0-tason koulutusta tarjolla seuroille: Tule ohjaajaksi -koulutus

4.2.2010 Koripalloliitto aloittaa uuden koulutustason, joka antaa alustuksen ohjaajana toimimiseen ja valmistaa ohjaajaa osallistumaan peruskoulutustasolle. Seurat voivat tilata Tule ohjaajaksi -koulutuksen haluamana päivämääränään paikkakunnalleen.

Tervetuloa ohjaajaksi -koulutus (3 h) on tarkoitettu uusille ja aloittaville 6–11-vuotiaiden lasten ohjaajille ja valmentajille. Taustalla on halu auttaa tulevia ohjaajia alkuun ja innostaa uusia ihmisiä toimimaan ohjaajina ja valmentajina seuroissa. Koulutuksen tavoitteina on antaa aloittaville ja uusille ohjaajille perustietoja ja -taitoja lasten ohjaamisesta sekä innostaa ohjaajia etenemään koulutuspolulla.

Kohderyhmä

Tule ohjaajaksi -koulutusta suositellaan juuri ohjausuraa aloitteleville, koripalloa mahdollisesti vielä itsekin pelaaville seuran nuorille, seuran kaikille valmennustiimeille sekä valmennuspäälliköille ja valmennuksen vastuuhenkilöille.

Tule ohjaajaksi -koulutuksessa ei ole 15-vuoden alaikärajaa kuten peruskoulutustasolla (Taso I). Koulutus antaa lyhyen alustuksen ohjaajana toimimiseen. Tule ohjaajaksi -koulutus ei korvaa koripallon peruskoulutusta. Säännöllisesti ohjaajiksi ryhtyville suositellaan pikaisesti koripallon peruskoulutustasolle osallistumista heti Tule ohjaajaksi -koulutuksen jälkeen.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan seurassa yhden arki-illan aikana (3h). Koulutuksessa työskennellään luokassa ja salissa. Koulutusta varten tulee seuran hankkia paikalle demoryhmä (mini-/mikrojuniorit). Demoryhmässä tulee olla 12–25 lasta. Helpoin tapa on sopia koulutus siten, että demoryhmällä on omat treenit samaan aikaan. Minimissään kurssin demo-osuus salissa vie vain reilu 30 minuuttia, joten demo voi olla tarvittaessa vain osana ryhmän perustreenejä (muu harjoitus oman ohjaajan johdolla). Suositeltavaa on, että koko harjoitus toteutetaan kuitenkin koulutusta vetävän kouluttajan toimesta.

Mikäli seura haluaa isännöidä koulutusta, on oltava yhteydessä koulutuskoordinaattoriin; tiina.karvonen@koripalloliitto.fi.

Malliaikataulu

Luentosali (1h)

  • Mitä ohjaajana toimiminen on?
  • Lasten urheilun tärkeät asiat
  • Mitä ovat koripallon perustaidot?
  • Koulutettavien ohjeistus saliharjoituksen pisteiden vetämiseen

Harjoitussali (1h)

  • Harjoitukset joissa koulutettavat toimivat apuohjaajina

Luentosali (1h)

  • Pienryhmissä kokemusten purkaminen saliosuudesta
  • Miten vedän koko harjoituksen?
  • Ohjaamisen perusteet + DVD
  • Yhteenveto, tulevien koulutusmahdollisuuksien esittely
  • Lopetus, uusien ohjaajien sijoittaminen uusiin harjoitusryhmiin

Kurssilaisten määrä

Suositeltava määrä kurssilaisia on 12–24, jotta demoharjoituksessa kaikki pääsevät kokeilemaan ohjausta. Jos ilmoittautuneita on enemmän, voidaan koulutus jakaa osallistujien kesken kahdelle eri illalle.

Kurssin hinta

Tule ohjaajaksi -koulutuksen hinta on 35€/hlö sisältäen Nuori Suomen Tervetuloa ohjaajaksi! -oppaan ja koripallomateriaalin. Tämän voi maksaa koulutusseteleillä. Mikäli seura järjestää kurssin, on koulutuksen hinta seuran jäsenille 20€/hlö, mikäli koulutusseteleitä ei käytetä.Kurssi järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 12. Lasku kurssista lähetetään jälkikäteen.

