KTP:n Roope Mäkelä haastaa opettajansa

15.4.2009 Korisliigan mestaruutta puolustava Espoon Honka ei kuntopuntarin perusteella pääse kerskailemaan puolivälierävastustajansa kunnolla. Espoolaisleirissä ei kuitenkaan suostuta henkselien paukutteluun, vaikka vastaan asettuvan KTP-Basketin viime kuukaudet ovat olleet tuskaa täynnä.

Tapiolan viikonlopun voimistelukisojen takia jo torstaina alkavassa ottelusarjassa kotkalainen KTP-Basket on haastaja isolla alkukirjaimella. KTP päätti runkosarjan viiteen peräkkäistappioon. Viimeisestä kymmenestä pelistä tuliaisina oli vain yksi voitto.

 

- En pidä väitteistä, joiden mukaan olisimme saaneet helpon vastustajan. Kotkassa on kokeneitakin pelimiehiä, ja arvostan kotkalaisen koripalloilun korkealle, korostaa Hongan valmentaja Mihailo Pavicevic, 51.

 

Honka löi KTP:n kaikissa neljässä runkosarjakohtaamisessa, kertaalleen tosin jatkoajan jälkeen. Pientä jännitettä ottelusarjaan on luvassa siitä, että KTP:n peräsimessä vajaan kuukauden ollut ex-huippupelaaja Roope Mäkelä kohtaa valmentajana ensi kertaa entisen käskyttäjänsä Pavicevicin.

 

- Varmaan Pavicevic sanoo kohteliaasti, että tunnen hänen kuvionsa. Hän on kuitenkin niin juoni valmentaja, että muuttaa aina kuvioita uudessa playoff-sarjassa, Mäkelä, 35, naurahtaa.

 

KTP hankkiutui helmikuun lopulla eroon Pyrintöön palanneesta Damon Williamsista. Kun Steve Smith loukkaantui vakavasti ja uutta vierastyöläistä ei enää voi tilalla värvätä, on joukkueen pitänyt tulla toimeen kahdella amerikkalaispelaajalla.

 

- Näillä vain on mentävä, mutta saavathan nuoret kuten Lehtoranta (Juho), Dobras (Milos) ja Ikävalko (Sami) enemmän vastuuta, kuittaa pelaajana nelinkertainen Suomen mestari Mäkelä.

 

- Olisi joukkueelta todella kova saavutus, jos pystyisimme Hongan kaatamaan. Espoolaisviisikkoonhan on tyrkyllä kolme maajoukkuepelaajaa ja kolme vierastyöläistä, lataa Mäkelä paineita Tapiolan suuntaan.

 

Honka kävi taistelunsa runkosarjan aikana. Loukkaantumiset tuntuvat voitetuilta lukuun ottamatta Monte Cummingsia, jonka kausi päättyi polvioperaatioon. Muutenkin vahvaan ryhmään liittyivät tämän vuoden puolella Tuukka Kotti ja Chanan Colman.

 

- Joukkueeni ei ole koskaan ollut tarpeeksi hyvässä kunnossa, mutta terveeltä se ainakin viime harjoituksissa vaikutti. Toivon, että olemme valmiit pudotuspeleihin, Pavicevic hymähtää.

 

Pavicevic hakee Hongan valmentajana jo toista kolmen kullan putkea. Viidesti espoolaiset mestareiksi valmentaneen montenegrolaisen edellä kotimaan tilastossa on enää seitsemän mestaruuden Kari Liimo. Pavicevic on arvokkaassa seurassa, sillä viisi mestaruutta nappasi urallaan myös legendaarinen Pentti Salmi.

 

Honka ja KTP ovat kohdanneet kolmesti pudotuspeleissä 2000-luvulla. Vuonna 2007 espoolaiset pudottivat KTP:n välierissä voitoin 3-2 ja vuonna 2002 puolestaan voitoin 3-1. Vuonna 2004 KTP päihitti Hongan pronssipeleissä yhteistuloksella 185-176.

 

Puolivälieristä pääsee jatkoon kolmella voitolla. Muut puolivälierien ottelusarjat ovat Lahti-Korihait, Kouvot-Pyrintö ja Kataja-ToPo.

 

Kokoonpanot ja tilastot

Runkosarjakohtaamiset

Lue myös seuraavat artikkelit

Koris.net esittelee kunkin puolivälieräparin omalla jutullaan. Seuraava ennakko julkaistaan torstaina.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
7.5.2024 15:23 Korisliiga

Korisliigan finaalien 2023-2024 erotuomarit valittu

Huomenna alkava miesten Korisliigan finaalisarja tuomitaan seitsemän erotuomarin voimin.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

6.5.2024 14:31 Korisliiga

Rougeaulle 100 torjuntaa pudotuspeleissä täyteen

Helsinki Seagullsin Rene Rougeau torjui lauantaina ratkaisevassa seitsemännessä välieräpelissä Kauhajokea vastaan vastustajan koriinheiton neljästi.

6.5.2024 12:01 Korisliiga

Aapeli Alanen palaa Bisonsiin

Bisons Loimaa tiedottaa tehneensä 1+1-vuotisen Lahdesta kotoisin olevan Aapeli Alasen kanssa.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia