Tuukkanen tykitti 24 pistettä Extrugasalle

27.11.2006 Taru Tuukkanen heitti viikonlopun Espanjan liigan kierroksella 24 pistettä Extrugasan voittaessa Estudiantesin luvuin 64-52. Samalla maajoukkuesentteri nappasi nimiinsä Espanjan liigan viikon pelaaja -tittelin. Seuraavassa myös muita sähkeitä Euroopan kentiltä.

Tuukkanen onnistui heitoissaan 80 prosentin tarkkuudella upottaen 15 yrityksestään 12 sisään. Suomalaissentterin näppeihin tarttui lisäksi 13 levypalloa. Hän riisti pallon neljästi, antoi kolme syöttöä ja torjui kahdesti pelaamassaan 37 minuutissa.  

Extrugasan toinen suomalainen Reetta Piipari urakoi 32 minuutin edestä ollen Tuukkasen jälkeen joukkueensa toiseksi paras pistenainen. 13 pisteestä yhdeksän syntyi kolmosilla ja tilastoihin merkittiin myös kaksi syöttöä.  

Tuukkanen keikkuu Espanjan liigan tilastoissa useammankin kategorian kärkisijoilla. Ykköspaikkaa hän pitää levypalloissa (10,9) sekä peliminuuteissa (37,3).  Korintekijätilastossa Tuukkanen on kolmantena 18,7 pisteen keskiarvollaan. Tilastoista laskettavassa tehoindeksilistauksessa sijoitus on niin ikään kolmas (21). Viikon pelaaja –valinta heltisi Tuukkaselle tehoindeksillä 37. 

Lyhyesti 

Niina Laaksosen edustama Gran Canaria kärsi Espanjan liigassa niukan 47-50-tappion Santa Eulaliaa vastaan. Laaksonen pelasi 14 minuuttia heittäen kolme pistettä ja hakien neljä levypalloa.  

Espanjan kakkosliigassa kovimmista suomalaistehoista vastasi Joventin Susanna Rinta. Jovent Palma kuritti Irlandesasia lukemin 56-34. Vaihdosta peliin tullut Rinta onnistui kentän molemmissa päissä pelaten 27 minuuttia. Suomalainen heitti 22 pistettä ja otti yhdeksän levypalloa. 

Siiri Nuutinen oli Joventin toiseksi paras pistenainen kahdeksalla pisteellään. Levypalloja hän poimi viisi. Peliaikaa Nuutiselle kertyi 23 minuuttia. 

Badajozia edustava Mari Puustinen sai vastuuta koko 40 minuutin edestä. Sihti ei ollut kohdillaan kaikkiaan kuuden yrityksen kolistessa rautoihin. Pelintekijältä lähti kuitenkin neljä nappisyöttöä ja tilastoihin kirjattiin kolme levypalloa. Bembibre kaatui lukemin 67-64. 

Ruotsin Damliganin kärkijoukkue Solna Vikings voitti kotonaan Marbo Boråsin luvuin 72-61. Fia Ohtonen oli hyvällä pelipäällä heittäen 22 minuutissa seitsemän pistettä, ottaen kaksi levypalloa ja hankkien viisi riistoa.  

Michaela Mouan edustama Gospic kärsi avaustappion Balkanin maiden yhteisessä Adriatic-liigassa. Gospic hävisi luvuin 69-58 bosnialaiselle KK Zeljeznicar Sarajevolle. Joukkueensa aloituksessa pelaava Moua sai vastuuta 35 minuutin edestä, jonka aikana syntyi kuusi pistettä ja kuusi levypalloa. Gospic oli voittanut Adriatic-liigan seitsemän ensimmäistä otteluaan.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_naiset/
 
22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

Näytä lisää vastaavia