Vanttaja jätti Baylorin, palaamassa Suomeen

14.5.2007 Baylorin yliopistossa kaksi viime kautta viettänyt Jari Vanttaja on jättänyt opinahjonsa. Baylorin julkaiseman lehdistötiedotteen mukaan Oulun NMKY:n kasvatti ja Espoon Hongasta maailmalle lähtenyt Vanttaja aikoo palata Suomeen.

- Tutkittuani vaihtoehtojani tulin siihen tulokseen, että paras liike minulle on jatkaa peliuraa Suomessa. Samalla voin olla lähempänä perhettäni. Nautin ajastani Baylorissa ja toivotan kaikille onnea tulevaisuudessa, kertoi Vanttaja Baylorin tiedotteessa.  

207-senttinen ja 20-vuotias Vanttaja on tuttu nimi Suomen nuorten maajoukkueista. Hän on pelannut eri nuorten ikäluokissa kaikkiaan 75 maaottelua. Miesten maajoukkue-esiintymisiä Vanttajalla on tilillään kaksi.  

Baylorissa Vanttaja ei pelannut kaudella 2005-06 (ns. redshirt). Kuluneella kaudella hän pääsi kentälle kymmenessä ottelussa tehojen jäädessä vaatimattomiin 0,9 pisteeseen ja 1,0 levypalloon. Ennätyksensä, kolme pistettä ja kuusi levypalloa, hän teki viime joulukuussa ottelussa Prairie View’ta vastaan pelattuaan 13 minuuttia.  

Hongan Korisliiga-joukkueessa Vanttaja tekaisi kaudella 2004-05 runkosarjan keskiarvoikseen 2,3 pistettä ja 0,5 levyriä pelattuaan 27 ottelussa keskimäärin 5,9 minuuttia. Samalla kaudella hän oli voittamassa Tapiolan Hongan A-pojille SM-kultaa. Kyseisessä joukkueessa pelasivat myös mm. Petteri Koponen ja nykyisin Penn Staten yliopistoa edustava Joonas Suotamo.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Miikka Muurinen debytoi pirteästi Petteri Koposen alaisuudessa nuorten Euroliigassa

Petteri Koposen valmentama Next Generation -kutsujoukkue sijoittui Dubain turnauksessa kolmanneksi. Joukkueen riveissä pelasi täksi kaudeksi Yhdysvaltain high school -kentille Sunrise Christianiin siirtynyt Miikka Muurinen.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

25.3.2024 10:43 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen johdatti Kalev/Cramon runkosarjan ykköseksi

Viron ja Latvian yhteisliigassa saatiin runkosarja paketoitua ja Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Alexander Madsen pääsi juhlimaan tärkeitä pisteitä Espanjassa ja Perttu Blomgren heitti joukkueensa ABA2:n pudotuspeleihin.

25.3.2024 09:22 Suomalaiset ulkomailla

Osku Heinonen Islannista Italiaan loppukaudeksi

Heinosen uusi seura on Italian Serie A2 -sarjassa pelaava San Giobbe Chiusi.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

Näytä lisää vastaavia