Möttölä aloittanut ryminällä Zalgiris-paidassa

6.10.2006 Suomen maajoukkuetähti Hanno Möttölä on ottanut hyödyn irti tiiviistä maajoukkuekesästä. 209-senttinen Möttölä on ollut hyvässä iskussa hänen uuden seuran Zalgiris Kaunasin avatessa kautensa. Torstaina Zalgiris kaatoi Liettuan liigan avauskierroksella Nevezisin 100-79 Möttölän 17 pisteen avittamana.

Zalgiris pelaa kauden aikana kolmessa sarjassa. Liettuan liigan lisäksi sen tiukkaan ohjelmaan kuuluvat Baltian liigan ja maanosan ykköskilpailun Euroliigan pelit.  

Baltian liigassa Zalgiris on ennättänyt pelata jo kaksi ottelua. Se kukisti avauspelissään niukasti Tallinnan Kalevin 74-72 ja toisessa ottelussaan liettualaisen Siauliain 87-69. Möttölä kuritti Siauliaita 22 pisteellä, viidellä levypallolla, kolmella koriin johtaneella syötöllä ja yhdellä torjunnalla. 

Sekä Nevezis- että Siauliai-otteluissa Möttölän heittokäsi kävi tarkasti. Kahden ottelun yhteismäärät ovat erinomaiset; kakkoset 9/14, kolmoset 3/5 ja vapaaheitot 11/12.  

- Joukkueen peli on vielä hakemista vähäisten yhteisharjoitusmäärien vuoksi. Meillä on paljon pelejä tiedossa ennen Euroliigan alkua, joka on hyvä. Saamme mahdollisuuden kokeilla erilaisia asioita niin joukkue- kuin pelaajatasolla, arvioi Möttölä. 

- Omalta osaltani kausi on lähtenyt hyvin käyntiin ja paikka joukkueessa on löytynyt. Meillä on kolmen ison miehen rotaatio, joten jo etukäteen oli tiedossa, että peliaikaa ja luottamusta on luvassa.  

Euroliiga käynnistyy 26.10. Zalgiris Kaunas pelaa lohkossa C, jossa sille tekee seuraa hallitseva mestari Moskovan TsSKA, FC Barcelona, Benetton Treviso, Ulker Istanbul, Aris, Napoli ja Gordon Herbertin valmentama ranskalaisseura Pau-Orthez. Zalgirisin avausottelu on vieraissa Trevisoa vastaan.  

Rannikko ja Kotti sivussa tositoimista 

Suomen maajoukkuepelureista Teemu Rannikko, Tuukka Kotti ja Antti Nikkilä eivät ole vielä virallisten sarjapelien merkeissä tositoimiin päässeet. Tshekin liiga käynnistyy tulevana viikonloppuna, joka tietää Nikkilälle sarja-avausta Nymburgin riveissä. Luottamuspulaa Nikkilä tuskin tulee kärsimään, mikäli joukkueen israelilaisvalmentaja Muli Katzurinin lausuntoja kuuntelee.  

- Antti Nikkilä on kova tekemään töitä. Hän on erittäin hyvä puolustuksessa, hänen jalkansa ovat nopeat ja hän pystyy torjumaan paljon heittoja. Kun pallo on Antin käsissä, voi olla varma, että pallo päätyy koriin, Israelin maajoukkueen peräsimestä seitsemän vuoden kokemuksen omaava Katzurin suitsutti Nymburgin nettisivuilla.  

Rannikko ja Kotti ovat olleet loukkaantumisten vuoksi sivussa. Kotti oli sivussa pikkuvamman vuoksi, kun hänen edustamansa Castelletto Ticino sai Italian kakkosliigassa 53-84-läksytyksen Rietiltä. Kotti liittyi joukkueen harjoituksiin torstaina.

Rannikko sai iskun nivuseensa harjoitusottelussa Tel Aviv Maccabia vastaan, joka on pitänyt miehen pois tositoimista. Ilman Rannikkoa ja niin ikään loukkaantumisesta kärsivää Marko Miliciä Slovenian mestari Olimpija Ljubljana on voittanut molemmat ottelunsa Adriatic-liigassa. Ensin Ljubljana kukisti viime kevään finaalivastuksensa Geoplin Slovanin vieraissa 75-71 ja perään montenegrolaisen Buducnostin kotonaan jatkoajan jälkeen 91-85. Rannikko yrittänee pelata jo tulevana viikonloppuna.

Saksan kakkosbundesliigassa Ari Tammivaaran valmentama ja Juha Stenin edustama Mitteldeutscher on avannut kauden tappiolla ja voitolla. Tappion sille tarjoili sarja-avauksessa Rhöndorf lukemin 71-82 Stenin jäädessä kuuteen pisteeseen. Voittolukemiin 93-82 vieraissa päättyneessä ottelussa Lichterfelde Berliiniä vastaan Sten kokosi 32 minuutissa 19 pistettä ja neljä riistoa. Seitsemästä kahden pisteen heitostaan maajoukkuetakamies viimeisteli onnistuneesti kuusi.  

Roni Leimu on aloittanut uransa ensimmäisenä suomalaispelurina Islannin pääsarjassa tehokkaasti. Liiga-avauksessa Leimu nakutti Haukarille 22 pistettä IR-nimeä kantavaa joukkuetta vastaan. Haukar voitti luvuin 76-65. Tappiollisessa (89-101) Skallagrimur-ottelussa Leimu upotti 21 pistettä. 

Ville Kauniston Plasencia-Galco on hävinnyt molemmat ottelunsa LEB2-sarjassa. Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Kaunisto jäi viiteen pisteeseen Plasencia-Galcon hävitessä Akasvayulle vieraissa 77-84. Ensimmäisessä kotiottelussaan Kaunisto nosteli 12 pistettä ja poimi seitsemän levypalloa, mutta tappio Provincia de Plasencialle kirjattiin 75-83.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

Näytä lisää vastaavia