Kouvot vei Kymenlaakson derbyn nimiinsä

21.10.2016 Perjantai-iltana Korisliigassa nähtiin kiihkeä Kymenlaakson derby, kun Kouvot isännöi KTP-Basketia kotisalissaan. Kotijoukkue oli lopulta vahvempi lukemin 93-79 (44-40).

Raheem Bucklesilla oli voitokas debyytti Kouvolassa. Kuva: Matti Koskinen.

Vierasjoukkue aloitti ottelun terävästi vieden ensimmäiset kaksi minuuttia nimiinsä 0-9, Sherman Gayn (24/4) kahdella perättäisellä donkilla. Kouvot hilasi itsensä kuitenkin hiljalleen vieraiden tuntumaan ja siirtyi Ville Kauniston (20/9) johdolla 22-21 -johtoon juuri ennen jakson päättymistä.

Toisella neljänneksellä Kouvot karkasi nopeasti 33-25 -johtoon Steven Pledgerin (17/3) onnistuineilla kolmosilla. Kotkalaisryhmä kuroi eron kuitenkin yhtä nopeasti umpeen, kuin se oli kasvanutkin. Raheem Applebyn (20/0/7 syöttöä) and-onella puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen neljän pisteen johdossa.

Osku Heinosen (9/0) kaksi perättäistä kolmosta kasvattivat isäntien johtoa kolmannen neljänneksen puolivälissä, johon vieraiden Villematti Kopio (8/1) onnistui kuitenkin vastaamaan kahdella omalla onnistumisellaan. KTP nousi erän loppua kohden vielä neljän pisteen iskuasemiin, mutta Kauniston viimeistelyn myötä viimeiselle kymmenminuuttiselle mentiin tilanteessa 70-64.

Kauden toisen tripla-tuplansa viimeistellyt Monyea Pratt (18/12/12) toi vieraat kahden pisteen päähän neljännen jakson alkajaisiksi, mutta KTP-Basket ei onnistunut pysyttelemään isäntien vauhdissa mukana ja lopulliset naulat arkkuun löivät Tuomas Hirvosen (11/1) sekä Pledgerin kolmen pisteen heitot tilanteessa 86-72.

Kouvojen tuorein hankinta Rakeem Buckles esiintyi ottelussa edukseen kirjauttaen 22 minuutissa tupla-tuplan (13/12).

Lisätiedot: Ottelutilastot

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit