjataulukon tyvipäästä kohti pudotuspeliviivaa. Palencia haki keskiviikkona kolmannen peräkkäisvoittonsa nitistämällä La Palman vieraskentällä 82-86 (43-39).

La Palma johti ottelua pistein 77-72 vielä päätösjakson puolivälissä, mutta kuihtui viimeisillä minuuteilla Palencian puolustuksessa. Toisessa kenttäpäädyssä La Palma oli vastaavasti jatkuvissa ongelmissa, ja joutuikin rikkomaan palencialaisvieraitaan alituiseen. Palencia säkitti viimeisestä 14 pisteestään 12 vapaaheittoviivalta.

Palencian avaukseen telakoitunut Samuel Haanpää pelasi 25 minuuttia rekisteröiden kahdeksan pistettä (kakkoset 1/2, kolmoset 1/4, vapaaheitot 3/4), kuusi levypalloa, kolme syöttöä, riiston, menetyksen ja kaksi virhettä. Palencian tehokaksikon muodostivat Carles Bravo Mateu (23/4) ja Adrian Moss (20/7), ja La Palmaa tahditti Sebastian Arrocha Ayut (25/1/4 syöttöä).

Palencia jatkaa Adecco Oron jaetulla 14. sijalla Tarragonan kanssa kahdeksalla voitolla ja 15 tappiolla. Viimeisellä pudotuspelipaikalla majaileva Lleida on voittanut kolme ottelua enemmän.

Mirolybovin Mitteldeutscherille taas täpärä tappio

Anton Mirolybov käskytti Mitteldeutscheria toisessa perättäisessä ottelussa Saksan Bundesliigan lauantain kierroksella. Viime viikonlopun tapaan Mitteldeutscher taisteli hartiavoimin voitosta, mutta joutui viimeisillä minuuteilla antautumaan. Tällä kertaa Mitteldeutscherin kukisti pudotuspelipaikkaa havitteleva Ludwigsburg pistein 77-81 (48-34).

Kotiyleisönsä edessä taistellut Mitteldeutscher johti ottelua kolmannen jakson alussa parhaimmillaan lukemissa 53-34. Ludwigsburg ei kuitenkaan antautunut, vaan vei jakson lopun 28-10 palaten mukaan voittotaisteluun. Loppuminuuteilla vierasjoukkue puristi väkisin Mitteldeutscherin ohi.

Mitteldeutscheria kannattelivat Richard Shields (23/2/4 riistoa) ja Ronald Ross (19/8). Ludwigsburgin voiton pääarkkitehdit olivat Donatas Zavackas (18/7/3 syöttöä) ja John Bowler (16/8).

Mitteldeutscher jatkaa Bundesliigan 15. sijalla kuudella voitolla ja 16 tappiolla.

Salinin Olimpija kesti Cedevitan rynnistyksen

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana puristi Adrianmeren liigan lauantain kierroksella kotivoiton kroatialaisesta Cedevita Zagrebista pistein 75-67 (40-29).

Cedevita sinnitteli kuuden pisteen päässä viisi minuuttia ennen ottelun loppua, jolloin Olimpija ratkaisi pelin viemällä kahden minuutin jakson 6-0. Ottelun edetessä Cedevita kavensi eron alle kymmenen pisteen seuraavan kerran vasta viimeisessä hyökkäyksessään.

Vaihdosta peliin tullut Sasu Salin haki neljässä peliminuutissa yhden levypallon. Kentän hahmot olivat Olimpijan Saso Ozbolt (20/0) ja Cedevitan Dontaye Draper (17/6/4 syöttöä).

Olimpija on voittanut 13 ja hävinnyt kahdeksan ottelua. Olimpija jakaa Adrianmeren liigan toisen sijan montenegrolaisen Buducnost Podgorican kanssa.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.