Seurauutisia #8: Liikunnan riemua ja koriksen alkeita Pikkusudet-riehoissa

9.4.2018

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa jatkossa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkeistä hyviksi havaituista toimintamalleista.

 

Kolme seuraa järjesti Pikkusudet-riehan maaliskuussa

 

Pikkusudet-projekti on Koripalloliiton ja Keskon Pirkka-tuotemerkin yhteistyötä, joka tähtää lasten liikkumisen edistämiseen yhteistyössä seurojen ja paikallisten K-kauppiaiden kanssa. Pikkusudet-riehat ovat yksi osa konseptia, joiden kautta korisperheen pienimmille tarjoutuu mahdollisuus pelata koripalloa liikunnan riemun merkeissä.

 

Maaliskuun aikana kolmella paikkakunnalla järjestettiin Pikkusudet-riehat, joissa pelaamaan pääsi järjestävän seuran sekä lähialueen seurojen Pikkusudet-koriskoululaisia. Forssassa Feeniks Basket organisoi riehan 10.maaliskuuta, BC Nokian järjestämä rieha pelattiin 24.3. ja Lahdessa Pikkusudet-rieha pidettiin 30.3. osana Easter Tournament -koripalloturnausta. Yhteensä kentällä riehoissa viiletti 260 Pikkusudet-koriskoululaista, joista jokainen palkittiin riehojen päätteeksi Pikkusudet-mitalilla.

 

Pikkusudet-riehoissa tärkeintä ei ole voittaminen, vaan koristaitojen opettelu ja liikkumisen ilo. Monelle pienelle pelaajalle rieha tarjoaa ensimmäisen mahdollisuuden päästä kokeilemaan Pikkusudet-koriskouluissa opeteltuja taitoja.

 

- Riehassa pikkususipelaajat saavat ensikosketuksen turnauselämään. Ekoissa peleissä oli havaittavissa hämmennystä, mutta riehan aikana nähtiin paljon onnistumisia, riemuitsee Feeniks Basketin riehaa järjestämässä ollut Suvi Aaltonen.

 

- Kokonaisuudessaan rieha sujui paremmin kuin hyvin ja fiilis paikan päällä oli iloinen ja riemuisa.

 

Myös Lahdessa havaittiin selvää kehitystä koristaidoissa riehan edetessä ja turnauspäivän aikana todistettiin lukuisia onnistumisia riemukkaan kannustuksen saattelemana. Lahden Pikkusudet-riehasta erityisen teki se, että riehalaiset pääsivät osaksi suurta Easter Tournament -tapahtumaa.   

 

- Moni riehassa mukana olleista oli ensimmäisen vuoden koriskoululaisia. Opeteltavaa vielä riittää, mutta oli mieletöntä nähdä, kuinka paljon kehitystä jo yhden turnauspäivän aikana tapahtui, kertoi Lahti Basketball Junioreiden toiminnanjohtaja Jimi Koskinen.

 

- Ilmapiiri riehassa oli voimakkaasti erittäin positiivinen sekä pikkupelaajilla että yleisössä. Hurraukset ja kannustus kuuluivat kovemmin kuin ’isompien kentillä’, iloitsee Easter Tournamentin somevastaava Sari Suhonen.

 

Pikkusudet-riehoissa on mahdollisuus tehdä yhteistyötä paikallisen K-kauppiaan kanssa. Nokialla yhteistyölle oli löydetty monia eri mahdollisuuksia. Riehan buffetissa suklaapatukoiden tilalle yhdessä K-kauppias Tapani Hakalan kanssa koottiin voileipäbaari ja riehan jälkeen K-Supermarket Löytiksessä pidettiin kaikille avoin ravintokoulutus.

 

- Voileipäbaarin ideana oli tukea terveellisempää vaihtoehtoa sokeriherkuille, kertoo BC Nokian tuleva toiminnanjohtaja Henri Hirvikoski.

 

- Ravintokoulutus taas lähti siitä, että perinteisen luentokoulutuksen tilalle haluttiin kehittää käytännönläheisempi vaihtoehto. Eri pisteillä hyödynnettiin kaupan tuotteita mm. aamupalan ja lämpimän ruuan toteutukseen nuoren urheilijan päivää silmällä pitäen.

 

Terveelliset pelieväät sopivat mainiosti osaksi Pikkusudet-tapahtumia. Keskon ja Koripalloliiton yhteisen Pikkusudet-projektin tavoitteena on innostaa perheen pienimpiä liikkumaan ja kannustaa terveellisiin elämäntapoihin. 

 

Kevään aikana järjestetään vielä useita Pikkusudet-riehoja, joihin voi ilmoittautua mukaan. Pikkusudet-koriskoululaisille suunnatun turnausriehan lisäksi seurojen on mahdollista järjestää myös koulupäivän aikainen rieha, jossa koulualaisten on mahdollisuus saada ensikosketus lajiin.

 

Lisätietoja: Pikkusudet-korisrieha

Lahdessa Pikkusudet-rieha järjestettiin Easter Tornamentin yhteydessä. Kuva: Sari Suhonen
Vaikka ennen pelejä jännitti, päivän aikana nähtiin hurjaa kehitystä. Kuva: Sari Suhonen
Liikunnan riemua ei Pikkusudet-peleistä puutu. Kuva: Jaana Lindfors
Pelien jälkeen Pikkusudet-riehalaiset palkitaan mitaleilla - niin myös Forssassa. Kuva: Jaana Lindfors