Zalgiris Kaunas taipui Baltian liigan finaalissa

22.4.2007 Lietuvos Rytas sai revanssin arkkivihollisestaan Zalgiris Kaunasista herkulliseen aikaan. Hanno Möttölän edustama Kaunas voitti helmikuussa Rytasin Liettuan cup –finaalissa. Baltian liigan finaalissa oli Lietuvos Rytasin vuoro juhlia, kun se vei kilpailun nimiinsä 8000 katsojan edessä 81-77-voitollaan.

Vilnalainen Rytas oli kovassa tikissä heti finaalin ensimmäisellä puoliskolla. Joukkue osui kolmosviivan takaa murhaavasti ja aiheutti Kaunasille päänsärkyä paikkapuolustuksellaan. Puoliajalla Lietuvos Rytasin johto oli jo tyrmäävät 17 pistettä (40-23).

Zalgiris nousi päätösneljänneksellä lähelle, mutta Rytas ei taipunut. Kaunasin Marko Popovic ja Loren Woods tekivät ottelun viimeisen puolentoista minuutin aikana peräti 14 pistettä nostaen joukkueensa kolmen pisteen päähän (77-80). Loppulukemat pussitti Rytasin Arturas Jomantas vapaaheittoviivalta kymmenen sekuntia ennen päätösvihellystä.

Hanno Möttölä pelasi finaalissa vain viisi minuuttia, joiden aikana hän viimeisteli neljä pistettä täydellisellä heittopelillä (2/2). Välierässä Kaunas murskasi Siauliain 105-72 Möttölän tehtaillessa tilastorivilleen 17 minuutissa kahdeksan pistettä, viisi levypalloa, kaksi koriin johtanutta syöttöä ja yhden torjunnan.

Omassa välierässään latvialaisen Ventspilsin 99-75 voittaneen Lietuvos Rytasin paras oli finaalissa entinen NBA-peluri Kareem Rush, joka säkitti 22 pistettä. Popovic nakutti Zalgirisille kaikkiaan 19 pistettä.

Zalgirisin ja Lietuvos Rytasin kädenvääntö ei mitä todennäköisimmin ole tältä kaudelta vielä ohi. Molemmat joukkueet ovat selvittäneet jo tiensä Liettuan liigan välieriin. Mikäli suuryllätyksiä ei tapahdu, kohtaavat joukkueet finaalissa. Kaunasin välierävastus on Siauliai ja Lietuvos Rytas ottaa mittaa Neptunas Klaipedasta.

Rannikko sai välillä levätäkin

Slovenialaisjoukkue Olimpija Ljubljanan otteluissa on kuluvalla kaudella ollut yksi toistuva kaava. Jos Ljubljana joutuu taistelemaan voitosta tosissaan, raataa suomalaispelintekijä Teemu Rannikko kentällä lähes täydet peliminuutit. Jos voitto on selvä, saa Rannikko huilata.

Slovenian liigan jatkosarjan ottelu Skofja Lokaa vastaan tarjosi Rannikolle lepoaikaa, kun Ljubljana jyräsi helppoon 83-62-vierasvoittoon. Rannikko pelasi käytännössä vain alkuhetkillä. Ljubljana karkasi avausneljänneksellä jo 30-13-johtoon. Peliminuutteja Rannikolle kertyi vain 15, joiden aikana hän teki viisi pistettä, noukki neljä levypalloa ja antoi kaksi syöttöä.

Edellisellä kierroksella Ljubljana joutui tiukemmalle, kun Alpos Sentjur kaatui vieraissa lukemin 94-85. Rannikko taiteili voittajille reilussa 34 peliminuutissaan 19 pistettä ja vapautti joukkuekaverinsa korintekoon syötöillään kuusi kertaa.

Lyhyesti

Tshekin liigassa Antti Nikkilän edustama Nymburk jaksaa jatkaa ylivoimaista menoaan, vaikka runkosarjan voitto on varmistunut jo aikoja sitten. Tällä erää Nymburk-jyrän alle jäi BK Decin lukemin 97-65. Suomen maajoukkuesentteri nosti vajaassa 20 peliminuutissaan neljä pistettä, vei nimiinsä viisi levypalloa ja torjui kerran. Edellisellä kierroksella Nymburk nuiji Pardubicen 106-66. Nikkilälle merkittiin tehot 8/6/2 torjuntaa ja minuutteja 16.

Gordon Herbertin luotsaama Pau-Orthez haki 95-80 vierasvoiton Ranskan liigassa Dijonista. Voitto oli tärkeä Paulle playoff-toiveita ajatellen. Herbertin suojatit ovat 18 joukkueen sarjassa tällä hetkellä seitsemäntenä (voittosuhde 17-14), kun kolme runkosarjakierrosta on jäljellä. Sarjan kahdeksan parasta selviytyy pudotuspeleihin.

Ari Tammivaaran valmentama ja Juha Stenin edustama Mitteldeutscher voitti Saksan kakkosliigan viimeistä edellisen ottelunsa Düsseldorfia vastaan niukasti 78-75. Aloitukseen nostettu Juha Sten tekaisi vajaassa 22 minuutissaan kymmenen pistettä, poimi viisi levypalloa, antoi kolme syöttöä ja riisti kahdesti. Ottelu oli Mitteldeutscherille merkityksetön, sillä joukkueen toinen sija sarjassa on varmistunut jo aiemmin.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

15.4.2024 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin takamiehet tehokkaina

Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

6.4.2024 08:05 Suomalaiset ulkomailla

Islannissa saatiin runkosarja päätökseen – Ville Tahvanaisen kausi jatkuu pudotuspeleissä

Islannissa paketoitiin runkosarja ja Ville Tahvanaisen kausi jatkuu pudotuspelien merkeissä. Antti Kanervon osalta kausi tuli päätökseen.

Näytä lisää vastaavia