Kataja voiton päähän finaaleista

23.4.2017 Joensuun Kataja otti todellisen niskalenkin välieräsarjassa Helsinki Seagullsia vastaan sunnuntaina. Kisahallissa tasaisensa soljunut ottelu kääntyi päätösjaksolla täydellisesti Katajalle, joensuulaisten tyylitellessä 84-67 (35-34) –vierasvoittoon.

Carl Lindbom ja Seagulls olivat käden mitan verran myöhässä päätösjaksolla, kun Teemu Rannikon johtama Kataja marssi välieräsarjan kolmanteen voittoon. Kuva: Ville Vuorinen

Ottelun kolme avausjaksoa sujuivat juuri niin tasaisissa merkeissä, kuin kolme jaksoa välieräkoripalloa vain voivat sujua. Kataja vei avauskympin kahdella pisteellä, toinen jakso meni Seagullsille pinnalla ja kolmas jakso urheiltiin tasalukemissa, joten päätösneljännekselle lähdettiin kutkuttavassa yhden pisteen vierasjohdossa.

Antto Nikkarinen nosti isännät päätösneljänneksen avaushetkillä pisteen johtoon komealla floaterillaan, mutta otti neljännen virheensä vielä avausminuutin loppupuolella ja siirtyi viidennen virheen pelossa penkille tämän jälkeen. Seagullsin takakentän virhevaikeudet syvenivät entisestään, kun Alex Vaenerbergin epäurheilijamainen virhe kahta minuuttia myöhemmin oli myös miehen neljäs.

Seagullsin kärsiessä virhevaikeuksista erityisesti takakenttänsä osalta, otti Kataja tilanteesta kaiken hyödyn irti. Päätösjakson toiselta minuutilta alkanut, vain isäntien Timo Heinosen lay-upin häiritsemä 16-2 –runi repi ottelun voittotaistelun ratkaisevasti Katajalle, vierasjoukkueen noustessa viisi minuuttia ennen päätössummeria jo 13 pisteen karkumatkalle.

Suurimmillaan vierasjohto kävi jo 19 pisteessä Jarekious Bradleyn hyppyheiton jälkeen puolitoista minuuttia ennen ottelun päätöstä, mutta Seagulls onnistui vielä kaventamaan vierasvoiton numerot lukemiin 84-67 (35-34).

Voiton ansiosta Kataja johtaa ottelusarjaa voitoin 3-1.

- Hyvä vierasvoitto meille. Me olimme hyviä puolustuspäässä, emme antaneet Seagullsille helppoja heittoja ja hyökkäyspäässä pidimme huolta pallosta. Näistä asioista olemme puhuneet koko sarjan ajan, kommentoi Katajan päävalmentaja Greg Gibson.

Bradley oli vierasjoukkueen tehokkain pelaaja sunnuntaina 19 pisteellä ja 7 levypallolla. Bradleyn takana 14 pisteeseen ylsivät Vesa Mäkäläinen (14/3), Darryl Bryant (14) ja Rion Brown (14/6/3 syöttöä), Teemu Rannikon operoidessa Katajalle 13 pistettä ja 5 koriin johtanutta syöttöä.

Seagullsin riveistä kovinta jälkeä tekivät Gerald Lee Jr. (13/4), Devonte Upson 12/6) sekä tehokkaat 22 minuuttia kentällä viettänyt Nikkarinen (10/4 syöttöä).

Ottelutilastot: Seagulls - Kataja

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit