LrNMKY lennättää ison ja äänekkään fanijoukon Unkariin

17.1.2006 Lappeenrannan NMKY aikoo ottaa voiton isännistään kentällä ja katsomossa torstaina Unkarissa pelattavassa koripallon Euroopan Challenge Cupin puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa. Finnairilta vuokratulla 227-paikkaisella Boeing 757-koneella lentää Lappeenrannasta Unkariin parhaimmillaan parisataa fania kannustamaan omiaan voittoon Debreceni Vadkakasokista.

Aivan kaikkia paikkoja ei voi suoralla lennolla faneilla täyttää, sillä myös joukkueen on mahduttava mukaan paluumatkalle. Tiistaihin mennessä matkansa oli ehtinyt varmistaa 150 fania.

“Ainutlaatuinen elämysmatka”

- Odotan, että fanien määrä nousee 200 pintaan. Koko paketin kattavalle 225 euron hintaiselle matkalle otetaan varauksia vielä keskiviikkona, jolloin joukkue suuntaa jo kohti Unkaria, kertoo valmentaja Mika Turunen.

Turunen käynnisti työt ja neuvottelut yliopistokaupunki Debreceniin suuntautuvan fanimatkan toteuttamiseksi joulukuun 16. päivä.

- Sain neuvottelut onnistuneeseen päätökseen Finnairin kanssa maanantaina ja nyt tästä tulee totta. Harva edes vielä ymmärtää, kuinka kova juttu tämä on.

- Olen touhunnut monenlaista koripallon kanssa, mutta tämä on ensimmäisen kerta, kun olen järjestänyt kannattajillemme oman koneen. Luvassa on ainutlaatuinen urheiluelämys, joka ei taida toistua Etelä-Karjalassa, ei ainakaan enää minun aikanani, huokaisee Turunen.

Riihelä valmis tunnelmaan

Fanimatkan toteutuminen tarjoaa sopivasti lisäkipinää Namikan joukkueelle.

- Omat kannustajat tuovat varmasti hyvän tunnelman Debreceniin ja joukkue on entistäkin valmiimpi tärkeään otteluun. Todella hieno juttu lappeenrantalaisilta ja Namikalta, myhäilee Pasi Riihelä.

Riihelä on ollut joukkueensa tehokkain tähän mennessä pelatussa kuudessa ottelussa, joissa Lappeenranta voitti ensin puhtaalla pelillä oman lohkonsa ja pudotti sen jälkeen hollantilaisen EBBC Tulip Den Boschin jatkosta niukasti yhteispistein 183-181.

- Europelit ovat kulkeneet henkilökohtaisesti ja samalla koko joukkueelta mukavasti. Kansainvälisiin otteluihin löytyy aina ylimääräinen lataus, heittää keskimäärin 20,5 pisteellä ja 7,8 levypallolla vastustajiaan rankaissut Riihelä.

Vuoden 2005 tuplamestari LrNMKY on tehnyt hyvää jälkeä kotimaan kentillä, mutta Riihelän mukaan europelit istuvat vieläkin jouhevammin joukkueen tyyliin.

- Haastajacupissa peli ei ole ehkä yhtä nopeatempoista kuin Korisliigassa. Ratkaisupaikkoja rakennetaan maltillisemmin ja se sopii varsinkin meidän pitkille pelaajillemme.

“Levypallot ratkaisevat”

Mika Turunen tutustui tiistaina aamupäivällä ensimmäisen kerran DVD:ltä Debrecenin kuvioihin.

- Alustavan 15 minuutin silmäilyn perusteella hyvät amerikkalaispelaajat omaava joukkue vaikuttaa kovalta vastustajalta. Ei kuitenkaan niin kovalta, etteikö se olisi kaadettavissa omalla pelillämme.

Sinikeltaisiin asuihin sonnustautuneen ja neljännesvälierissä kyproslaisen Keravnosin pudottaneen Debrecenin tehotrion ovat haastajacupissa muodostaneet heittävä takamies Terry Williams (17,8/1,7), Wayne Powell (11,5/7,5) ja liettualainen Martynas Andriuskaitis (14,5/4,2), joka on 204-senttiseksi pelaajaksi upottanut myös kolmosia hyvällä 47,6 prosentin tarkkuudella.

