Muurisen Skylinersin välieräurakka jatkuu, Salinin Olimpija Slovenian finaaliin

29.5.2011 Kimmo Muurisen, Carl Lindbomin ja Gordon Herbertin edustama Frankfurt Skyliners haki sunnuntaina 74-83 (33-49)-välierävoiton Alba Berlinistä ja siirsi Saksan Bundesliigan välierät katkolle Frankfurtiin ensi torstaiksi. Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana puolestaan eteni odotetusti Slovenian Liga Telemachin finaaleihin.

Kimmo Muurisen Skyliners on voiton päässä Bundesliigan finaaleista.

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana kohtaa Slovenian Liga Telemachin finaaleissa KK Krkan. Kuvat: Ville Vuorinen ja Getty Images/All Over Press.

Runsaslukuinen berliiniläisyleisö oli tuudittautunut suosikkiensa selkeään marssiin kohti Bundesliigan finaaleita, mutta alkutahdit rummutti Skyliners. Alba kompasteli pelinrakentelussaan ja Skyliners onnistui takomaan DaShaun Woodin ja Roger Powellin johdolla viidessä minuutissa 0-16-lukemat. Avausjakson päättyessä frankfurtilaiset johtivat lukemissa 9-29.

Berliiniläiset alkoivat toimittaa ottelun edetessä palloa rohkeammin korin alle, mutta vierasjoukkue pysytteli turvallisessa 18 pisteen johtoasemassa tauolle lähdettäessä. Kolmannen jakson ensimmäiset minuutit olivat puolestaan vierasjoukkueen kannalta synkeät: Alba sai vauhtipelinsä kuriin ja vei kolmannen jakson ensiminuutit 15-0 tullen korviahuumaavan metelin saattelemana pisteen päähän.

Kolmannen jakson lopussa Skyliners palasi kuitenkin kuskin paikalle Kimmo Muurisen esitellessä parastaan puolustuspäässä. Skyliners johti kolmannen jakson lopussa 56-65 ja karkasi päätösjaksolla parhaimmillaan 14 pisteen johtoon varmistaen 74-83 (33-49)-voiton vieraille.

Vaihdosta peliin tullut Muurinen käytti 10 peliminuuttiaan tehokkaasti nostaen kuusi pistettä (kakkoset 3/3), hakien yhden levypallon ja riistäen pallon kerran. Muurisen peliminuutteja rajoitti neljä virhettä.

Skylinersin DaShaun Wood oli kentän hahmo (30/7/3 syöttöä). Roger Powell upotti frankfurtilaisille 22 pistettä. Kotijoukkueen pistetykki oli Julius Jenkins (19/3).

Voitollaan Skyliners saa mahdollisuuden katkaista ottelusarja ja edetä Bundesliigan finaaleihin kotiyleisönsä edessä ensi torstaina. Eriskummallista ottelusarjassa on ollut se, että kaikki neljä välieräottelua ovat päättyneet vierasvoittoihin.

Salinin Olimpija Slovenian finaaleihin

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana eteni odotetusti Slovenian Liga Telemachin finaaleihin. Olimpija ratkaisi finaalipaikkansa voittamalla välierien toisessa osaottelussa vieraskentällä Helios Domzalen pistein 73-81 (43-53).

Tiukoista loppuluvuista huolimatta ottelu oli Olimpijan heiniä alusta asti. Domzalen heittäjät onnistuivat aiheuttamaan Olimpijan puolustukselle hetkittäin ongelmia, mutta Olimpijalla oli liikaa aseita vierasjoukkueen pään menoksi. Olimpija johti parhaimmillaan 17 pisteellä ennen Domzalen loppukiriä. Olimpija lunasti näin finaalipaikkansa otteluvoitoin 2-0 ja kohtaa finaaleissa KK Krka Novo Meston.

Olimpijan kantavat pelaajat olivat takamiehet Saso Ozbolt (17/1) ja Vlado Ilievski (10/7/5 riistoa), jotka saivat tukea 216-senttiseltä Giorgi Shermadinilta (13/6). Benjamin Raymond heitti Domzalelle 14 pistettä. Sasu Salin ei ollut Olimpijan pelaavassa kokoonpanossa.

Henkilöt

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.