Möttölän Dynamo ULEB-cupin mestarina Euroliigaan

12.4.2006 Hanno Möttölän edustama Moskovan Dynamo on toteuttanut kauden päätavoitteensa. Venäläisseura nähdään ensi kaudella koripallon arvostetussa Euroliigassa, jonne se raivasi tiensä voittamalla ULEB-cupin mestaruuden Belgian Charleroissa pelatussa finaalissa.

83-vuotiaan historiansa ensimmäisen mestaruuden Euroopan kentiltä poiminut Dynamo kukisti vahvalla päätösneljänneksen kirillään kreikkalaisen vastustajansa Aris BSA Thessalonikin 6300 katsojan silmien edessä numeroin 73-60 (36-28).

Voittajien serbivalmentaja Dusan Ivkovic oli päättänyt pitää Möttölän täpötäyden Spiroudome-areenan vaihtopenkillä koko ottelun ajan.

Dynamon sankarin viitan sai harteilleen tammikuun alun loukkaantumisesta kreivin aikaan toipunut 191-senttinen takamies Bojan Popovic, joka heitti finaalissa 17 pistettä Ruben Douglasin tavoin. Popovic pisti ottelussa sisään kaikki 12 vapaaheittoaan.

- Pari viimeistä kuukautta ovat olleet minulle erittäin vaikeita. Sain kuitenkin kaikilta hyvää tukea ja tiesin, että minun oli tultava vielä takaisin. Tämä oli hyvä tapa toteuttaa se, sanoi Popovic voittosikari suupielessään.

Dynamolla oli ottelussa yhteensä 35 vapaaheittoa, joista 29 lävisti korirenkaan. Aris pääsi vastaavasti vapaaheittoviivalle vain 18 kertaa.

Mestareiden muut näkyvät hahmot olivat Mire Chatman 15 ja ja Lazaros Papadopoulos 12 pisteellä. Papodopoulos kahmi lisäksi 12 levypalloa samoin kuin Dynamon toinen kreikkalainen Euroopan mestari Antonios Fotsis. Dynamo vei levypallot selvästi 46-29 sortuen toisaalta 18 pallonmenetykseen.

- Tunne on mahtava. Olemme hakeneet tätä kauden alusta asti ja voin vakuuttaa, että matka tavoitteen toteutumiseen on ollut pitkä ja vaikea, mutta me suoriuduimme siitä, iloitsi Papadopoulos.

Kreikkalaisjoukkue rikkoi ottelun alussa surutta maanmiestään, mutta Papadopoulos tiesi, että se kääntyy jatkossa vielä Dynamon eduksi.

- Meillä riitti kärsivällisyys ottelun loppuun asti. Siksi me voitimme.

Arisin tehokkain oli Terrel Castle 17 pisteellä. Merkattuihin miehiin lukeutunut Corey Brewer sai tyytyä seitsemään pisteeseen.

- Charleroin korit olivat meille liian pienet. Pelasimme hyvin, mutta emme sittenkään tarpeeksi hyvin. Dynamo toimi järkevästi joukkueena ja ansaitsi voittonsa. Popovicista oli merkittävä apu voittajille. Hän teki ottelun kovimmat korit, korosti Brewer.

Möttölälle niukasti peliaikaa alkulohkon jälkeen

Moskovan Dynamo teki kauttaaltaan varsin vakuuttavaa jälkeä ULEB-cupissa, jossa se hävisi 17 ottelustaan ainoastaan kaksi. Nekin osuivat moskovalaisittain merkityksettömille alkulohkon viimeisille kierroksille, kun Dynamo oli ehtinyt varmistaa jo hyvissä ajoin jatkopaikkansa.

Dynamo voitti kaikki ottelunsa kaksiosaisissa pudotuspelisarjoissa. Dynamo pudotti neljännesvälierissä jatkosta Charleroin ja puolivälierissä puolestaan Belgradin Punaisen Tähden. Välierissä saman kohtalon koki Hapoel Jerusalem.

Möttölä, 29, pelasi kaikki kymmenen alkulohkon ottelua, joissa hän teki keskimäärin 20,5 peliminuutin aikana 8,2 pistettä ja otti 3,2 levypalloa.

Alkulohkon jälkeisissä otteluissa valmentaja Ivkovicin suomalaiselle tarjoama peliaika romahti. Möttölä nähtiin kentällä enää yhteensä 24,15 minuuttia.

 
22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

Näytä lisää vastaavia