Montenegrolaisvalmentaja Rajko Toromanin ryhmän pisin pelimies on joukkueen omilla kotisivuilla 213-senttiseksi kirjattu kokenut bosnialaissentteri Sejo Bukva. Jo 39-vuotias Bukva on pelannut 7,8 pisteen ja 6,2 levypallon tehoilla.

Viime kaudella ULEB-cupiin osallistunut Debreceni on Unkarin pääsarjassa kolmannella sijalla.

- Olemme tilastojen valossa parempi levypallojoukkue ja on ensisijaisen tärkeää, että pidämme huolen siitä myös torstaina Unkarissa. Meillä on heittää kova kaksikko Jussi Kumpulainen-Chris Christoffersen joukkueensa toiseksi tehokkainta levypallomiestä Bukvaa ja kumppaneita vastaan, muistuttaa Turunen.

Haastajacupin muissa ottelupareissa kohtaavat Ashkelon (Israel)-Ural Great Perm (Venäjä), Olympia Larissa (Kreikka)-CAB Madeira (Portugali) ja Apoel (Kypros)-Khimik (Ukraina), josta jalostuu välierävastustaja taidokkaammalle osapuolelle kaksikosta LrNMKY-Debreceni.

Välieräpaikka ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella. Jälkimmäinen ja ratkaiseva osaottelu pelataan Lappeenrannassa ensi viikon torstaina.

Asiat

 
11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

10.5.2024 13:03 Valmentajat

HKVT-kurssilta valmistui 15 valmentajaa, Grönberg valittiin kurssin priimukseksi

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on Suomen Koripalloliiton valmentajille suunnatun peruskoulutuksen viimeinen kokonaisuus. Entinen naisten maajoukkuepelaaja Camilla Grönberg valittiin kurssin priimukseksi ensimmäisenä naisvalmentajana.

10.5.2024 08:52 Susijengi

Hanno Möttölä valmentajaksi NBA Draft Combine -leirille

Jo kuudennen vuotensa Susijengin valmennusjohdossa aloittava Suomi-koriksen ikoni Hanno Möttölä, 47, on saanut kutsun valmentajaksi Chicagossa 12.-16.5. järjestettävälle NBA Draft Combine -leirille. Möttölä pääsee ennen leiriä tositoimiin jo viikonlopun G League Elite Camp -katselmuksessa.

9.5.2024 08:59 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia eteni finaaliin

Awak Kuierin Reyer Venezia on selvittänyt tiensä Italian Serie A1:n finaaliin. Venezia voitti välierässä Campobasson otteluvoitoin 2-0.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

8.5.2024 13:29 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket -kiertue rantautui Lappeenrantaan

Lappeenrannassa vietettiin vuoden hauskinta koulupäivää vaihtelevassa säässä.

8.5.2024 10:00 Sudenpennut

Liput nuorten EM-kotikisoihin ovat nyt myynnissä

Suomalaisia korisfaneja hemmotellaan tulevana kesänä! Euroopan parhaat nuoret koripalloilijat saapuvat ensi kesänä Tampereelle, kun Suomen Sudenpennut isännöivät 18-vuotiaiden miesten EM-kisoja 27.7.-4.8.2024.

8.5.2024 09:08 3x3

Ilmoittautuminen kesän 3x3 SM-turnauksiin on avattu

3x3-kesä lähestyy. Kauden aikana pelataan kolme turnausta sekä finaaliturnaus. Ilmoittautuminen kesän turnauksiin on nyt avattu.

7.5.2024 15:37 Pirkka Street Basket

Kevään 2024 Pirkka Street Basket -kiertue sai arvoisensa alun Helsingissä

Kevään Pirkka Street Basket -kiertue vuosimallia 2024 pärähti käyntiin tänään Helsingissä, K-Citymarket Eastonin pihalla.

Näytä lisää vastaavia