Kouvot ja Bisons kasvattivat voittoputkiaan

22.3.2014 Korisliigan kevätkauden kovin nousijajoukkue Kouvolan Kouvot jatkoi kapuamistaan kohti parempia pudotuspelisijoja lauantaina peittoamalla URHOtv-ottelussa Tapiolan Hongan 88–100 (42–47). Nilan Bisons jatkoi omaa voittoputkeaan Korikobrien kustannuksella, ja Kauhajoen Karhu haki tärkeän voiton Kataja Basketista.

Ville Kauniston Kouvot haki kahdeksannen perättäisen voittonsa..

..ja Tuukka Kotin Bisonsilla perättäisvoittoja on jo yhdeksän.

Karhun Andre Williamson upotti ratkaisevan kolmosen Katajaa vastaan. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis.

Hongan ja Kouvojen välinen URHOtv-ottelu oli tasainen ja kiihkeä runsaan kolmen jakson ajan ja aina tilanteeseen 77–77, jolloin pelikellossa oli aikaa vielä kahdeksan minuuttia.

Ilari Seppälän, Matt Gibsonin ja Tuomas Hirvosen korit vapauttivat kouvolalaiset kahdeksan pisteen johtoon, jota vieraat eivät enää päästäneet käsistään. Kouvot venytti loppuhetkien hurmoksellaan johtonsa parhaimmillaan 17 pisteeseen ja hiljensivät espoolaiskatsomon 12 pisteen voitolla.

– Honka oli alussa aktiivisempi, mutta toisella puoliskolla saimme puolustukseen otetta ja etenkin Ronnie Clarkin eteen kättä. Vaikka teimme sata pistettä, voitto tuli nimenomaan puolustuksen kautta, korosti Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Kentän ehdottomat ykköset oli Kouvojen Ville Kaunisto (23/16/2 blokkia) ja Matt Gibson (29/6/3 syöttöä/5 riistoa), jotka tekivät käytännössä mitä tahtoivat. Myös Ilari Seppälä (14/1) ja Justin Hawkins (13/6) pussittivat kaksinumeroiset.

Hongasta Ronnie Clark (28/6) pussitti kovan heiton toisensa jälkeen. Brady Morningstar (23/3/3 syöttöä), Jaraun Burrows (13/13) ja Villematti Kopio (14/1) onnistuivat myös tahoillaan.

Kouvot nousi voitollaan voiton päähän seitsemännen sijan Namika Lahdesta.

Bisonsille yhdeksäs perättäinen

Hallitseva mestari Nilan Bisons jatkoi perättäisten voittojensa sarjaa Loimaalla yhdeksään, kun pudotuspelisijoista kamppaileva Lapuan Korikobrat kaatui ”veräjässä” 98–85 (45–46).

Bisons saapui kotiotteluunsa taistelusuunnitelmanaan pakottaa lapualaisten liukas ykköstykki Kyle Fogg sekä eleettömän tehokas Lawrence Kinnard tekemään ylitöitä jokaisen korinsa eteen.

Fogg (33/7) ja Kinnard (16/8/3 syöttöä) kannattelivat joukkuettaan kohti yllätysvoiton mahdollisuutta kolmen jakson ajan, kunnes loimaalaisten hiillostus sai bensan loppumaan vierastankista.

Korikobrien 66–67-johto vaihtui neljännen jakson taitteessa Bisonsin 77–67-johdoksi, joka ratkaisi ottelun.

Bisonsista Tuukka Kotti (21/10) sekä Aubrey Coleman (28/4) pelasivat hienon ottelun ja saivat vahvaa tukea Matti Nuutiselta (16/4). Frank Robinson (9/5/3 syöttöä) teki myös paluun pelikentille.

Karhu jatkoi Katajan lamaa

Viime viikkoina alamaissa ollut Kauhajoen Karhu haki elintärkeän voiton liigataulukkoon aiheuttamalla joensuulaiselle Kataja Basketille neljännen perättäisen tappion. Karhu katkaisi Katajan jatkoajalla 90–86 (30–30, 78–78).

Ilman Teemu Rannikkoa pelanneen Katajan kuolinisku nähtiin vajaat minuutti ennen jatkoajan loppua, jolloin Andre Williamson sivalsi kolmosellaan Karhun 87–83-johtoon. Hetkeä myöhemmin Henri Hirvikoski sinetöi kauhajokisten voiton vapaaheittoviivalta.

Justin Baker (19/11) rynni Karhulle tupla-tuplan. Bojan Sarcevic (18/5/5 syöttöä/5 riistoa) pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan.

Katajasta Alex Wesby (29/5) ylsi kauden parhaaseensa.

(Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit