Huffilla 30 pisteen ilta LegaDuen päätöskierroksella, Leen Udine pudotuspeleihin

7.5.2011 Italian kakkosliiga LegaDuen runkosarja saatiin päätökseen perjantai-iltana. Gerald Lee jr.:n Snaidero Udine sijoittui runkosarjassa seitsemänneksi ja jatkaa kauttaan pudotuspeleissä, mutta illan suomalaisnimi oli Forlin Shawn Huff, joka takoi muhkeat 30 pistettä joukkueensa hakiessa 82-121 (44-68)-vierasvoiton San Severosta.

Gerald Lee jr. jatkaa matkaansa LegaDuen pudotuspeleihin.

Tuukka Kotti oli LegaDuen runkosarjan levypallotilaston 15.

Samuel Haanpään Palencia säilytti sarjapaikkansa. Kuvat: LegaDue Pictures ja Ville Vuorinen.

Lee jr.:n Udine johti päätöskierroksen kotiottelussaan Riminiä 21 minuutin pelin jälkeen turvallisesti lukemin 40-30, mutta joutui täysin kipsiin jakson edetessä. Rimini vei jakson lopun 8-22 tähtipelaajansa Terrence Roderickin (21/5) ratkaisuilla ja hallitsi päätösjaksoa, jonka aikana Udine ei päässyt kahta pistettä lähemmäksi. Rimini voitti ottelun 62-70 (38-30).

Lee oli Rimini-ottelussa joukkueensa paras pistemies nakuttamalla 27 minuutissa 13 pistettä (kakkoset 5/11, kolmoset 1/2). Lee kaappasi myös kuusi levypalloa, antoi yhden korisyötön, riisti pallon kerran ja menetti kahdesti.

Udine päätyi LegaDuen runkosarjan seitsemännelle sijalle kerättyään 17 voittoa ja 13 tappiota. Udine voitti kauden ensimmäisellä puoliskolla 15 ottelustaan 12, mutta yskähteli kevätkaudella voittaen 15 viimeisestä ottelustaan vain viisi. Udine kohtaa LegaDuen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella runkosarjakakkonen Venetsian.

Lee pelasi ensimmäisen ammattilaiskautensa runkosarjavaiheessa 28 ottelua ja oli Udinen avausviisikossa 27 kertaa. Lee takoi keskiarvoikseen 14,6 pistettä, 5,8 levypalloa ja 1,3 riistoa ottelua kohden ja upotti kakkosensa 62,3% ja vapaaheittonsa 81,6% tarkkuudella. Lee oli LegaDuen runkosarjan viidenneksi tarkin kahden pisteen heittäjä.

Huff hurjasteli 30 pistettä, Forli säilytti liigapaikkansa

Shawn Huffin edustama Forli päätti runkosarjakauden voitonjuhliin nautiskelemalla vierasvoiton San Severosta huimalla 39 pisteen erolla lukemin 82-121 (44-68). Forlille voitto oli kahdeksas yhdeksästä ottelusta, ja voittonsa myötä Forli onnistui säilyttämään paikkansa LegaDuessa myös tulevaksi kaudeksi.

Sarjatasoa alemmas tippuvalla San Severolla ei ollut sanansijaa, kun Forli nakutti kakkosensa 75,0%, kolmosensa 62,5% ja vapaaheittonsa 88,9% tarkkuudella koriin ja vei levypallot 30-13. Forlin pistekuningas oli kauden piste-ennätyksensä viimeistellyt Huff, joka paukutti 29 minuutissa 30 pistettä huikealla heittopelillä (kakkoset 6/8, kolmoset 5/7, vapaaheitot 3/4).

Huff sieppasi myös kahdeksan levypalloa ja menetti pallon kahdesti. Häntä säestivät Leemire Goldwire (24/1) ja Bobby Jones (23/9/3 riistoa).

Juuri ennen kauden viimeistä kolmannesta Kreikan pääsarjan BC Kavalasta Forliin siirtynyt Huff ehti pelata uudessa joukkueessaan yhdeksän ottelua, joista kaikki avausviisikossa. Huff uurasti keskimäärin 33,2 minuuttia ottelua kohden ja tyylitteli 12,9 pistettä, 5,9 levypalloa ja 1,2 pallonriistoa ottelukeskiarvoikseen. Huff naulasi kakkosensa 44,4%, kolmosensa 42,9% ja vapaaheittonsa 70% tarkkuudella.

Forli päätyi LegaDuen 14. sijalle 12 voitolla ja 18 tappiolla.

Kotin Ferraran kausi päättyi tappioon

Liigapaikkansa ensi kaudeksi jo varmistanut Tuukka Kotin Naturhouse Ferrara hävisi LegaDuen päätöskierroksen vierasottelussaan Casalpusterlengolle pistein 72-85 (19-30). Ferraralla oli vaikea saada hyökkäystään käyntiin kolmatta jaksoa lukuun ottamatta, ja Casalpusterlengo tyylitteli laajalla materiaalilla voiton.

Kotti pelasi perjantaina 31 minuuttia keräten kuusi pistettä (kakkoset 3/7, vapaaheitot 0/2), kuusi levypalloa, yhden syötön ja kaksi riistoa. Ferrara voitti kauden 30 ottelustaan 12 ja päätyi runkosarjassa 14. sijalle.

Viime keväänä Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi äänestetty Kotti oli Ferraran kokoonpanossa kaikki 30 peliä, joista 26 avausviisikossa. Kotti urakoi keskimäärin 27,9 minuuttia ottelua kohden ja kuului joukkueensa tehopelaajiin 10,9 pisteen, 6,9 levypallon ja 1,7 riiston keskiarvoillaan. Kotti heitti kakkosistaan koriin 54,1% ja vapaaheitoistaan 43,5%.

Kotti oli myös LegaDuen runkosarjatilastoissa koko liigan 15. paras levypallopelaaja.

Haanpään Palencia säilytti sarjapaikkansa

Samuel Haanpään Palencia säilytti paikkansa Espanjan kakkosliiga Adecco Orossa kukistamalla putoamiskarsinnoissa Alcazarin suoraan otteluvoitoin 3-0.

Palencia vei toisen osaottelun täpärästi 66-64 (28-34) ja ratkaisevan kolmannen ottelun vieraskentällä jatkoajan jälkeen 76-85 (33-30, 68-68). Haanpää kului molemmissa otteluissa Palencian avausviisikkon ja urakoi toisessa ottelussa kuusi pistettä (kakkoset 1/3, kolmoset 0/6, vapaaheitot 4/4) ja kolmannessa kahdeksan pistettä (kakkoset 2/5, kolmoset 1/5, vapaaheitot 1/2) ja kolme levypalloa.

Keravalaislähtöinen Haanpää pelasi toisella ammattilaiskaudellaan 25 ottelua 6,5 pisteen ja 3,6 levypallon keskiarvoilla. Haanpään kakkosista upposi 32,4%, kolmosista 35,4% ja vapaaheitoista 75,7%.

Salinin Olimpija taipui Mariborille

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana hävisi Slovenian Liga Telemachin jatkosarjassa vieraskentällä Mariborille pistein 72-80 (32-37). Korinalustoja hallinnut Maribor vei levypallot 35-25 ja runnoi sisään 25 kahden pisteen heittoa erinomaisella 62,5% heittotarkkuudella.

Mariborin tehokkain oli sentteri Ilija Zolotic (18/4). Damir Markota viimeisteli Olimpijalle 20 pistettä. Sasu Salin ei ollut Olimpijan kokoonpanossa.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.