KTP venytti kotivoittojen putkeaan jo seitsemään Uran kustannuksella

22.1.2019 20:11 Sarjanousijalle tappio oli seitsemäs peräkkäinen.

KTP:n kapteeni Michael Pounds on pelannut kauden yli kymmenen pisteen keskiarvolla. Kuva: Ville Vuorinen

KTP-Basket ei hätkähtänyt Kaarinan Ura Basketin alkuhetkien mainiosta heittopelistä, vaan sarjapisteet jäivät tiistai-illan ainokaisessa Korisliiga-kohtaamisessa Kotkaan 88–68 (49–33).

KTP:lle voitto oli jo seitsemäs peräkkäinen kotiparketilla. Kaikkiaan voitto oli kotkalaisjoukkueen kauden 14.

Ottelun avauspuolisko oli kaksivaiheinen. Ura aloitti erittäin terävästi tarkan heittotyöskentelynsä turvin. Vierasjoukkue johti ensimmäisellä jaksolla parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä, kunnes KTP otti hiljalleen ohjat käsiinsä.

KTP vei ensimmäisen puoliajan viimeiset 15 minuuttia tylysti numeroin 39–16. Kotkalaisten huuman viimeisteli kahden pisteen suortituksellaan 43-vuotias Jari Vekkilä. Näin Vekkilä avasi kauden pistetilinsä Korisliigassa.

Toisella puoliajalla Ura ei onnistunut käynnistämään kunnollista kiriä. Viime aikoina vakuuttavasti pelannut KTP piti vierailijat selvästi takanaan.

KTP:n ottelun tehokkaimmat olivat kapteeni Michael Pounds (17/4/2s) ja Kevin Langford (18/6). Seagullsista Kotkaan siirtynyt Jalen Jackson (12/4/6s/3r) debytoi KTP:n paidassa eriomaisesti.

Uran tehopelaaja oli jälleen kerran heittovoimainen Avery Woodson (22/5/3s). Ilahduttavaa oli myös puolustusekspertti Pyry Rainamaan paluu tositoimiin alkukaudesta tapahtuneen loukkaantumisen jäljiltä.

Ura Basket on hävinnyt nyt jokaisen ottelun marraskuun pelaajaksi valitun sentteri Malik Dimen lähdön jälkeen. Puolustuksen lukkona ja maalivahtina toimineen Dimen vaihdettua Korisliigan kentätä Bulgarian pääsarjaan on Ura hävinnyt seitsemän ottelua. Noissa otteluissa vastustajat ovat vieläpä tehneet keskimäärin miltei sata pistettä.

KTP-Basket pelaa seuraavan kerran perjantaina Lapualla. Ura sen sijaan pelaa seuraavan kerran lauantaina Helsinki Seagullsin vieraana Vantaan Energia Areenalla. Tuolloin Uran punaisissa debytoinee myös tuorein hankinta, 201-senttinen sisäpelaaja Jesse Perry.

Ottelutilasto

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit