Rannikon Ljubljanalle tappio kahden jatkoajan trillerissä

4.12.2006 Suomen maajoukkueen tähtitakamiehen Teemu Rannikon edustama Olimpija Ljubljana kärsi kirvelevän tappion Adriatic-liigassa. Sen ojensi slovenialaisjoukkueelle FMP Belgrad voitettuaan kaksi jatkoaikaa tarvinneen taiston kotonaan lukemin 112-108. Seuraavassa myös muita suomalaissähkeitä Euroopasta.

Teemu Rannikko kuului FMP-ottelun parhaimmistoon. Hän sai Ljubljanan joukkueesta eniten vastuuta uurastaen peräti 43 minuuttia. Niiden aikana 189-senttinen turkulainen viimeisteli 22 pistettä ja kruunasi iltansa kymmenellä koriin johtaneella syötöllä, joka on Rannikon ennätys Adriatic-liigassa. Rannikko oli Belgradille paha pideltävä, josta kielivät kymmenen kohdistunutta virhettä. Saamansa vapaaheitot Rannikko upotti tarkkuudella 10/12.  

Ljubljana johti ottelua 106-103, kun vajaa kolme minuuttia toista jatkoaikaa oli jäljellä. FMP vei seuraavat minuutit 7-0 ja liiteli voittoon. Olimpija joutui pelaamaan ratkaisuhetket ilman aloitusviisikkoon kuuluvia Marko Milicia, Manuchar Markoishvilia ja Domen Lorbekia, joiden virhetilit täyttyivät ennen aikojaan.  

Tappio sysäsi Ljubljanan Adriatic-liigan sarjataulukossa pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle. Joukkueen voittosuhde on 5-7 ja se on yhdeksäntenä. Petrausaikaa Ljubljanalla on, sillä runkosarja ei ole vielä puolivälissäkään.  

Bagatskis jätti Zalgirisin penkin pään 

Hanno Möttölän edustama Zalgiris Kaunas on kotimaassaan Liettuassa joukkue, jolta ei odoteta kuin voittoja. Euroliigassa joukkueen voittosuhde on vaatimaton 1-5, mutta Baltian ja Liettuan liigoissa Zalgiris voitti ensimmäiset 16 otteluaan. Viikonvaihteessa Liettuan liigassa ohjelmassa oli odotettu kahden suuren kohtaaminen, kun Kaunas iski yhteen hallitsevan mestarin Lietuvos rytasin kanssa. Vilnalainen Lietuvos rytas kukisti vieraansa 93-78, ja se oli viimeinen pisara Zalgiris-luotsi Ainars Bagatskisille. Kesken viime kauden Kaunasin penkin päähän kiinnitetty Bagatskis erosi tehtävästään heti ottelun jälkeen.  

- En pystynyt tekemään joukkuetta pelaajista, jotka siihen kutsuin. Valmentajanvaihdos on ainoa looginen ratkaisu. En syytä pelaajia. He harjoittelevat kovaa, mutta peleissä menetyksiä tulee liikaa. Se johtuu yliyrittämisestä, pyöritteli Bagatskis päätöstään.  

Möttölä pelasi Lietuvos rytasta vastaan 16 minuuttia kirjauttaen tililleen viisi pistettä, neljä levypalloa, kaksi torjuntaa, yhden riiston ja yhden koriin johtaneen syötön.  

Lyhyesti 

Juha Stenin tähdittämä ja Ari Tammivaaran luotsaama Mitteldeutscher vankisti asemiaan Saksan kakkosbundesliigan pohjoislohkon kärjessä. Se harjoitteli Wolffenbüttelia vastaan nopeaa hyökkäystään näyttävästi voittaen ottelun suurinumeroisesti 120-80. Sten jakeli 20 peliminuutissaan seitsemän koriin johtanutta syöttöä, viimeisteli neljä pistettä, otti neljä riistoa ja kolme levypalloa.  

Antti Nikkilän Nymburk voitti Tshekin liigassa Ostravan lukemin 81-55. Suomen maajoukkuesentteri sai virhetilinsä täyteen reilun vartin pelaamisen jälkeen, mutta ehti ennen sitä nostella kahdeksan pistettä ja kauhoa neljä levypalloa. Nikkilä pisti kuudesta kakkosestaan neljä sisään. 

Aki Ulanderin Sallén Basket oli Ruotsin liigassa vailla mahdollisuuksia kohdatessaan vieraissa Norrköpingin. Kotijoukkue jyräsi 91-69-voittoon. Ulander pelasi 20 minuuttia, teki neljä pistettä, poimi kolme levypalloa ja torjui kolme vastustajan heittoyritystä.  

Gordon Herbertin valmentama Pau-Orthez voitti Ranskan liigassa Besanconin 81-71. Voittoon tarvittiin kuitenkin jatkoaika varsinaisen peliajan päätyttyä tasalukuihin 61-61. Pau heitti viisi minuuttia kestävällä jatkoajalla huimat 20 pistettä.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

Näytä lisää vastaavia