Teemu Rannikko lepuuttaa kipeytyneitä paikkojaan

10.5.2007 Suomalaistähti Teemu Rannikko puuttui joukkueensa Olimpija Ljubljanan pelaavasta kokoonpanosta, kun Slovenian liigan jatkosarjassa pelattiin viimeistä edellinen kierros. Rannikon poissaolon taustalla on kauden urakoinnissa kipeytyneet jäsenet. Seuraavassa myös muita suomalaissähkeitä Euroopasta.

Teemu Rannikko on johtanut Ljubljanan peliä hurjin minuuttimäärin läpi kauden kolmessa eri sarjassa. Maanantaina miehen kantapäähän iskettiin kortisonipiikki, eikä maajoukkueen pelintekijä ole säästynyt liudalta muitakin kolhuja.  

- Kroppa on kieltämättä loman tarpeessa. Olemme varmistaneet jo jatkosarjan kakkossijan, eikä ole mitään järkeä väkisin yrittää pelata. Istun sivussa todennäköisesti myös jatkosarjan viimeisen ottelun, kertoi Rannikko.  

Ilman Rannikkoa ja nilkkavammaista Domen Lorbekia pelannut Ljubljana oli tuuliajolla jatkosarjan voiton varmistanutta Helios Domzalea vastaan. Kotijoukkue rökitti Olimpijaa lukemin 86-65. Helios johtaa jatkosarjaa ennen päätöskierrosta voittosuhteella 12-1. Ljubljana on kakkosena 9-4-rekordillaan.  

Slovenian liigan pudotuspelit käynnistyvät viikon päästä. Talousvaikeuksien sävyttämää kautta pelaava Olimpija Ljubljana puolustaa niissä maan mestaruutta, jota Rannikko oli viime keväänä seuralle voittamassa. 

Nymburk sai näpäytyksen  

Tshekin pudotuspelit käynnistyivät jymy-yllätyksellä, kun runkosarjan ylivoimaisesti voittanut Antti Nikkilän edustama Nymburk hävisi puolivälierien avauksen Ostravalle 70-82. Nymburk selvitti runkosarjan voittosuhteella 41-3, kun Ostravan tilille kirjattiin 22 voittoa ja saman verran tappioita.  

Suomen 210-senttinen maajoukkuesentteri Nikkilä pelasi ensimmäisessä Ostrava-pelissä kymmenen minuuttia. Hänen tehonsa jäi kahteen pisteeseen. 

Nymburk puolustaa Tshekin mestaruutta.  

Pau-Orthez jäi pudotuspelien ulkopuolelle 

Ranskan liigan runkosarja on saatu päätökseen. Viimeiseltä kierrokselta ei dramatiikkaa puuttunut, kun kanadalaissuomalaisen Gordon Herbertin luotsaama Pau-Orthez, Dijon ja Gravelines-Dunkerque kisailivat viimeisestä pudotuspelipaikasta.  

Pau hoiteli playoff-paikan sille tuovassa skenaariossa oman osuutensa helposti kurittamalla Le Havrea kotonaan lukemin 92-70. Herbertin ja kumppaneiden haaveiden toteutumiseen vaadittiin kuitenkin myös Gravelinesin sekä Dijonin tappiot. Dijon kärsikin 66-77-tappion Le Mansille. Gravelines-Dunkerque sen sijaan kiilasi niukalla 78-76-voitollaan Hyeres-Toulonista pudotuspeleihin.  

Pau-Orthez jäi 18 joukkueen Ranskan liigassa yhdeksänneksi voittosuhteella 18-16. Playoffien ulkopuolelle jääminen oli kaikilla tavoin melkoinen yllätys. Pau-Orthez oli ennen tätä kautta ollut mukana Ranskan pudotuspeleissä peräti 19 kertaa peräkkäin ja tämän kaudenkin joukkue ehti osoittaa kykynsä moneen kertaan. Herbert suojatteineen lähti kauteen kesken rakennusvaiheen ja joukkue kärsi alkukaudesta ratkaisevia tappioita. Euroliigassa Pau selvitti tiensä hienosti jatkoon alkusarjasta 16 parhaan joukkoon voittamalla matkan varrella mm. Moskovan TsSKA:n. 

Gordon Herbertin kausi ei pudotuspelihaaveiden kariutumisesta huolimatta tullut vielä päätökseen. Pau-Orthez voi hakea lohtua ensi viikonvaihteessa pelattavasta Ranskan cupin finaalista, johon se on tiensä raivannut. Finaalissa Pau on suuri ennakkosuosikki, sillä loppuotteluvastus on maan kakkosliigassa pelaava Nanterre.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/

Henkilöt

 
8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

Näytä lisää vastaavia