Mouan Gospic vierasvoittoon TTT Riikasta

8.12.2006 Maajoukkuelaituri Michaela Mouan edustama Gospic haki tärkeän vierasvoiton FIBA EuroCupissa latvialaisjoukkue TTT Riikasta luvuin 78-72. Voiton myötä Gospicilla on hyvät mahdollisuudet nousta lohkonsa kakkoseksi voittamalla alkulohkon viimeinen kamppailu slovakialaisjoukkue Ruzomberokia vastaan.

Gospicin aloituksessa ollut Moua kunnostautui etenkin levypallopelissä. 180-senttinen Moua haki yhdeksän levypalloa ja viimeisteli seitsemän pistettä 34 peliminuutissa.  

Neljännellä jaksolla, kun otteluaikaa oli 45 sekuntia, nosti suomalainen vapaaheitollaan Gospicin turvalliseen johtoon 75-69. Seuraava TTT Riikan hyökkäys päättyi Mouan torjuntaan ja Gospic viimeisteli loppulukemat vapaaheittoviivalta latvialaisten rikkoessa kellon pysäyttämiseksi. 

TTT Riikan riveissä paras pistenainen oli juuri Brasilian vuoden pelaaja –tittelin äskettäin saanut Iziane Castro Marques. Mouan ja Gospicin puristuksessa Seattle Stormin WNBA-ammattilainen ja Brasilian maajoukkuepeluri jäi hänelle vaatimattomaan 19 pisteeseen. 

Ottelussa nähtiin tositoimissa toinenkin suomalainen, kun FIBA-erotuomari Karolina Andersson toimi ottelun toisena oikeudenjakajana.   

Gospic on lohkossaan kolmantena tasapisteissä lohkokakkosen Ruzomberokin kanssa. Aikaisempi kohtaaminen Slovakiassa Ruzomberokia vastaan päättyi Gospicin kahden pisteen tappioon. Nyt ratkaiseva kamppailu pelataan Kroatiassa 13.12. Gospicin kotisalissa. Voitolla Gospic varmistaisi EuroCupin jatkopaikan.  

Laaksosen joukoille tappio Italiassa

Niina Laaksosen edustama espanjalaisjoukkue Gran Canaria kärsi vierastappion Italian liigajoukkue Lavezzini Parmaa vastaan lukemin 63-77.  

Ensimmäisen jakson pirteästi aloittanut Canaria ei onnistunut pitämään samaa virettä yllä ja hyytyi lopulta viimeisellä neljänneksellä. Lavezzini voitti viimeisen kymmenminuuttisen peräti 20-9. 

Laaksonen pelasi jo tutuksi tulleet reilut kymmenen minuuttia. Pistesarakkeeseen merkittiin kori ja levypalloja suomalainen ehti ottaa neljä. Lisäksi Laaksonen kirjautti kaksi riistoa, mutta menetti myös kahdesti. 

Gran Canaria pitää lohkossaan kolmatta sijaa ollen tasapisteissä Lavezzinin kanssa. Lohkon viimeisessä ottelussa Canaria matkustaa 13.12. Ranskaan lohkokärki Lattes Montpellierien vieraaksi.  

Laaksosella ja Moualla on vielä mahdollisuudet jatkoon lohkon kolmanneltakin sijalta, sillä lohkojen kaksi parasta etenevät suoraan jatkokierroksille ja lisäksi jatkoon kelpuutetaan kahdeksan parasta lohkokolmosta. 

Jatkoon päässeet joukkueet arvotaan ottelupareihin, jotka pelaavat kerran kotona ja kerran vieraissa. Otteluparin voittaja etenee 16 parhaan joukkoon. FIBA EuroCupin voittaja on selvillä huhtikuussa, jolloin pelataan neljän joukkueen Final Four –lopputurnaus.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_naiset/

Henkilöt

 
5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Miikka Muurinen debytoi pirteästi Petteri Koposen alaisuudessa nuorten Euroliigassa

Petteri Koposen valmentama Next Generation -kutsujoukkue sijoittui Dubain turnauksessa kolmanneksi. Joukkueen riveissä pelasi täksi kaudeksi Yhdysvaltain high school -kentille Sunrise Christianiin siirtynyt Miikka Muurinen.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

25.3.2024 10:43 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen johdatti Kalev/Cramon runkosarjan ykköseksi

Viron ja Latvian yhteisliigassa saatiin runkosarja paketoitua ja Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Alexander Madsen pääsi juhlimaan tärkeitä pisteitä Espanjassa ja Perttu Blomgren heitti joukkueensa ABA2:n pudotuspeleihin.

25.3.2024 09:22 Suomalaiset ulkomailla

Osku Heinonen Islannista Italiaan loppukaudeksi

Heinosen uusi seura on Italian Serie A2 -sarjassa pelaava San Giobbe Chiusi.

Näytä lisää vastaavia