Rannikko loukkaantui, Möttölä virhevaikeuksissa

17.11.2006 Koripallon Euroliiga-kierros tarjosi suomalaisittain vähän riemun aihetta. Maajoukkuetähdet Hanno Möttölä ja Teemu Rannikko kärsivät joukkueineen tappiot. Möttölä joutui jättämään kentän virhetilin täyttymisen myötä, kun Rannikko puolestaan poistui pelistä loukkaannuttuaan.

Teemu Rannikko piiskasi slovenialaisjoukkueensa Olimpija Ljubljanan takaisin peliin kolmannella jaksolla heikosti menneen avauspuoliskon (36-20) jälkeen espanjalaista Unicaja Malagaa vastaan. Rannikon ja Marko Milicin johdolla Ljubljana nousi kymmenen pisteen päähän (44-34). Pian tämän jälkeen Rannikko joutui jättämään kentän.  

- Yritin kalastaa vastustajalle virhettä, kun kaverin polvi osui pahasti lonkan yläpuolelle. Yritin pelata vielä seuraavan hyökkäyksen, muttei siitä mitään tullut. Jalka ei kantanut. Hyvä vaihe oli pelissä menossa, mutta minkäs teet, kertoi Espanjasta tavoitettu Rannikko.  

- Kyse ei varmastikaan ole pahasta vammasta, mutta kyllä lauantain peli taitaa jäädä väliin, Rannikko arvioi.  

Vaikeuksistaan huolimatta Malagaa vastaan hurjasti taistellut Ljubljana haastoi lopussa vielä isäntänsä, mutta tuhri mahdollisuutensa lopun heikkoon vapaaheittotyöskentelyyn. Espanjan hallitseva mestari voitti lopulta luvuin 62-55. Ljubljanan matka jatkuu Malagasta suoraan Belgradiin, jossa se kohtaa Adriatic-liigan ottelussa Punaisen Tähden lauantaina.  

Rannikko ehti ennen loukkaantumistaan pelata reilut 26 minuuttia, joiden aikana 189-senttinen pelintekijä pommitti kymmenen pistettä, riisti pelivälineen vastustajalta kahdesti ja antoi yhden koriin johtaneen syötön. Rannikon ohella ainoastaan Ljubljanan nuori Sandi Cebular ylsi kaksinumeroiseen pistesaldoon heitettyään 12 pistettä.  

Ljubljanan tilanne takamiesosastolla on tällä hetkellä lohduton. Rannikon ohella sivussa on turkkilainen Ender Arslan sekä Saso Ozbolt. Arslan yritti viime Adriatic-liigan ottelussa tehdä loukkaantumisen jäljiltä paluun, mutta loukkaantui uudelleen ja on sivussa pari viikkoa. Euroliigassa kaksi ottelua 15,5 pisteen keskiarvolla pelannut Ozbolt puolestaan joutui polvileikkaukseen ja on poissa tositoimista todennäköisesti koko kauden.  

Kysymykseen ”kuka pyörittää teidän peliä, jos et lauantaina pelaa” Rannikolla oli tarjota ainoastaan huvittunut hymähdys.  

- Jaa-a. Onpa hyvä kysymys.  

Zalgiris tippui kyydistä alkumetreillä 

Hanno Möttölän liettualaisjoukkue Zalgiris Kaunas ei kyennyt vastaamaan Ulker Istanbulin alkurynnistykseen turkkilaisten kotikentällä. Ulker johti toisella jaksolla jo murskalukuja enteilevästi 34-10. Toisella puoliajalla nähtiin piristynyt Kaunas, mutta todellista uhkaa siitä ei enää kotijoukkueelle ollut. Ulker korjasi sarjapisteet 84-75-voitollaan.

209-senttinen Möttölä joutui varhaisessa vaiheessa virhevaikeuksiin painiessaan Mircad Turkcanin ja Kaspars Kambalan kanssa. Suomalaislaiturin virhetili täyttyi hänen vietetty parketilla 14 minuuttia. Möttölä ehti nostella seitsemän pistettä ja poimia neljä levypalloa.

Gordon Herbertin valmentama ranskalaisjoukkue Pau-Orthez ei pystynyt jatkamaan Euroliiga-yllätyksiään. Se hävisi vieraissa kreikkalaiselle Arikselle niukasti 72-74. Edellisillä kierroksilla Pau yllätti kotonaan Moskovan TsSKA:n ja vieraissa Ulkerin.

FIBA EuroCupissa Antti Nikkilän tshekkiläisryhmä Nymburk jäi vielä voitoitta kärsittyään toisen tappionsa. Nymburk joutui taipumaan ateenalaiselle Maroussille vieraissa luvuin 74-85. Nikkilä oli joukkueensa aloituksessa, mutta sai 16 peliminuutissaan merkinnät vain kahdesta levypallosta ja yhdestä pisteestä.  



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/

Henkilöt

 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia