Koripallon pelisäännöt muuttuvat Suomessa ja maailmalla

20.8.2014

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt uudet pelisäännöt kokouksessaan 14.8.2014 (LIITE) ja ne astuvat voimaan välittömästi kaikissa Suomen Koripalloliiton alaisissa sarjoissa pl. sääntökohta D, jossa vielä ensi kauden ajan käytetään vuoden 2010 sääntöjä (http://www.basket.fi/@Bin/24502798/Pelisäännöt_joukkueiden+keskinäinen+sijoittuminen_2014-15.pdf).

Muutokset entisiin sääntöihin (2010) löytyvät oheisesta yhteenvedosta sekä pelisääntöjen tekstiosuudesta keltaisella yliviivattuna.

Espanjassa pelattavissa MM-kisoissa pelataan vielä menneen kauden pelisäännöillä.

Karsinnat nuorten valtakunnallisiin sarjoihin kaudeksi 2014-15 pelataan oheisten pelisääntöjen mukaisesti.

 
3.9.2020 15:23 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon uudet pelisäännöt ovat julkaistu

Suomen Koripalloliitto on hyväksynyt pelisääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan Suomen Koripalloliiton alaisissa sarjoissa 1.9.2020. Uusien pelisääntöjen muutokset ovat maltillisia.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Seurauutisia #3: Jaa parhaat korishetket ja yhdessä saavutetut onnistumiset

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #1: Koulutustukea haettavissa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

3.3.2017 Erotuomarit

3x3 Finnish Tour jatkuu Helsingissä 17.-19.3.2017

GoExpo-messujen yhteydessä lauantaina 18.3. järjestetään satelliittitasoinen 3x3-turnaus Helsingin Messukeskuksessa.

3x3-koristapahtuma Helsingissä U20 EM-kisojen yhteydessä

Suomen Koripalloliitto yhteistyössä Susijengi-fanien ja HNMKY Yökoriksen kanssa järjestää 3x3 Finnish Open -turnauksen Helsingissä 20-vuotiaiden miesten EM-kisojen yhteydessä 16.-23. heinäkuuta. Turnaus huipentuu Finnish Open -lopputurnaukseen, joka järjestetään Kampin Narinkkatorilla 23.7.

26.11.2015 Pohjoinen alue

Seurakysely: Koripalloliiton ydinpalveluihin ollaan erittäin tyytyväisiä

Suomen Koripalloliiton seurakenttä on tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen liiton tarjoamiin ydinpalveluihin, sarjatoimintaan ja koulutukseen. Erityisen tyytyväisiä seurat ovat sarjatoimintaan liittyviin palveluihin, tulospalveluun ja sarjailmoittautumiseen, käy ilmi seurojen tyytyväisyyskyselystä, jonka Koripalloliitto teetti Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksella (KIHU).

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

Seuratoiminnan kehittämistukea haettava 15.3.2011 mennessä

Vuonna 2011 Seuratoiminnan kehittämistukea voi hakea kahteen eri tarkoitukseen: päätoimisen työntekijän palkkaukseen sekä seuran liikunta- ja urheilutoiminnan kehittämiseen. Rahat myöntää opetus- ja kulttuuriministeriö ja ne ovat kokonaisuudessaan Veikkauksen tuottoa.

Näytä lisää vastaavia