Suomelle kaksi uutta FIBA-erotuomaria – Selkee ja Haaja kansainvälisille kentille

5.7.2017 Kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n erotuomarilistalla on yhteensä kuusi suomalaista tuomaria. Uusina niminä kansainvälisen FIBA-lisenssin saivat Ville Selkee ja Joona Haaja.

Ville Selkee nousi uutena nimenä FIBA:n erotuomarilistalle.

Selkeen lisäksi toisena uutena suomalaisena FIBA-lisenssin sai Joona Haaja. Kuvat: Ville Vuorinen & Erkki Hautaviita

FIBA on julkaissut listan tulevien kausien FIBA-erotuomareista. Jo aiemmin mukana olleiden kokeneempien suomalaistuomareiden lisäksi mukana on kaksi uutta kansainvälistä erotuomaria, kun joukkoon nostettiin Ville Selkee ja Joona Haaja.

- Tuntuu älyttömän hienolta. Pitkään tässä prosessissa on oltu mukana ja lisenssin eteen on tehty töitä. Ensimmäisen kerran olin FIBA:n erotuomariklinikalla Turkissa 2014 ja silloin tähdättiin nousuun 2017. Nyt se onnistui, Selkee iloitsi.

Myös Haajalle FIBA:n erotuomarilisenssi oli palkinto pitkäjänteisestä työstä kohti kansainvälisiä kenttiä.

- Ihan mahtava juttu. Tuntuu, että tämä on pieni palkinto siitä, mihin on panostanut viimeiset viisi vuotta täysillä, Haaja sanoi.

Urakka käyntiin syksyllä

25-vuotias Selkee on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt viheltää Korisliigaa jo kaudesta 2011 lähtien. Päättyneellä kaudella hänet valittiin vuoden erotuomariksi. Haajalla, 26, miesten pääsarjaotteluita on takana puolitoista kautta.

Uudet erotuomarit osallistuvat heti ensi viikolla Zagrebissa järjestettävään FIBA-tuomareiden koulutukseen. Ohjelmassa on luentojen lisäksi fysiikka- sekä sääntötestejä.

Selkeen ja Haajan ohella FIBA-lisenssin saivat suomalaisista Karolina Andersson, Henri Hilke, Petri Mäntylä sekä Johannes Sarekoski. Lisenssit ovat voimassa syksystä lähtien kaksi seuraavaa kautta.

Hilke, Mäntylä, Sarekoski ja Selkee ovat mustalla lisenssillä oikeutettuja viheltämään kaikkia FIBA:n alaisia otteluita, vihreän lisenssin saanut Andersson voi tuomaroida naisten otteluita ja Haajan valkoinen lisenssi oikeuttaa nuorten otteluihin.

- Alkuun edessä on todennäköisesti lähimaissa pelattavia seurajoukkuekilpailuja, eli nöyrästi lähdetään kansainvälisilläkin kentillä pohjalta liikkeelle ja töitä tekemään, Selkee suunnitteli.

 
28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

1.3.2024 12:15 Erotuomarit

Harvinaisuus Korisliigassa: Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis isä-poika-tiiminä samassa ottelussa

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan perjantaisessa Korisliiga-ottelussa nähdään harvinaisuus, kun ottelun ovat tuomitsemassa isä ja poika. Yli lajirajoen kyseessä on harvinaisuus: ensimmäinen isä-poika-erotuomaripari oli Rauno ja Juha-Petri Nieminen kaudella 1984-85. Tapahtuma on harvinainen pääsarjatasolla myös kansainvälisesti.

26.2.2024 21:27 Susijengi

Susijengi löysi taisteluilmeensä, nousi 17 pisteen takaa avausvoittoon EM-karsinnoissa

EM-karsintansa kotivoitolla Georgiasta avannut Tanska saapui maanantaina Espoo Metro Areenalle täynnä tulta ja tappuraa, upotti avauspuoliskolla liki kaiken mahdollisen ja karkasi 17 pisteen vierasjohtoon. Susijengi palasi kuitenkin pitkän tauon jälkeen perusasioihin ja säntäsi kollektiivisella esityksellä 5339-päisen kotikatsomon riemuksi 89–85 (42–58) -voittoon.

23.2.2024 23:47 Susijengi

Susijengi säikytteli MM-hopeamitalisti Serbiaa, mustat hetket veivät yllätyssaumat

Susijengin aloitusviisikko Elias Valtosen johdolla aiheutti kauhunhetkiä hallitsevalle MM-hopeamitalisti Serbialle sen kotiareenalla Belgradissa perjantai-illan EM-karsinta-avauksessa. Serbian kokoylivoima ja Susijengin pallonmenetykset ja kylmä heittoilta kohosivat lopulta ratkaiseviksi tekijöiksi, kun Serbia ampaisi yhdeksän pisteen takaa 77–61 (36–34) -voittoon.

5.1.2024 17:24 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme kultamitalia tuliaisiksi Tallinnan Baltic Sea Cupista

Suomen nuorisomaajoukkueet, Sudenpennut, lähti kotimatkalle kolme tusinallista kultamitaleita taskussaan Tallinnasta, kun Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekä 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet juhlivat Baltic Sea Basketball Cupin mestaruutta.

4.1.2024 23:10 Sudenpennut

Sudenpennuille jo toinen kolmen voiton päivä Tallinnan Baltic Sea Cupissa

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat jo toistamiseen kolme voittoa neljästä mahdollisesta Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa. Suomen vastustaja turnauksen toisena päivänä oli Viro.

3.1.2024 20:07 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Baltic Sea Cupin avauspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Tallinnassa tänään alkaneessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Latvia pelaa Suomen tapaan ensi kesänä A-divisioonan EM-kisoissa 16- ja 18-vuotiaiden ikäluokissa sekä tytöissä että pojissa.

1.12.2023 10:04 Erotuomarit

Aktiivisten erotuomareiden määrä kasvussa – mukaan mahtuu vielä

Koripalloliitto on tehnyt johdonmukaista työtä erotuomaritoiminnan laadun kehittämiseksi ja erotuomareiden riittävyyden varmistamiseksi tehostetusti parin viime kauden aikana. Aktiivisten erotuomareiden määrä on kasvanut liki 40 prosenttia kahdessa vuodessa.

9.11.2023 22:02 Susiladies

Susiladiesille unelma-alku EM-karsintoihin! Bulgaria kaatui Samakovin huutomyrskyssä

Susiladies aloitti tuoreet EM-karsintansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomi voitti Bulgarian vieraskentällä Samakovissa loppunumeroin 65-75 (35-33). Awak Kuier oli ilmiliekeissä 27 pisteen, 11 levypallon ja 5 torjunnan illalla, kun taas Lotta-Maj Lahtinen säkitti kaksi kylmäpäistä kolmosta ratkaisuhetkillä.

Näytä lisää vastaavia