Muuriselle ja Rannikolle pudotuspelitappiot, Leen kausi päätökseen

19.5.2011 Kimmo Muurisen Frankfurt Skyliners avasi Saksan Bundesliigan välieräsarjansa Alba Berliniä vastaan harmittavalla 80-81 (37-39)-kotitappiolla. Teemu Rannikko puolestaan seurasi pohjevaivaisena sivusta, kun Varese kärsi Italian Serie A:n puolivälieräavauksessa 53-78 (28-44)-tappion Cantùn vieraana. Gerald Lee jr. puolestaan takoi 21 pistettä Udinen hävitessä kolmannen puolivälieräottelunsa Venetsialle Italian LegaDuessa.

Kimmo Muurisen Skyliners taipui Alba Berlinille Saksan Bundesliigan välieräavauksessa.

Teemu Rannikko seurasi pohjevaivaisena sivusta Italian Serie A:n pudotuspeliavausta.

Gerald Lee jr. päätti kautensa Italian LegaDuessa 21 pisteen iltaan. Kuvat: Ville Vuorinen.

Erinomaisella puolustusasenteella ensimmäiseen välieräotteluun astelleet Skyliners ja Alba Berlin pitivät huolen siitä, että kumpikaan joukkue ei päässyt välieräavauksen ensimmäisellä puoliskolla yli viiden pisteen johtoon. Kolmannella jaksolla Skylinersin 4,808-päinen kotiyleisö alkoi kuitenkin revetä liitoksistaan, kun Jimmy McKinney johdatti henkilökohtaisilla ratkaisuillaan Skylinersin parhaimmillaan 62-53-johtoasemaan.

Päätösjakson alussa Alba Berlin tasoitti kuitenkin ottelun kolmosillaan, jonka jälkeen joukkueet etenivät kori korista. Vierasjoukkue otti päätösminuutin alussa vapaaheitoilla 77-81-voiton, mutta McKinney toi kolmosellaan Skylinersin pisteen päähän: 80-81. Alba Berlinille jäi 30 sekuntia aikaa viimeiseen hyökkäykseen, ja vaikka joukkueen viimeinen heitto upposi ohi, hyökkäyslevypallo kimposi monien käsien kautta berliiniläisille, jotka pääsivät poistumaan kotiinsa voittajana.

Kentän hahmot olivat Skylinersin Dominik De Mello (19/3) ja DaShaun Wood (17/3/6 syöttöä) ja Berlinin Immanuel McElroy (17/3/5 syöttöä) ja Yassin Idbihi (15/3). Kimmo Muurinen pelasi 13 minuuttia keräten kaksi levypalloa ja yhden virheen. Myös Carl Lindbom oli Skylinersin kokoonpanossa, mutta ei pelannut.

Alba Berlin johtaa välieräsarjaan voitoin 1-0. Välieräsarja jatkuu Berliinissä sunnuntaina. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Cantù tyly isäntä

Cantù ei antanut Teemu Rannikon Vareselle armoa Italian Serie A:n puolivälierien avausottelussa. Huolellista, liikkuvaa hyökkäyspeliä esittänyt Cantù takoi kymmenessä minuutissa 27 pistettä Varesen verkkoon käyttäen samalla hyödykseen Rannikon poissaolon Varesen hyökkäykselle aiheuttamaa sekaannustilaa. Varese pääsi joten kuten peliin mukaan toisella kymmenminuuttisella, mutta sai aikaiseksi kolmannen kymmenminuuttisen aikana vain kahdeksan pistettä. Cantù vei ensimmäisen osaottelun 78-53 (44-28).

Tasaiselta Cantùlta erottuivat edukseen Nicolas Mazzarino (14/1/3 syöttöä), Vladimir Micov (14/7), Manuchar Markoishvili (11/3), Maarten Leunen (11/6/3 syöttöä) ja Benjamin Ortner (10/7). Varesen ainoa yli kymmenen pisteen päässyt pelaaja oli Rok Stipcevic (14/2/3 syöttöä/3 riistoa). Rannikko seurasi ottelua pohjevaivaisena sivusta.

Cantù johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0. Toinen osaottelu pelataan Cantùssa lauantaina. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Leelle 21 pistettä, Udinen kaudelle päätös

Gerald Lee jr.:n Snaidero Udinen kausi Italian kakkosliiga LegaDuessa päättyi puolivälierävaiheeseen. Udine haastoi ennakkosuosikki Venetsian tiukkaan taisteluun puolivälierien kolmannessa ottelussa kotonaan, mutta hävisi pistein 85-88 (39-35, 75-75). Venetsia jatkoi LegaDuen välieriin otteluvoitoin 3-0.

Kaksi ensimmäistä osaottelua selkein lukemin hävinnyt Udine pelasi kolmannen ottelun ensimmäisellä puoliskolla erinomaista joukkuepeliä ja johti Venetsiaa parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä. Kolmannella jaksolla irti pääsi Lee, joka viimeisteli täysin pysäyttämättömästi pisteitä Venetsian korin alla. Udine johti parhaimmillaan 11 pisteellä, mutta hävisi kolmannen jakson viimeisen kaksiminuuttisen 8-0 tipahtaen pisteen päähän.

Päätösjaksolla Udine venytti johtonsa kahdesti neljään pisteeseen, mutta Udine tuli takaa ja tasoitti varsinaisen peliajan numeroihin 75-75. Ottelun ratkaisu nähtiin tilanteessa 77-78, kun Venetsia vei minuutin jakson 6-0, eikä Udine enää toipunut seitsemän pisteen tappioasemasta.

Lee takoi kauden päätöspelissä 32 minuutissa 21 pistettä (kakkoset 8/10, vapaaheitot 5/7), poimi kaksi levypalloa, riisti pallon kahdesti ja antoi yhden korisyötön. Leen lisäksi Udinelta esiintyi edukseen Jason Williams (24/4). Venetsian tehoista vastasivat Keydren Clark (30/6/4 syöttöä) ja Tamar Slay (23/4).

Lee pelasi kaudella 2010/11 LegaDuen runkosarjassa 28 ottelua, joista 27 avausviisikossa keräten keskiarvoikseen 14,6 pistettä, 5,8 levypalloa ja 1,3 riistoa ottelua kohden. Kolmessa pudotuspeliottelussa Lee rekisteröi 12,3 pistettä, 3,0 levypalloa, 1,7 riistoa ja 1,0 syöttöä ottelua kohden.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.