Lappeenranta kaatoi Keravnosin EuroCupin avauksessa

19.11.2007 Lappeenrannan NMKY aloitti EuroCup-ottelunsa Lappeenrannan urheilutalolla komealla voitolla nimekkäistä pelaajista koostuneesta Keravnosista lukemin 87-71 (42-39). Kaksiosaisen karsintaottelun toinen osa pelataan Nikosiassa 27.11. Voittaja etenee EuroCupin lohkovaiheeseen.

Lappeenrannan EuroCupin avausottelu alkoi vierasjoukkue Keravnosin hienoisella hallinnalla. Ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen vieraat johtivat luvuin 23-17 kotijoukkueen heikon heittopelin takia. Lappeenrantalaiset heittivät 12 kolmosen yrityksestään avausjaksolla vain kaksi sisään vierailijoiden löytäessä renkaan tarkemmin ja lähempää koria.

Toisella jaksolla Team Lappeenranta nimellä EuroCupissa pelaava kotijoukkue tiivisti puolustustaan ja onnistui pitämään Keravnosin kokeneen eurokenttiä kolunneen joukkueen kolmessa pisteessä avauspuoliajan viimeiset neljä minuuttia.

Koko ottelun alkupuolen tiukassa vartioinnissa ollut Petri Virtanen avasi pistetilinsä vasta vajaa kolme minuuttia ennen taukoa kaventaen vierasjoukkueen johdon lukemiin 36-34. Pasi Riihelä huudatti heti perään kotiyleisöä tuomalla lappeenrantalaiset tasoihin.

Tauolle lähdettiin kotijoukkueen hurmoksessa saman kaksikon onnistuneilla kolmosilla. Virtanen ampui ensin oman kolmosensa pussin pohjaan ja Riihelä jatkoi vieden kotijoukkueen tauolle niukassa johdossa 42-39.

Avausjaksolla parhaiten EuroCupin vauhdissa kestivät kotijoukkueesta 11 pistettä ja seitsemän levypalloa tehtaillut Adrian Henning sekä kahdeksan pistettä upottanut Pasi Riihelä. Juha Sten kantoi vastuuta takamiesosastolta Virtasen pysyessä pitkään pisteittä ja nosteli seitsemän pistettä puoliaikaan mennessä.

Virtanen vauhditti loppukiriä

Kolmas jakso pelattiin tasatahtia. Kovassa puristuksessa ollut Petri Virtanen pääsi jakson edetessä yhä kuumemmin peliin mukaan. Lappeenrannan amerikkalaislaituri Ivan Harris nousi myös esiin ottaen osaa pistetehtailuun. Viimeiselle neljännekselle lähdettiin kutkuttavassa Lappeenrannan johdossa 59-55.

Lappeenrantalaiset aloittivat ensimmäisen osaottelun tavoitteena olleen piste-eron tekemisen neljännen jakson puolivälissä. Harris onnistui kaaren takaa Virtasen tarjoillessa, Reinar Hallik kasvatti vapaaheittoviivalta eroa lisää ja lopulta Lappeenrannassa nähtii suomalaisille jo tutuksi tullut Petri Virtanen -show.

Maajoukkuetähti onnistui ensin kakkosessaan, jonka jälkeen rankaisi kolmesti vapaaheittoviivalta. Lisää satoi Keravnosin tähtien niskaan Virtasen tykittäessä kolme pistettä tällä kertaa kaaren takaa vieden Lappeenrannan 84-70 johtoon.

Virtasen tulituksen jälkeen Juha Sten ja tuplalukemat ottelussa kirjauttanut amerikkalaisvahvistus Adrian Henning kasvattivat vielä vapaaheitoillaan ottelun loppulukemiksi 87-71.

Lappeenrantalaisista Virtanen tehtaili lopulta 18 pistettä ja haki kolme levypalloa. Ivan Harris, Lappeenrannan Korisliiga-otteluissakin tehokkaimpana on häärinyt Henning ja varsinkin kolmosissaan tarkasti osunut Pasi Riihelä heittivät 17 pistettä mieheen.

Keravnos on tunnettu kokeneena joukkueena eurokentillä, joten kotiottelusta hankittu 16 pisteen etumatka toista osaottelua varten sai vielä apua vierailijoilta, sillä Keravnosin väkivahva 205-senttinen Panagiotis Trisokkas heitti kotiyleisön riemuksi viimeiset vapaaheittonsa ohi vain muutama sekunti ennen ottelun loppua.

Maanantain jokainen piste oli tärkeä, sillä Kyproksella Team Lappeenranta saa tuntea Keravnosin fanaattisen kotiyleisön sekä äärimmilleen ärsytetyn kotijoukkueen.

- Tämä oli iso voitto meille ja iso asia suomalaiselle koripallolle. Jos viisi pelaajaa heittää yli kymmenen pistettä kansainvälisessä ottelussa, se on jo jotain. Olen hyvin ylpeä joukkueestani. Enkä ole kertaakaan nähnyt joukkuetta selviytyvän europelistä ainoastaan kolmella menetyksellä, kuten me tänään teimme, kommentoi Lappeenrannan päävalmentaja Mika Turunen ottelua.

- Pelasimme alun kohtalaisesti, mutta siitä huolimatta Keravnos laittoi lähes kaikki heittonsa sisään. Heittopelimme kolmen pisteen viivan takaa oli kauheaa. Aloimme osumaan vasta toisella puoliajalla. Ensi tiistain ottelu tulee olemaan todella kova. Heidän hallinsa on täysin erilainen Lappeenrantaan verrattuna. Kuulin, että halli on aika pieni ja siitä on paljon etua kotijoukkueelle. Meidän tulee olla valmiita siihen, totesi Pasi Riihelä.

Toinen osaottelu pelataan Nikosiassa tiistaina 27.11. klo 19:30.

Ottelun tilastoihin tästä.

Asiat

17.5.2024 15:25 Pelaajat

Lotta Vehka-aho suuntaa ensi kaudeksi Saksaan

Naisten Korisliigaa Peli-Karhuissa viimeiset kolme kautta pelannut Lotta Vehka-aho on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa.

17.5.2024 12:52 Pirkka Street Basket

Loimaalla loistava Pirkka Street Basket -tapahtuma

Loimaalla pelattiin korista, tuuletettiin ja tanssittiin musiikin tahdissa

16.5.2024 14:02 Pirkka Street Basket

Riihimäen riemastuttava Pirkka Street Basket -tapahtuma

Vuoden hauskinta koulupäivää vietettiin aurinkoisessa säässä Riihimäellä.

16.5.2024 12:05 Koripalloliitto

Robert Petersen - koripallon uranuurtaja Suomessa

Toukokuun 16. päivä 2024 tulee kuluneeksi 96 vuotta Robert "Petteri" Petersenin syntymästä. Amerikkalaissyntyisen valmentajan perintö elää suomalaisessa koripallossa vahvana, ja esimerkiksi 15-vuotiaiden SM-sarja on nimetty hänen mukaansa Robert Petersen Cupiksi.

15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

15.5.2024 15:15 Pirkka Street Basket