Tiina Sten on noussut St. John’sin ratkaisijaksi

22.12.2006 Naisten maajoukkueessa viime kesänä esiintynyt Tiina Sten on vakiinnuttanut aloitusviisikon paikan St. John'sin yliopistossa. Sten on ollut joukkueensa toiseksi paras pisteidentekijä ja heitti marraskuun lopussa yliopistouran piste-ennätyksen 27. Seuraavassa myös muita suomalaissähkeitä Yhdysvalloista.

St. John’sin tuoreimmissa otteluissa Tiina Sten oli joukkueensa tehokkain pelaaja niin Bostonia kuin Yhdysvaltain yliopistokatraan toiseksi parhaaksi rankattua North Carolinaa vastaan. Maajoukkuelaiturin heittämät 17 ja 15 pistettä eivät kuitenkaan auttaneet St. John’sia voittoon joukkueen hävitessä Bostonille 64-83 ja tappiottomalle North Carolinalle 43-87.  

Sten on St. John’sin (voittosuhde 3-8) alkukaudesta ollut joukkueensa toiseksi kovin korintekijä 14,4 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Levypalloja tarttuu keskimäärin 5,1 ottelua kohden. Peliminuutteja suomalainen on saanut keskimäärin 33,2 minuuttia. 

Juta Jahilo vetrymässä iskuun

Binghamtonin yliopistoa edustava Juta Jahilo on päässyt hyvään vireeseen. Joukkueen viime ottelussa Jahilo sivusi uraennätystään pussittamalla 16 pistettä pisteen jatkoaikatappioon (64-65) päättyneessä ottelussa Bucknellia vastaan. Jahilo repi lisäksi kuusi levypalloa 32 peliminuutissa, antoi kolme syöttöä, riisti kolmesti ja torjui kahdesti. 

Nousukunnosta kertoo myös reilua viikkoa aiemmin Jahilon ottama uran levypalloennätys. Jahilo haki 13 levypalloa Binghamtonin kärsiessä tappion Villanovaa vastaan luvuin 40-59. Jahilo on aloittanut kaikki Binghamptonin 11 ottelua (3-8) ja tehtaillut keskimäärin 6,3 pistettä ja hakenut 6,3 levypalloa. Peliaikaa hänelle on kertynyt 25,3 minuuttia ottelua kohden.  

Jahilon kanssa Binghamtonia edustava maajoukkuepelaaja Laura Sario on joutunut olemaan sivussa muutamia otteluita. Alkukausi on sujunut suomalaiselta kuitenkin hyvin. Pelaamastaan seitsemästä ottelusta tehoiksi on kirjattu keskimäärin 10,7 pistettä, 4,4 levypalloa ja 30,3 minuuttia. Sario on Jahilon tapaan ollut aloituksessa jokaisessa pelaamassaan ottelussa. 

Korpivaara pelaa vahvaa kautta Seton Hallissa 

Heta Korpivaaran Seton Hall otti kahdessa viime ottelussaan voitot Providencesta luvuin 66-52 ja Coppin Statesta 59-54. Korpivaara kirjautti teholukemikseen peleissä 14/6 ja 12/6.  

Maajoukkueen laituri on Seton Hallin (7-3) toiseksi tehokkain pelaaja 11,3 pisteen keskiarvolla. Levypalloja on tarttunut hyppysiin keskimäärin 4,2 ottelua kohden. Kaikki ottelut aloittanut Korpivaara pelaa keskimäärin 29,9 minuuttia ottelua kohden.

Naisten maajoukkuepelaajista Riikka Terävä on alkukautta haitanneen rasitusvamman jälkeen pääsemässä parempaan vauhtiin. Oaklandin yliopistoa (4-7) edustava Terävä on ollut joukkueensa aloituksessa kaikissa seitsemässä ottelussa. Vastuuta pelintekijälle on tullut keskimäärin 24,4 minuuttia ottelua kohden. Pisteitä on tullut 2,6 ottelua kohden, levypalloja 2,8 ja koriin johtaneita syöttöjä 3,4.

