Catz haki vierasvoiton Liepajasta

18.2.2017 Lappeenrannan Catz haki Latvia-Estonia –liigassa komean vierasvoiton Vega Liepajasta lauantaina. Vahvan avauspuolikkaansa ansiosta tuntuvan kaulan kasvattanut Catz hallitsi ottelua loppuun asti ja juoksi hienoon 69-53 (35-20) –vierasvoittoon.

Mika Haakanan suojatit hakivat tärkeän vierasvoiton Liepajasta. Kuva: Francois Perthuis

Lappeenrannan Catz aloitti Liepajan matkansa onnistuneesti, kun se kaatoi viikonlopun ensimmäisessä kohtaamisessa Vega Liepajan komeasti 69-53 (35-20). Voiton myötä Catzin voittosaldo yhdeksän ottelun jälkeen on 8/2.

Voitolla Catz varmisti paikkansa Latvia-Estonia –liigan välierissä.

Ensimmäisen voittotaistelun kannalta merkittävän nykäisynsä Catz teki jo ottelun toisella kymmenminuuttisella. Chandrea Jonesin johdolla noin viiden minuutin jakson numeroin 11-2 vienyt vierasjoukkue piti tiukalla puolustuspelaamisellaan kotijoukkueen vain 20 pisteessä avauspuolikkaan aikana ja siirtyi puoliajan isolle tauolle vakuuttavassa 35-20 –vierasjohdossa.

Vega Liepaja herätteli kiriaikeitaan kolmannella jaksolla, mutta lopulta tuloksetta. Liukas takamies Valencia McFarland aloitti ja Jones lopetti kissapaitojen 16-2 –runin, jolla Catz karkasi neljänneksen lopulla jo tavoittamattomaan 57-32 –johtoon.

Päätösjaksolla kotijoukkueen otteissa oli havaittavissa vielä piristymistä, mutta Catzin vierasvoitto ei tästä huolimatta ollut enää missään vaiheessa uhattuna. Loppulukemat numeroihin 69-53 sai kunnian venyttää vierailijoiden ottelun viimeisellä heitolla tarkkakätinen Camilla Grönberg.

- Tosi iso voitto ja loistava peli, ehkä jopa kauden paras esitys meiltä kauden tärkeimpään paikkaan, iloitsi Catz-luotsi Mika Haakana.

- Kurinalaista tekemistä molemmissa päissä kenttää. Olisimme voineet paremmalla viimeistelyllä johtaa puoliaikaan mennessä enemmänkin. Ottelu oli muutenkin kaikin puolin hyvää ja viihdyttävää koripalloa.

Catzin riveistä tahtipuikkoa heiluttivat joukkueen pisteykkönen, laituri Elena Reshetko (18/6/2 riiistoa) sekä vahvaa takamiespelaamista esittänyt McFarland (16/4 syöttöä). Grönberg upotti kaksi kolmosta ja kirjautti tililleen yhteensä 8 pistettä, 3 levypalloa ja yhden syötön.

Vegan parhaimmistoon lukeutuivat 19 pistettä heittänyt Ilze Jakobsone sekä 11 pisteen ja 6 syötön iltapuhteen suorittanut Ieva Vitola.

Ottelutilastot: Vega Liepaja - Catz

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.