Koposen heitto puolesta kentästä Phoenixin pussiin

15.7.2007 Koripalloliiga NBA:n ykköskierroksen varaus Petteri Koponen kohahdutti komealla tavalla kesäliigan yleisöä Las Vegasissa, kun hänen edustamansa Portland Trail Blazers kohtasi Phoenix Sunsin varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa pelatussa ottelussa.

Espoon Hongassa viimeiset kolme kautta pelanneen 19-vuotiaan takamiehen tähän mennessä huikein kesäliigan yksilösuoritus osui ottelun ensimmäisen neljänneksen viimeiselle sekunnille, kun helsinkiläinen upotti Cox Pavilion -areenan summerin soidessa kylmähermoisesti kolmen pisteen heittonsa korkeassa kaaressa ja puolesta kentästä Phoenixin pussiin.

- Otin kellosta pois ne viimeiset kahdeksan sekuntia ja heitin, ei siinä sen kummempaa. Onhan näitä tullut harjoiteltua Hongassa ja maajoukkueen mukana, virnisti Koponen.

Portland sai poimia kesäliigan ensimmäisen voittonsa kuin kypsän marjan numeroin 89-85 (49-45), kun Phoenixin tehomies DJ Strawberry (27/2) epäonnistui puolestaan omassa kolmosyrityksessään tasaisen ottelun loppuhetkillä.

Koponen pyöritti Portlandin kuvioita 14 minuuttia pääosin omassa roolissaan pelintekijänä viiden pisteen ja kahden levypallon tehoin. Heittopelissään 50-prosenttisesti onnistuneen Koposen tilastoihin kirjattiin edelleen yksi koriin johtanut syöttö ja riisto, sekä kaksi pallonmenetystä ja virhettä.

- Valmentajat ovat lupailleet minulle peliaikaa ja näyttöpaikkoja omassa roolissani ja nyt sitä on myös tullut. Toivottavasti sama jatkuu myös viimeisessä pelissä Seattlea vastaan. Kesäliigan ensimmäisissä otteluissa tuntui kieltämättä vähän turhauttavalta pelata heittävän takamiehen roolissa, mutta parempi sekin kuin istua penkillä, korosti Koponen.

“Pelaan ensi kaudella nähtävästi Euroopassa”

Koposen tuleva kausi on yhä monelta osin avoin. Tässä vaiheessa vaikuttaa vahvasti siltä, että suomalaista ei nähdä vielä ensi kaudella NBA-kentillä, vaan Portland lähettää hänet hakemaan lisää kokemusta Eurooppaan.

Portlandilla alkaa olla jo ylitarjontaa pelintekijän tontille, kun seura solmi perjantaina kolmen vuoden mittaisen sopimuksen paluumuuttaja Steve Blaken, 27, kanssa.

- Nyt kun Portland meni vielä ottamaan Blaken, niin näyttää siltä, että kyllä minä varmaan pelaan ensi kauden Euroopassa. Eihän Portlandilla ole järkeä pitää riveissään neljää pelintekijää, myöntää Koponen.

Koposen mukaan kaikki riippuu nyt siitä, mitä Portland haluaa ja mitkä ovat seuran suunnitelmat hänen lähitulevaisuutensa osalta.

- Vaikea sanoa oikeastaan vielä yhtään mitään, koska minullakaan ei ole tietoa tulevasta ainakaan ennen kesäliigan päätöstä. Onneksi Hongan päävalmentaja Mihailo Pavicevic on apunani täällä Pohjois-Amerikassa.

Pavicevicin tuki on tässäkin mielessä todella tärkeää minulle.

Koposen on väläytelty palaavan vielä yhdeksi kaudeksi Korisliigaan ja Honkaan. Seuraavaksi syksyn tärkeisiin EM-karsintoihin tähtäävä Koponen ei tyrmää suoralta kädeltä ajatusta, mutta painottaa, että muitakin vaihtoehtoja on toki tarjolla.

- Kaikki on mahdollista, mutta jos Portland ilmoittaa haluavansa minutvuoden kuluttua NBA:han, niin siinä tapauksessa saattaa olla hankalaa tehdä yhden kauden mittaista sopimusta Eurooppaan, toteaa Koponen viitaten samalla niin sanottuun buyout-kuvioon.

Portlandissa ”kasvukipuja”

Vuodesta 2003 asti NBA:ssa pelannut Steve Blake edusti Portlandia viimeksi edelliskaudella.

- Meillä on koossa vielä nuori joukkue, ja se kaipaa jo pukuhuoneesta lähtien Blaken kaltaista kokenutta pelaajaa, joka nostaa samalla myös muiden tasoa, perusteli Portland Trail Blazersin GM Kevin Pritchard Phoenix-ottelun yhteydessä antamassaan tv-haastattelussa.

Pritchard antoi samalla ymmärtää, että Koponen pelaa seuraavan kauden Euroopassa.

- Meillä on kova kilpailu myös monista muista pelipaikoista. On hieno tilanne, että siihen kilpailuun osallistuu paljon nuoria ja potentiaalisia tulevaisuuden pelaajia. Joukkueessamme on vielä nyt eräänlaisia kasvukipuja, joista Blake on valmis auttamaan pääsemään yli, jatkoi
Pritchard.

Yksi näistä Koposen nälkäisistä kilpailijoista on Taurean Green, jonka Portland varasi numerolla 52 kesäkuussa New Yorkissa järjestetyssä NBA-draftissa. Julkisuudessa on tuotu esiin Greenin 1+1 vuoden mittainen sopimus, jota Portland ei ole tosin ainakaan vielä virallisesti julkistanut.

Suns-ottelun voiton vapaaheittoviivalta sinetöinyt Green pelasi kesäliigan tähän mennessä parhaan ottelunsa samaan aikaan, kun Koponen hurmasi haamuheitollaan Portlandin kannattajat.

Kuudesta kolmosestaan neljä säkittänyt Green oli voittajien tehokkain 19 pisteellä ja viidellä levypallolla. Koposelle jo NBA:n varaustilaisuutta edeltävillä workout-leireillä tutuksi tulleen Greenin pisteistä 15 syntyi heti taukoon mennessä.

Koponen palaa tiistaina Suomeen

Koposen kahden kuukauden mittaiseksi venynyt ja suomalaisittain historiallinen Pohjois-Amerikan koripallokiertue päättyy varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa, kun Portland pelaa viimeisen kesäliigan ottelunsa Seattle SuperSonicsia vastaan.

- Lennän ensin Las Vegasista Chicagoon ja sieltä Tukholman kautta Suomeen. Jos aikataulut pitävät paikkansa, niin minun pitäisi olla Helsinki-Vantaalla noin klo 10.30 tiistaina, kertoo Koponen.

Lisätietoja: http://www.nba.com/summerleague2007/
 
22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

Näytä lisää vastaavia