Kira Kojola kiitti aloitusviisikon paikasta

Saint Mary's Collegen suomalaiskaksikosta Maija Lähde on jatkanut varmoja otteitaan. Viime viikonvaihteessa kaatui Cal Poly Mustangs luvuin 77-64 ja heti perään Eastern Washington 74-66. Lähde kirjautti Cal Polya vastaan 11 pistettä, haki neljä levypalloa ja antoi kolme syöttöä. Washingtonilaisvieraita suomalaislaituri vei tehoilla 7/8.

Tulokaskauttaan Saint Maryssa pelaava Kira Kojola Cal Poly -ottelussa näytteen osaamisestaan. Ensimmäistä kertaa aloituksessa ollut Kojola viimeisteli kymmenen pistettä ja otti levypallon pelaamassaan 32 minuutissa. 

Kojola on ollut kokoonpanossa mukana kaikissa otteluissa ja pisteitä on syntynyt keskimäärin 3,4 ottelua kohden. Minuutteja on tullut keskimäärin 10,9 ottelua kohden, joten viime ottelun onnistuminen oli Kojolalle alkaneella yliopistouralla askel eteenpäin.  

Lähde on Saint Maryn (4-7) paras pisteidentekijä 10,3 pisteen keskiarvolla. Ennätyksekseen Lähde on kirjauttanut 21 pistettä. Levypalloja kaudella pelatuissa kymmenessä ottelussa on tarttunut keskimäärin 5,5. Vastuuta aloitusviisikossa Lähde on saanut kantaa keskimäärin 27,8 minuuttia ottelua kohden. 

Mäkelä ja Pounds avasivat yliopistokautensa

Florida International –yliopistoa edustava Eva Mäkelä pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella tositoimiin joukkueen seitsemännessä ottelussa Miamia vastaan. Miami kaatui luvuin 83-78. Mäkelä oli Floridan aloituksessa ja pelasi 31 minuuttia. Tuntuman ollessa vielä kadoksissa, vain yksi kolmonen sujahti pussiin. Vaikka Mäkelä hakee kuntoaan, pääsi Florida International (6-3) pienen voittoputken makuun hänen paluunsa myötä. Seuraavissa otteluissa joukkue kaatoi Troyn 63-58 ja Florida Atlanticin 76-59. Jälkimmäisessä pelissä Mäkelä teki jo 13 pistettä ja antoi kaksi syöttöä. 

Ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella pelasi niin ikään Lamarin (3-8) yliopistoa edustava Dionne Pounds, joka käytti heittopaikkansa tehokkaasti. Ainoastaan 13 minuuttia pelannut Pounds tehtaili komeat 16 pistettä onnistuen pelitilanneheitoissaan tarkasti 5/6. Onnistuneita kolmosia Pounds heitti neljä. Lamar hävisi ottelun IUPUI Indianapolisia vastaan 65-57. Pounds ei säästellyt heittokättään myöskään seuraavissa peleissä, mutta tulos jäi laihemmaksi. Alcorn Statea (tappio 58-64) vastaan Pounds lähetti matkaan kymmenen pelitilanneheittoa, mutta saldoksi jäi seitsemän pistettä ja kaksi syöttöä. Tulane-ottelussa (70-83) suomalainen kokosi viisi pistettä ja neljä syöttöä oltuaan ensi kertaa aloituksessa ja otettuaan kahdeksan heittoa. 

Erica Latimer, Sanna Helenius ja Minna Sten ovat jääneet vähemmille minuuteille alkukauden aikana. Latimer (UCLA, 7-6) on pelannut 13 ottelussa keskimäärin 9,9 minuuttia ottelua kohden. Helenius (Valparaiso, 4-7) on pelannut kymmenessä ottelussa keskimäärin 9,0 minuuttia ottelua kohden. Sten (Long Island, 7-4) puolestaan on päässyt kentälle vain kolmessa ottelussa ja pelannut niissä keskimäärin kolme minuuttia.

Latimer pääsi kuitenkin näyttämään osaamistaan UCLA:n tuoreimmassa ottelussa, jossa se yllätti USA:n 15:nneksi rankatun Californian 77-68 jatkoajan jälkeen. Latimer pussitti 20 minuutissa hienosti 12 pistettä. 



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_naiset/
 
1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

Näytä lisää vastaavia