Kotin edustaman Castelletto Ticinon voittoputkelle jatkoa

26.2.2007 Maajoukkuelaituri Tuukka Kotin italialaisjoukkue Castelletto Ticino on oppinut voittamaan. Joukkue otti jo viidennen peräkkäisen voittonsa maan kakkosliigassa ja on pudottamassa putoamispeikkoa harteiltaan. Seuraavassa myös muita suomalaissähkeitä Euroopasta.

Castelletto Ticino kukisti vieraissa sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvan Soresinan niukasti 74-73. Ennen voittoputkensa käynnistymistä Ticino oli voittanut kauden aikana vain neljä ottelua. Castelletto Ticino on nyt 16 joukkueen sarjassa 14:nä tasapisteissä edellä olevien Sassarin ja Reggio Calabrian kanssa.

Tuukka Kotti pelasi riemukkaaseen voittoon päättyneessä Soresina-ottelussa 27 minuuttia. Hän heitti 12 pistettä upottamalla kahden pisteen heittonsa tarkkuudella 5/9 ja vapaaheittonsa 2/2. Lisäksi Kotille kirjattiin neljä levypalloa.

Ljubljana hävisi "paikallispelin"

Teemu Rannikko oli jälleen joukkueensa paras korintekijä, kun hänen joukkueensa Olimpija Ljubljana kohtasi Balkanin alueen yhteisessä Adriatic-liigassa niin ikään slovenialaisen Domzalen.

Rannikon 19 pisteestä huolimatta Domzale haki vierasvoiton 64-59-lukemin. Ljubljana menetti pelin hallinnan päätösneljänneksellä, jolla se teki vain kahdeksan pistettä Domzalen 15 vastaan.

37 minuuttia uurastaneen Rannikon ohella Olimpijan miehistöstä ainoastaan Goran Jurak (13) ylsi kaksinumeroiseen pistelukemaan.

Ljubljana on menettänyt Adriatic-liigassa mahdollisuudet selviytyä neljän parhaan joukkoon ja siten sarjan lyhyisiin pudotuspeleihin. Kun neljä runkosarjakierrosta on jäljellä, pitää Olimpija sijaa yhdeksän voittosuhteella 10-12.

Liettuan tähdistöpeli päättyi tasapeliin

Hanno Möttölä pelasi kauden toisen tähdistöpelinsä, kun Liettuan liigassa vietettiin All Star –viikonloppua. Aiemmin kaudella Möttölä esiintyi Baltian liigan tähdistömittelössä.

Liettuan All Star –ottelussa kohtasivat sarjan liettualaisparhaimmisto ja sarjan parhaat ulkomaalaiset. Ottelu päättyi sopuisaan tasapeliin ja lukemiin 108-108. Möttölä teki ulkomaalaismiehistössä seitsemän pistettä.

Liettualaisten ykkönen oli 24 pistettä heittänyt Jonas Maciulis, Möttölän seuratoveri Zalgiris Kaunasista. Ottelun korikuningas oli kuitenkin ulkomaalaismiehistön, NBA:ssakin esiintynyt, Kareem Rush 26 pisteellään.

Ulanderin Sallén puolivälieriin

Aki Ulanderin edustama Sallén Basket eteni Ruotsin liigassa puolivälieriin kaadettuaan neljännesvälierissä Akropolin puhtaasti voitoin 2-0. 208-senttinen Ulander oli vedossa etenkin joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa, jossa hän kirjautti tehoikseen 15 pistettä, 11 levypalloa, kolme riistoa ja kaksi torjuntaa. Sallén vei ottelun kotonaan nimiinsä 86-81. Toisen pelin Sallén voitti vieraissa 86-78. Ulander teki viisi pistettä, antoi kolme koriin johtanutta syöttöä ja napsi kaksi levypalloa. Puolivälierissä vastaan asettuu Solna Vikings.

Antti Nikkilä kokosi 19 minuutissa kahdeksan pistettä ja viisi levypalloa, kun hänen joukkueensa Nymburk murskasi BK Sadskan Tshekin liigan vieraspelissään lukemin 99-57. Maajoukkuesentteri pisti sisään molemmat kahden pisteen heittonsa ja kuudesta vapaaheitostakin upposi neljä. Nymburkin johto sarjassa on ylivoimainen. Se on hävinnyt kauden 26 ottelusta vain yhden.

Saksan kakkosliigassa Ari Tammivaaran valmentama Mitteldeutscher voitti kotonaan Dortmundin 104-84. Joukkueen suomalaistakamies Juha Sten parantelee edelleen käsivammaansa. Sarjan toinen "suomalaisjoukkue", Iiro Tenngrenin edustama, USC Freiburg hävisi puolestaan vieraissa Heidelbergille 70-88. Tenngren takelteli heittonsa kanssa, mutta kauhoi seitsemän levypalloa, nosti kuusi pistettä ja kirjautti kaksi riistoa 23 minuutissa, kunnes virhetili täyttyi. Tenngren osui kahdeksalla pelitilanneheitollaan kolmesti ja suti kaikki neljä vapaaheittoaan ohi.

Ranskan pääsarjassa Gordon Herbertin luotsaama Pau-Orthez kukisti vieraissa Reimsin 91-86. Voitto oli joukkueen kuudes viimeisestä seitsemästä ottelusta.

Islannin pääsarjassa Roni Leimun joukkue Haukar kärsi tappion ottelussa, jossa heittoja ei säästelty. Skallagrimur voitti vierailijansa lukemin 122-106. Leimu heitti Haukarille 17 pistettä.

Ville Kauniston tilastokeskiarvot Espanjan kolmosliigassa LEB2:ssa on 24 pelatun ottelun jälkeen 11,4 pistettä ja 7,0 levypalloa. Hänen joukkueensa Plasencia-Galco voitti viikonvaihteessa Calpen 84-67 ja on 18 joukkueen sarjassa kymmenentenä voittosuhteella 12-12. Kauniston tehot viikonloppuna olivat 8/8.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

15.4.2024 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin takamiehet tehokkaina

Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

6.4.2024 08:05 Suomalaiset ulkomailla

Islannissa saatiin runkosarja päätökseen – Ville Tahvanaisen kausi jatkuu pudotuspeleissä

Islannissa paketoitiin runkosarja ja Ville Tahvanaisen kausi jatkuu pudotuspelien merkeissä. Antti Kanervon osalta kausi tuli päätökseen.

Näytä lisää vastaavia