Rannikko keräsi huikean syöttösaaliin

3.4.2011 Teemu Rannikko esitteli peliälyään italialaisyleisölle Italian Serie A:n sunnuntain kierroksella. Rannikko viimeisteli kahdeksan pisteensä kyytipojaksi huikeat yhdeksän koriin johtanutta syöttöä, kun Cimberio Varese löi Pepsi Casertan kotikentällään lukemin 92-77 (44-36).

Teemu Rannikko on rautaa: kahdeksan pistettä, yhdeksän syöttöä ja neljäs perättäinen voitto.

Petteri Koponen keräsi 14 pistettä ja neljä riistoa tappio-ottelussa.

Gerald Lee jr. murjoi 19 pistettä Udinen varmistellessa pudotuspelien kotietua.

Shawn Huffin Forli on päässyt vauhtiin: neljä voittoa viidessä ottelussa.

Tuukka Kotti kaapi seitsemän levypalloa Ferraran kaataessa Pistoian. Kuvat: Ville Vuorinen ja LegaDue Pictures.

Hienokseltaan sunnuntain ottelun avauspuoliskoa hallinnut Varese pääsi toden teolla irti kolmannella jaksolla, jolloin joukkue pääsi juoksemaan rytinällä ylivoimahyökkäyksiä Casertan selustaan. Varese johti kolmannen jakson pyrähdyksensä jälkeen ottelua jo 17 pisteellä, eikä Caserta päässyt lopussa enää kotijoukkueen tuntumaan.

Rannikon oivaltavista koriinjohtaneista syötöistä pääsivät Varesen riveistä nauttimaan erityisesti Kristjan Kangur (18/8), Ronald Slay (17/5), Diego Fajardo (16/2/3 riistoa) sekä Phil Goss (14/3/5 syöttöä/7 riistoa). Rannikko ehti pelata 24 minuuttia ennen virhetilinsä täyttymistä ja kerätä kahdeksan pisteensä (kakkoset 0/1, kolmoset 0/1, vapaaheitot 8/8) ja yhdeksän korisyöttönsä lisäksi kaksi levypalloa ja yhden riiston. Rannikon +/- -saldo (+18) oli joukkueen korkein. Voitto oli Vareselle jo neljäs perättäinen.

Casertan tehokkain oli 16 pistettä upottanut Ebi Ere.

Koposelle 14 pistettä tappio-ottelussa

Jos Rannikon Varesen kurssi on kääntynyt vaikean alkuvuoden jälkeen nousuun, Petteri Koposen Virtus Bolognalla on puolestaan vaikeampaa. Sunnuntaina Bologna kärsi kolmannen perättäistappionsa, tällä kertaa kotikentällään, josta vieraspisteet puristi Serie A:n pudotuspelipaikkaa havitteleva Sassari lukemin 81-87 (39-33).

Bologna hallitsi ottelua runsaat kolme jaksoa ja johti vielä seitsemän minuuttia ennen ottelun loppua lukemissa 67-62, jonka jälkeen kotijoukkueen koritehtailu hyytyi täysin ja Sassari vei neljän minuutin jakson murskaavasti 16-0. Kun ottelua oli jäljellä kolme minuuttia, Sassari johti 11 pisteellä, eikä Bolognasta ollut enää voittajaksi.

Koponen naulasi 28 minuutissa 14 pistettä (kakkoset 5/7, kolmoset 0/5, vapaaheitot 4/4), poimi viisi levypalloa, riisti pallon neljästi, menetti kahdesti ja rikkoi vastustajaa kolmasti. Bolognan tehokkain oli Kelvin Rivers (25/7), ja voittajilta kunnostautuivat Travis Diener (23/4/7 syöttöä) ja Othello Hunter (19/10/5 riistoa).

Rannikon Varese ja Koposen Bologna jakavat Serie A:n 4.-7. sijat Air Avellinon ja Benetton Trevison kanssa. Kaikki joukkueet ovat voittaneet 24 ottelustaan 12.

Lee naulasi 19 pistettä

Viime viikkoina yskähdellyt Gerald Lee jr.:n Snaidero Udine pääsi takaisin raiteilleen Italian kakkosliiga LegaDuen sunnuntain kierroksella. Udine kukisti kotikentällään Imolan 78-71 (40-40).

Imola johti ottelua parhaimmillaan seitsemällä pisteellä päätösjakson alussa, mutta Udine terästäytyi puolustuspäässä ottelun edetessä ja alkoi pelata maltilla palloa hyvässä heitossa olleille Clint Harrisonille ja Gerald Lee jr.:lle. Udine vei ottelun viimeisen jakson 22-10.

Lee jr. pelasi muhkeat 35 minuuttia ja keräsi joukkueensa toiseksi korkeimman pistemäärän, 19 (kakkoset 7/12, vapaaheitot 5/5). 208-senttinen laituri kaapi myös kahdeksan levypalloa, jakoi kolme korisyöttöä, riisti pallon kahdesti ja blokkasi yhden vastustajan heiton. Leen +/- -saldo oli huikea +14.

Leen lisäksi ottelussa kunnostautuivat Udinen Clint Harrison (24/4/5 riistoa) ja Imolan Trent Whiting (19/2/3 riistoa) ja Davide Bruttini (18/8). Udine jakaa LegaDuen kolmannen sijan Scafatin kanssa 17 voitolla ja yhdeksällä tappiolla.

Huffin Forlin voitot jatkuvat

Shawn Huffin Forlin voittovire jatkuu Italian LegaDuessa. Forli voitti jo neljännen kerran viidessä ottelussa, kun se haki sunnuntaina 82-90 (44-41)-vierasvoiton Jesin kustannuksella.

Avausjaksolla ottelua hallinnut Jesi menetti johtoasemansa kolmannella jaksolla, kun Forli sai Jesin tehomiehet Barry Elderin (22/2) ja Michele Maggiolin (19/9) kiinni. Päätösjaksolla Jesi pystyi taas murtautumaan Forlin puolustuksen läpi, mutta Forlin kärkikolmikko Mitchell Poletti (20/8)-Leemire Goldwire (19/3)-Mike Nardi (19/2) piti Forlin turvallisessa johdossa.

Huff urakoi ottelussa 29 minuuttia ja päätyi seitsemään pisteeseen (kakkoset 1/6, kolmoset 1/4, vapaaheitot 2/2), kahteen levypalloon ja kahteen syöttöön.

Forli on voittanut 26 ottelustaan kahdeksan ja jätti voitollaan jumbojoukkue San Severon kahden ottelun takaa-ajoaseman päähän. Sijaa ylempänä majailevat Reggio Emilia, Verona ja Casalpusterlengo ovat voittaneet yhden ottelun enemmän.

Kotin Ferrara puristi voiton

Tuukka Kotin Naturhouse Ferrara haki myös tärkeän voiton LegaDuessa, kun se kukisti kotonaan Pistoian täpärästi 82-79 (42-40).

Pistoia kaatui tiukassa ottelussa lopulta pallonmenetyksiin, joista erityisesti kotijoukkueen Jermaine Boyette (25/3) pääsi rokottamaan. Vieraiden voitonmahdollisuuksia piti yllä Joseph Forte (30/1/4 syöttöä).

Kotti uurasti ottelussa 26 minuuttia, mutta jäi Pistoian painostuksessa kahteen pisteeseen (kakkoset 1/4). Kotti kaapi myös seitsemän levypalloa, antoi kaksi korisyöttöä, riisti pallon kerran ja blokkasi kaksi vastustajan heittoa. Kotille merkittiin lisäksi viisi menetystä ja neljä virhettä.

Ferrara jatkaa LegaDuen 11. sijalla 11 voitolla ja 15 tappiolla.

Skylinersille murskatappio Saksan cupissa

Saksan Bundesliigan suomalaisjoukkue Frankfurt Skyliners kärsi sunnuntaina murskatappion ottelussa Saksan cupin kolmannesta sijasta. Artland Dragons päihitti Skylinersin selkeällä piste-erolla 56-90 (34-52).

Ilman pelinrakentajaansa DaShaun Woodia otteluun lähtenyt Skyliners jaksoi sinnitellä Dragonsin tahdissa ensimmäisen jakson, mutta hävisi toisen ja kolmannen yhteispistein 49-25. Roger Powell ja Jimmy McKinney heittivät Skylinersille 12 pistettä mieheen, ja Bryan Bailey viimeisteli Dragonsille 15.

Kimmo Muurinen ylsi 15 minuutissa kahden pisteen (kakkoset 0/2, kolmoset 0/1, vapaaheitot 2/3), neljän levypallon, yhden menetyksen ja kolmen virheen saaliiseen. Carl Lindbom keräsi kahdeksassa minuutissa kolme ohiheittoa.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.