Koripallon alumnitoiminnan käynnistävä kiertue Turussa, Tampereella ja Helsingissä

4.4.2018

Suomalaiselle koripallolle alumniverkoston osaaminen ja asiantuntemus ovat tärkeitä resursseja, joka voi hyödyttää niin lajin kokonaisvaltaista kehittymistä kuin esim. pelaajien ammattimaisten harjoitusmahdollisuuksien paranemista ja työelämävalmennuksen saamista peliuran ohessa. Alumnitoiminta mahdollistaa myös alumnien tehokkaamman verkottumisen keskenään. Alumnitoimintaan osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja haluun antaa lajille takaisin omaa panostaan.

 

Finnish Basketball Hall of Fame sai Amerin Kulttuurisäätiöltä tuen, jonka avulla kehitetään myös suomalaista koripalloalumnitoimintaa. Pari vuotta vireillä ollut alumnitoiminta käynnistyy nyt konkreettisesti kiertueella, joka verkottaa huhti-toukokuussa alumneja keskenään kolmella paikkakunnalla ja avaa samalla alumnitoimintaa.

 

Kiertueen aikataulu:

Turussa 19.4. vieraina Tiina Sten (Viestintäliiga) avaa keskustelua mm. verkostoitumisesta. Kai Kulovaara (UraBasket) puhuu vuorovaikutteisesta yrityskumppanuuksien luomisesta ja Jari Raitanen (Work Pilots) korisnuorten työllistämisestä.

Tampere 26.4., jossa Juha Vuorio (Ten Years Production/Hook-ravintolat) alustamassa mitä viihde, bisnes ja urheilu voivat toisiltaan oppia. Elisa Hakanen (Pyrintö) puhuu naisjohtajuudesta miesvaltaisessa työyhteisössä ja Jari Raitanen (Work Pilots) puhuu korisnuorten työllistämisestä.

Helsinki 16.5. Alustajat ilmoitetaan myöhemmin.

 

Huom! Kaikissa tapahtumissa on yhtenä vieraana edellä mainittujen lisäksi Jari Raitanen (Work Pilots), jonka johdolla keskustellaan siitä, miten voisimme parhaiten luoda työkokemusta ja -paikkoja nuorille koripalloilijoille peliuran lomassa. Tavoitteena on luoda paikallisia pooleja, joiden kautta nuorten työllistäminen ja tukeminen tehdään mahdollisimman helpoksi. Tästä toivotaan syntyvän hyötyä seuratasolle asti.

 

Aika kaikissa 14-15.30, paikkana urheilijaystävälliset Hook-ravintolat. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille korisalumneille ja ilmaisia.

 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Tästä.
- Mukaan mahtuu max. 30 hlöä ilmoitttautumisjärjestyksessä.

 

Alumnitoiminnasta tarkemmin

 

Esimerkkejä osallistumistavoista:


- Yrityselämässä mukana oleva voi mentoroida nuoria pelaajia työuran suhteen.
- Alumnien yhteistapaamisissa pääset muistelemaan vanhojen kavereiden kanssa peliaikoja ja verkostoitumaan uusien tuttavuuksien kanssa.
- Peliuran lopettanut voi jakaa omia kokemuksiaan ja lajin kulttuuriperintöä uudemmille sukupolville mm. alumnien tai Koripallomuseon järjestämissä tilaisuuksissa/kanavissa.
- Alumnin on myös mahdollista tukea taloudellisesti alumnitoimintaa, nuorten koripalloilijoiden työllistymistä ja työkokemuksen saamista, sekä lajikulttuurityötä.
- Kansainvälisen uran (työ-/peliura) omaava voi jakaa kokemuksiaan ja oppeja nuorille maailmalle lähteville koripalloilijoille.
- Toiminta muodostuu alumnilähtöisesti, joten muitakin toteutustapoja kehittyy pikkuhiljaa.

Alumnitoiminnan "koti" on Finnish Basketball Hall of Fame, jonka alaisuudessa on mm. museo-/näyttelytoiminta, kunniagalleria ja nyt alumnius. Alumnitoiminnasta vastaa erikseen toimiva alumnityöryhmä.

 

Kuka voi olla alumni?

Koripallon alumnius halutaan ainakin aluksi rajata valtakunnallisissa aikuisten sarjoissa (Korisliiga/SM-sarja, 1-divisioona, tai vastaava mm. sarja ulkomailla) pelanneisiin, valmentaneisiin tai tuomaroineisiin henkilöihin.

Toiminnassa ja Facebook-ryhmässä raja ei kuitenkaan ole liian tarkka, sillä tärkeää on saada sidosryhmien edustajiakin mukaan ja tietoiseksi toiminnasta.

 

Miten mukaan?

Facebookissa on aktiivinen Korisalumni-ryhmä, johon voi liittyä mukaan.

Koripallomuseon verkkosivulla www.koripallomuseo.fi kerrotaan alumnitoiminnasta lisää.

Toiminta kaipaa eri alojen osaajia auttamaan niin alumnitoiminnan kehittämisessä kuin mainituissa osallistumistavoissakin. Liity mukaan - ota yhteyttä!

 

Lisätietoja:

Satu Saarteinen (alumnivastaava)
satu.saarteinen@hotmail.com

Jari Toivonen
Toiminnanjohtaja
Finnish Basketball Hall of Fame
040 5708078
jari.toivonen@kotka.fi
 

Korisalumni Jari Raitanen on kiertueella vieraana puhumassa nuorisotyöttömyydestä ja siitä, kuinka voimme auttaa koripallonuoria työllistymään ja saamaan työelämävalmiuksia pelaamisen ohessa.