Team TEHO Sportin EuroChallenge-urakalle kunniakas päätös

25.2.2014 Kotkalainen Team TEHO Sport päätti EuroChallenge-urakkansa täpärään 66–61 (34–27)-tappioon venäläisen Ural Jekaterinburgin vieraana tiistaina päivällä. Jukka Matinen sivalsi kentän korkeimmat pisteet, ja nuoresta kaartista Samuli Vanttaja sekä 20-vuotispäiviään viettänyt Joonas Lehtoranta osoittivat taitonsa kivikovaa vastusta vastaan.

Jukka Matinen järjesti heittoklinikan Jekaterinburgissa.

Samuli Vanttaja repi väkivahvojen venäläissenttereiden keskeltä 12 levypalloa. Kuvat: Kai Kilappa.

Jekaterinburg säästeli ottelussa amerikkalaiskaksikkoaan Aaron McGhee-Lance Harris, kun taas kotkalaiset marssivat kentälle ilman pelinrakentajaansa Sharaud Currya.

 

Vaikka ottelu oli EuroChallenge-sijoituksen suhteen merkityksetön molemmille joukkueille, joukkueet taistelivat jatkosarjan viimeisestä voitosta kynsin hampain ja peli sai äärettömän fyysisen luonteen.

 

Jekaterinburg johti neljä minuuttia ennen loppua jo pistein 59–51, kunnes Aleksi Akpason, Joonas Lehtorannan ja Samuli Vanttajan korit toivat Team TEHO Sportin kolmen pisteen päähän (63–60) kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua.

 

Kotkalaisille tarjoutui vielä kahdesti mahdollisuus tasoittaa ottelu, mutta kolmosyritykset kimposivat rautoihin ja Jekaterinburgin Aleksander Kortshagin varmisti kotivoiton kolmosellaan viimeisen minuutin alkaessa.

 

Toiviainen: ”Tämä oli näytön paikka pelaajillemme”

 

Team TEHO Sportin päävalmentaja Sami Toiviainen oli ottelun lehdistötilaisuudessa niin tyytyväinen kuin hävinneen joukkueen valmentaja voi olla – erityisesti kotkalaisten suomalaisosasto esiintyi nimekkään kotijoukkueen parketilla pirteästi.

 

– Tämä oli pelaajillemme näytön paikka osoittaa, mitä he pystyvät tekemään tällä tasolla. Tämä oli viimeinen pelimme EuroChallengessa tällä kaudella ja tahdoimme pelata niin kovaa kuin mahdollista ja lähteä voitokkaana kotiin, Toiviainen summasi.

 

Venäläisyleisö kohahteli useamman kerran, kun kotkalaisten kokenein pelaaja, 35-vuotias Jukka Matinen laittoi ranteensa laulamaan. Seitsemän kertaa kolmoskaaren takaa onnistunut Matinen keräsi 24 pistettä ja kaapi vielä seitsemän levypalloa.

 

Syntymäpäiväsankari Joonas Lehtoranta kantoi päävastuun vieraiden pelinrakentelusta ja kääri 34 minuutissa 11 pistettä sekä kolme levypalloa. Samuli Vanttaja pelasi rohkeasti korin alla ja keräsi yhdeksän pisteensä oheen 12 levypalloa. Amerikkalaiskaksikosta Ryan Ayers (9/8) viimeisteli parhaat tehot.

 

Team TEHO Sport pelasi kaudella 2013/14 EuroChallengessa 12 ottelua ja voitti niistä viisi. Kotkalaiset kukistivat kauden aikana Reggio Emilian (Italia), Groningenin (Hollanti), Okapi Aalstarin (Belgia) sekä kahdesti Bakken Bearsin (Tanska).

 

 

Ural Jekaterinburg – Team TEHO Sport, Kotka 66–61 (16–14, 34–27, 51–44), EuroChallengen jatkosarjaa, Jekaterinburg (Venäjä) 25.2.2014

 

Team TEHO Sport: Jukka Matinen 24/7, Joonas Lehtoranta 11/3, Samuli Vanttaja 9/12, Ryan Ayers 9/8, Chris Owens 4/5, Timo Heinonen 2/4, Aleksi Akpaso 2/2, Otto Kilpeläinen 0/2, Sharaud Curry.

Jekaterinburg:
Dmitrii Arteshin 16/8, Fedor Kliutshnikov 11/4, Dmitri Thseremnyh 8/9, Anton Glazunov 8/1/8 syöttöä.

 

Asiat

 
15.4.2024 14:55 Susijengi

Susijengin Nokia Arenalla pelattavaan Latvia-otteluun myyty yli 5200 lippua

Susijengi pelaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksensa Tampereella perjantaina 28. kesäkuuta Latviaa vastaan. Otteluun on myyty jo yli 5200 lippua.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

15.4.2024 09:24 Pääjuttu

Joukkuepelit vetoavat liikunnan ja urheilun rahoituksen puolesta

Suomen suurimpien joukkuepelien huippu-urheilun ryhmä on huolissaan liikunnan ja urheilun rahoitusleikkauksista. Suurimmat joukkuepelit liikuttavat seuratoimintojensa kautta yli miljoonaa suomalaista. Uhkana on, että liikuntaan ja urheiluun kohdistuu jopa neljänneksen leikkaukset.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

Näytä lisää vastaavia