Ilmoittautuminen kurssille

Ilmoittautumiset kullekin kurssille avautuvat heti, kun seuran kanssa saadaan aikataulu ja paikka kouluttajineen sovittua. Jokaisen osallistujan pitää ilmoittautua kurssille henkilökohtaisesti. Kaikki kurssit ovat avoimia kursseja, joille voi ilmoittautua vaikka itse seurassa ei toimisikaan. Seuran omat ohjaajat ovat kuitenkin etusijalla, mikäli kurssi tulee täyteen.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on viikko ennen kurssia. Tämän jälkeen kurssille voi vielä ilmoittautua, mikäli kurssilla on tilaa. Ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumislomakkeella.

Tervetuloa kouluttautumaan!

 
21.9.2020 11:15 Valmentajat

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Helsingissä

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Helsingin NMKY:n kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Helsingissä. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

27.2.2019 19:22 Pääjuttu

HKVT 2019 -kurssille haku on käynnissä - ilmoittautuminen päättyy 4.3.

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat. Soveltuvuuskokeeseen voi ilmoittautua 4.3. saakka.

27.2.2019 18:45 Koripalloliitto tiedottaa

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy maaliskuussa - ilmoittautuminen päättyy 4.3.

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Ilmoittautuminen maaliskuussa alkavalle kurssille päättyy 4.3.

15.1.2019 17:37 Valmentajat

Nuorisovalmennusseminaari keräsi 135 valmentajaa Kisakallioon

Vuotuinen Nuorisovalmennusseminaari Kisakallion Susi Training Centerissä keräsi jälleen kerran ison joukon valmentajia yhteen. Seminaarin ohjelmassa oli tuttuun tyyliin mielenkiintoisia esityksiä ja valmentajien illallinen Rantamakasiinin tunnelmallisessa miljöössä. Nuorisovalmennusseminaarin esitykset ja materiaalit löytyvät nyt Koripalloliiton valmentajakoulutuksen oppimisympäristöstä, Susi Campuksesta.

1.1.2019 20:17 Valmentajat

NVS 2019: 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue demoryhmänä lauantaina 12.1.

Nuorisovalmennusseminaarin ilmoittautuminen on avoinna vielä 8.1. saakka. Nyt myös demoryhmät ovat vahvistuneet. Perjantaina Susi Training Centerin parketille astelevat Tapiolan Hongan U15-pojat ja lauantaina on vuorossa alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueryhmän pelaajia. Seminaariin on jo nyt ilmoittautunut esiintyjineen 110 koripallovalmentajaa.

21.12.2018 10:58 Pääjuttu

Nuorisovalmennusseminaarin ilmoittautuminen on avoinna 8.1. asti

Kisakalliossa 11. - 12.1. järjestettävän Nuorisovalmennusseminaarin ilmoittautuminen on avoinna aina tammikuulle asti. Majoitustilaa on kuitenkin tarjolla enää rajoitetusti, joten majoitusta kaipaavien kannattaa ilmoittautua nopeasti.

7.12.2018 13:06 Koulutus

NVS 2019: Seminaarin ohjelma on valmis

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 11. – 12.1.2019. Seminaarin ohjelma on nyt valmis, kun alle 16-vuotiaiden tyttöjen valmennusjohtoa esiintyy lauantain päätteeksi.

16.10.2018 18:51 Valmentajat

HKVT 2019 -kurssille haku käynnistyy tammikuussa

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat.

11.10.2018 14:44 Valmentajat

Lasten valmennuksen erityispiirteet koripallossa-koulutus marraskuussa Kisakalliossa

Koulutus on suunnattu lasten valmennuksessa mukana oleville, jo koulutus- ja valmennustaustaa omaaville valmentajille, jotka haluavat syventää osaamistaan nimenomaan lasten valmentamisessa. Koulutus järjestetään Kisakalliossa 10. - 11.11.2018. Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 5.11.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

Näytä lisää vastaavia